Подписка и в подкрепа на генералния директор на БНР

За час и половина в контраподписката в БНР в защита на генералния директор се събраха близо 200 подписа. Това заяви в интервю за предаването „12+3“ Елица Доцева – председател на КНСБ към Национален радио и телевизионен синдикат, която е един от..

публикувано на 19.09.19 в 13:59
Ивайло Савов

Ивайло Савов: Беше упражнен безпрецедентен натиск върху генералния директор на БНР

Беше упражнен безпрецедентен натиск върху един легитимно избран генерален директор на БНР. Това заяви в интервю за предаването „12+3“ бившият директор на програма „Хоризонт“ Ивайло Савов, който бе пенсиониран миналата седмица, а на негово място..

публикувано на 19.09.19 в 13:33
Павел Устинов (23 г.) на делото в съд в Москва.

Осъденият руски актьор Павел Устинов може да бъде освободен

Московски съд обяви днес, че ще преразгледа присъдата на актьор за нападение над полицай на опозиционен протест, след като прокуратурата официално поиска да бъде освободен под гаранция на фона на обществено недоволство , предаде Ройтерс. Павел..

публикувано на 19.09.19 в 13:31
Екатерина Захариева откри изложба в Националната художествена академия, посветена на 140-годишнината на Министерството на външните работи.

Вицепремиерът Захариева откри изложба, посветена на 140-годишнината на МВнР

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева откри изложба в Националната художествена академия, посветена на 140-годишнината на Министерството на външните работи. В експозицията „Дипломация и изкуство“ са включени 22 картини от колекцията на..

обновено на 19.09.19 в 13:24

Битката срещу фалшивите болнични продължава

Повече от половината от болничните листове се издават в медицинските центрове, а личните лекари – само 15%, заяви в интервю за предаването „12+3“ Григор Димитров от Българската стопанска камара. Според него първостепенна задача е контролът върху..

публикувано на 19.09.19 в 13:08
Пламен Христов от

Пламен Христов, „Воля“: Кметските избори не са състезание, а дълг

Няколко дни преди началото на кампанията за местните избори стана ясно, че един от претендентите за кмет на София е Пламен Христов, кандидат на партия „Воля“. По повод изказвания от по-рано, че лидерът на партията Веселин Марешки ще бъде..

публикувано на 19.09.19 в 13:01

В Гърция забраниха пушенето в присъствието на деца

Гръцкият министър на здравеопазването Василис Кикиляс забрани пушенето на всички обществени места, където се намират деца. В южната ни съседка започва и кампания "антидрога". За продажба на алкохол и цигари на малолетни ще бъдат налагани..

публикувано на 19.09.19 в 12:53
РИОСВ-Перник установи още един източник на замърсяването на въздуха в града.

Електростоманодобивен цех обгазил Перник

Установен е още един източник на замърсяването на атмосферния въздух в Перник, съобщиха от местната РИОСВ. По сигнали на граждани за остра и задушлива миризма на бакелит в района на пернишкия квартал „Църква” и село Кралев дол снощи експерти от..

публикувано на 19.09.19 в 12:44

БАБХ започва масови проверки в детски градини и училища

Агенцията по храните започва масови проверки в детските ясли, градини и детски кухни, както и в обектите за хранене в училищата. Проверките са във връзка с началото на учебната година и ще се проведат на територията на цялата страна, като целта е..

публикувано на 19.09.19 в 12:29
Вносителят на искането - евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков

Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът „Мобилност“ да бъде изтеглен от Европейската комисия. Заседанието на транспортната комисия продължи по-малко от десет минути. В началото председателката..

обновено на 19.09.19 в 12:04