От Съюза на военноинвалидите поискаха пенсиите им да се обвържат с линията на бедност

От Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите поискаха пенсиите им да се обвържат с официалната линия на бедност, за да се получи значително увеличение. От организацията настояват и за промяна в закона за хората с увреждания. Пенсиите на..

публикувано на 24.06.19 в 14:06

Ананиев предлага обвързване на заплатите на сестрите с тези на санитарите

Увеличението на заплатите на медицинските сестри и лекари ще зависи от основната заплата на санитарите. Министърът на здравеопазването предлага възнаграждението за сестрите да е в съотношение едно цяло и седем  към това на санитарите, а на..

публикувано на 24.06.19 в 13:46
Във Велико Търново Алиансът връчи награда на Общината за активни и социалноотговорни политики

НАСО: Само 10 на сто от трудоспособните хора с увреждания имат заетост

Само 10 на сто от трудоспособните хора с увреждания имат заетост, посочи  Георги Георгиев, председател на Националния алианс за социална отговорност, и коментира, че заетостта на хората с увреждания продължава да стои встрани от обществения дебат...

публикувано на 24.06.19 в 13:40

Станислав Бачев: Протестите в Грузия имат връзка с изборите в САЩ

"Протестите в Грузия имат връзка с предстоящите президентски избори в САЩ". Мнението е на политолога Станислав Бачев. В предаването "12+ 3" той направи аналогия с кампанията зад Океана от 2007 - 2008 година, когато в Грузия се отцепват Абхазия и Южна..

публикувано на 24.06.19 в 13:38
Зорница Илиева

Зорница Илиева: Победата на Имамоглу бе очаквана

"Разликата между кандидатите на опозицията и на управляващите е единствена изненада от вота за кмет на Истанбул". Това заяви в предаването "12+3" журналистът Зорница Илиева. Според нея победата на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу е била..

публикувано на 24.06.19 в 13:05

Добавката за чужда помощ към пенсиите на хора с увреждания отива при асистентите

Добавката за чужда помощ, изплащана в момента към пенсиите, ще се пренасочва за плащане труда на асистентите. Това ще става, ако хората с увреждания ползват " Лична помощ", по новия закон след 1-ви  септември. Тази промяна в Наредбата за пенсиите и..

публикувано на 24.06.19 в 12:49

Учител по физическо в Русе е осъден на 8 години лишаване от свобода за блудство

Учител по физическо възпитание в Русе бе осъден на 8 години лишаване от свобода за блудствени действия и сексуални контакти с деца, ненавършили 14 години. Това е първото подобно дело, което трябваше да разгледа и реши състав на Окръжен съд -..

публикувано на 24.06.19 в 12:36
Кметът на Стрелча Стойно Чачов

Кметът на Стрелча издейства от Резерва храна за бедстващия за вода град

Кметът на община Стрелча Стойно Чачов отмени бедственото положение, което бе обявено на 10 юни. Причината – силно компрометиране на вододайната зона вследствие на обилните дъждове. В момента в Стрелча има вода, но тя е с лошо качество и може да се..

обновено на 24.06.19 в 12:32

Актьори за Банята

Прожекция и видеоакция фокусират вниманието върху кауза, която придоби популярност с образа на артисти, облечени в халати – съхраняването на Централните минерални бани в София като бани.  В Дома на киното днес от 20.30 часа ще има премиера на..

публикувано на 24.06.19 в 12:12
Румен Радев в 41-вaта сесия на Съвета на ООН по правата на човека, в която участват над 800 делегати от цял свят.

Президентът в Женева: Защитата на човешките права е непостижима без дълготраен мир

Измененията в климата и засилващата се ксенофобия са сред основните заплахи за човешките права днес. Това заяви президентът Румен Радев в речта си пред 41-вата сесия на Съвета на ООН за правата на човека в Женева.  Климатичните промени..

обновено на 24.06.19 в 12:06