От АБВ пак натискат за повече президентски правомощия

На консултациите при президента от партия АБВ предложиха разширяване на президентските правомощия чрез промяна в Конституцията.  Спрямо отговорностите на държавния глава от партията смятат, че е необходимо да бъде засилена възможността президента да..

публикувано на 23.02.15 в 16:24

Масово изсичат гората край силистренското село Йорданово

За масово изсичане на гора в землището на силистренското село Йорданово сигнализираха слушатели на "Хоризонт". От Държавното горско стопанство в Силистра знаят за проблема, но не могат да се справят с бракониерите. Гората до село Йорданово е около..

публикувано на 23.02.15 в 16:16

Рамон Гутиерез: Не може пазарната логика да се грижи за психологическото и емоционално развитие на децата

Държавното финансиране на частни училища не е добра идея. Идеята за отварянето на училищата и университетите се появява още при диктатурата на Пиночет. Това каза за предаването „12+3“ студентът в Чили от български произход Рамон Гутиерез . Той беше..

публикувано на 23.02.15 в 16:14

Данъчната основа намалява до 65% при дарения

До 65 на сто можем да намалим данъка върху доходите си, ако през годината сме правили дарения, припомнят от НАП. С до 50 процента може да се намали данъчната основна при дарения в полза на Фонда за асистирана репродукция или на Фонда за лечение на деца...

публикувано на 23.02.15 в 16:06
Илиян Василев

Илиян Василев: България скоро ще може да разнообрази източниците си на природен газ

До две години България ще може да разнообрази своите източници на природен газ, заяви бившият посланик на България в Русия Илиян Василев по време на дискусия, посветена на отношенията Турция - Русия. Старши анализаторът в London School of Economics..

публикувано на 23.02.15 в 16:03

Основната тема, която се дискутира в Израел, са изборите

За нас е много празнично и аз съм радостен, че се чуваме с всички хора от България. Това каза водещият в Израелското военно радио Бени Башан по време на радиомоста между програма „Хоризонт“ и Израелското военно радио. На въпрос за предизборните..

публикувано на 23.02.15 в 15:41

Служители на СОБТ са наказани заради операцията в Лясковец

За операцията в Лясковец миналата година има наказани служители и на Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи във Велико Търново главният секретар на МВР Светлозар Лазаров , но отказа да съобщи какви са наказанията и на колко души са наложени...

публикувано на 23.02.15 в 15:17

Увеличават се задълженията в производството, търговията и услугите

Продължават да растат задълженията на предприятията в сферата на производството, търговията и услугите. Общият размер на дълговете по последни данни е 171 млрд. лв. Това сочи изследване на Българската стопанска камара. Работодателите очакват ръст на..

публикувано на 23.02.15 в 14:32

В Харков почетоха с минута мълчание паметта на загиналите в атаката

В Харков почетоха с минута мълчание паметта на загиналите при вчерашния взрив. Движението в централната част на града беше спряно. След това хората поставиха цветя и свещи в подножието на паметника на Тарас Шевченко в града, където са сложени портретите на..

публикувано на 23.02.15 в 14:26
Бернар Казньов

Франция конфискува паспорти заради планирани пътувания до Сирия

Франция конфискува личните документи на шестима свои граждани заради планирани пътувания до Сирия. Паспортите и личните карти ще бъдат задържани за шест месеца, но този срок може да бъде продължен. Вътрешният министър Бернар Казньов заяви, че още около 40..

обновено на 23.02.15 в 14:23