Херцогинята на Съсекс Меган Меркъл със съпруга си принц Хари

Ремонт на дома на принц Хари и Меган Маркъл излязъл 2,4 млн. паунда

Ремонтните работи по дома на херцога и херцогинята на Съсекс са стрували  2,4 милиона паунда на британските данъкоплатци. Финансирането на кралското семейство от данъкоплатците е чувствителен въпрос от десетилетия насам. „Фрогмор котидж“, както е..

публикувано на 25.06.19 в 11:41

Сериозни щети по земеделската реколта и пътищата в община Сатовча след пороя

Проливни дъждове, придружени с градушка, са нанесли сериозни щети на земеделската реколта и пътищата в община Сатовча.  Една от лентите по пътя за пет населени места е разрушена. За ситуацията е сезирано областното поделение на Агенция „Пътна..

публикувано на 25.06.19 в 10:57

Борисов: ГЕРБ продължава да стои зад субсидия от 1 лев, няма да пипаме ДДС

"ГЕРБ продължава да стои, така, както сме поели ангажимент, както и преди две години в парламента гласувахме, за субсидии от един лев. Това каза премиерът Бойко Борисов след Коалиционния съвет за партийните субсидии и допълни: "В същото време, като..

обновено на 25.06.19 в 10:51

"Бетономорие" приветства ветото на президента върху Закона за черноморското крайбрежие

“Президентът съвсем правилно открива несъразмерност между строгите санкции на държавата и липсата на строгост към грижата на държавата. Ето тук е ключът. “, каза пред БНР Мирослава Петрова от групата “Бетономорие“ в коментар към решението на..

публикувано на 25.06.19 в 10:51
Предварително третираният отпадък на трите общини трябва да бъде транспортиран до депо край дупнишкото с.Джерман, чието изграждане се отлага вече от 7-8 години поради протести на местните хора и на създаденото сдружение

В Радловци ще се осъществява предварителното третиране на битови отпадъци за общините Кюстендил, Невестино и Трекляно

Инсталация за компостиране и сепариране на битови и зелени отпадъци за общините Кюстендил, Невестино и Трекляно ще се изгражда край кюстендилското с. Радловци. Проектът е за около 10 млн. лева и вече е утвърден от МОСВ.  Над 5 млн. лева са по ОП "Околна..

публикувано на 25.06.19 в 10:43

Правителството предлага помощите за отглеждане на дете да се прекратяват при отсъствия от училище

Месечните помощи за отглеждане на дете до завършване на средното му образование ще се прекратяват при отсъствия от часовете. Санкцията ще се прилага, ако в рамките на един месец от учебната година са допуснати отсъствия повече от три дни от дете,..

публикувано на 25.06.19 в 10:35

Европа е заплашена от температурни рекорди

Във Франция, Германия, Унгария, Испания, Белгия и Швейцария се очаква много горещо време тази седмица. Възможно е да бъдат отчетени температурни рекорди. Най-високата отчетена температура във Франция за юни досега е била 41,5 градуса - през 2003 г...

публикувано на 25.06.19 в 10:32

"Спейс екс" изведе в орбита спътници, атомен часовник и праха на 152 души

Американската компания "Спейс Екс" изстреля своя ракета "Фалкон" от космическия център "Кенеди" в щата Флорида. На борда са се намирали 24 експериментални спътника. От компанията на милиардера Илон Мъск описаха изстрелването като най-трудното,..

публикувано на 25.06.19 в 10:24

Тръмп планира двустранни срещи с поне 8 световни лидери в кулоарите на срещата на Г-20

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп планира двустранни срещи с най-малко осем световни лидери в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Осака, Япония на 28 и 29 юни, предаде Ройтерс.  Сред тях са президентът на Русия Владимир Путин, китайският..

публикувано на 25.06.19 в 10:07
Калин Калпакчиев - председател на Съюза на съдиите в България

Калин Калпакчиев: Проблемът е, че при сегашната уредба не може да се води независимо разследване срещу главния прокурор

"Проблемът е невъзможността при сегашното законодателство и фактическо положение да се води независимо разследване срещу главния прокурор“, каза пред БНР Калин Калпакчиев в коментар към темата за разследването на т.н. “трима големи“ в Съдебната..

публикувано на 25.06.19 в 10:00