Лозан Панов

Панов не е бил запознат с черновата на евродоклада за България по Механизма за сътрудничество и проверка

Европейската комисия ще оповести днес мониторинговия доклад за България в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка. Очаква се това да бъде последният доклад за състоянието на правосъдната ни система и борбата с корупцията и..

публикувано на 22.10.19 в 14:52
Снимката е илюстративна

Убийство заради силна музика разбуни духовете в Ловешко

Едно убийство след съседски битов междуетнически скандал заради силна музика разбуни сериозно духовете в ловешкото село Лисец, но и в Ловеч. Напрежението засега е овладяно от органите на реда, но граждани организираха подписка в защита на..

публикувано на 22.10.19 в 14:40
Теодор Славев

Теодор Славев: Президентът да спре Гешев, отваряйки въпроса за промяна в Конституцията

„Рискът, който е пред нас - с падането на механизма и избора на Гешев, е да се бетонира въобще разговорът за това какво не работи и какво трябва да се променя. Такава необходимост има, изпитват го и самите магистрати, не само обществото“. Това..

публикувано на 22.10.19 в 14:29

28 октомври - неучебен, но присъствен

Денят след първия тур на местните избори - 28 октомври, ще бъде неучебен, но присъствен за учители и ученици в цялата страна, съобщиха за "Хоризонт" от Министерството на образованието и науката. Училищата могат да организират заниманията в този..

публикувано на 22.10.19 в 14:13

Сдружение алармира, че в болниците липсват онколекарства, неразрешени за употреба у нас

Българско сдружение "Лимфом" алармира за липсата на важни за пациентите медикаменти за лечение на онко и хематологични заболявания.   8 лекарства, които се използват като първа линия за лечение на онкологични и хематологични заболявания и се..

публикувано на 22.10.19 в 14:07

Ключови гласувания в британската Камара на общините

Британският премиер Борис Джонсън днес ще призове депутатите да подкрепят неговата сделка за Брекзит, за да може да изведе страната от ЕС на 31 октомври. Ключови гласувания днес има в Камарата на общините. Ако законопроектът бъде одобрен за..

публикувано на 22.10.19 в 13:40
Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че прокуратурата е направила всичко необходимо до този момент и покани на среща близките на загиналия.

Протест в Русе настоява за издирване на шофьор-убиец

Протест с искане за справедливост и по-ефективни действия на полицията и прокуратурата организираха в Русе близки и роднини на Пламен Младенов, загинал след удар от автомобил с неустановен водач. Случаят е от 9 октомври, когато според полицията..

публикувано на 22.10.19 в 13:13

Социалните служби и прокуратурата поемат случая с изоставеното бебе в Петрич

Социалните служби и прокуратурата поемат случая с изоставеното преди дни  бебе на 15 дни в петричката болница. Полицията задържа майката на детето. Три дни след като бебето беше намерено на пейка пред лекарски кабинет, беше издирена и предполагаемата..

публикувано на 22.10.19 в 13:07

Бисер Петков: 6,7% за осъвременяване на пенсиите не е окончателен процент

Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен. Социалният министър Бисер Петков коментира пред „Хоризонт“, че при промени в осигурителния доход и инфлацията формулата за индексация ще бъде коригирана. „Можем да..

публикувано на 22.10.19 в 12:31
Император Нарухито обявява възкачването си на престола, докато премиерът Шиндзо Абе се покланя на церемония в императорския дворец в Токио.

Японският император Нарухито обяви възкачването си на Трона на хризантемата

Император Нарухито официално се провъзгласи okei за 126-ия император на Япония в присъствието на 2000 гости, сред които е президентът Румен Радев. Церемонията по интронизация е кулминацията в ритуалите по предаване на Трона на хризантемата. Те..

обновено на 22.10.19 в 12:20