Осъдиха капитана на круиза „Коста Конкордия” на 16 години затвор

Съдът в италианският град Гросето осъди капитана на круиза ”Коста Конкордия” Франческо Скетино на 16 години затвор. На 13-и януари 2012-а година корабът претърпя крушение край остров Джилио в Тосканския архипелаг. Загинаха 32-ма души от над 4000 души на..

публикувано на 12.02.15 в 12:49

Председателят на СГС е подписала разрешението за прилагане на СРС по аферата "Червеи"

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева е магистратът, подписал разрешенията за прилагане на специални разузнавателни средства по аферата "Червеи". Това стана ясно от думите на ръководителя на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков ...

обновено на 12.02.15 в 12:48

Продължават преговорите между Атина и кредиторите

На първата среща между финансовите министри от Еврогрупата не беше постигнато споразумение с кредиторите. В Атина са убедени, че преговорите ще приключат с взаимноизгодно решение. Финансовият министър Янис Варуфакис заяви за гръцките медии, че на тази..

публикувано на 12.02.15 в 12:46

Борисов се надява прокуратурата да бъде безкомпромисна по разработката "Червеи"

Премиерът Бойко Борисов не приема обясненията, че с разработката „Червеи” не са били подслушвани и следени протестиращите срещу предишното правителство: Сега всички ще кажат, че няма нищо, но за мен 300 дни да текат мероприятия, някой да ходи да ги..

публикувано на 12.02.15 в 12:22

МОСВ няма данни за замърсяване на Дунав от потъването на 850 тона торови препарати в реката

Министерството на околната среда не разполага с данни за замърсяване на Дунав от вчерашния инцидент, при който кораб, натоварен с около 850 тона изкуствени торове, потъна в румънско пристанище на около 200 километра от България. Това съобщи министър..

обновено на 12.02.15 в 12:14

Министърът Ненчев ще разговаря с парламентарните групи по разполагането на координационния център на НАТО и бъдещите учения в България

Министърът на отбраната Николай Ненчев е в парламента за срещи с парламентарните групи по темата за разполагане на координационния център на НАТО и бъдещите учения в България. Винаги съм считал като мое основно задължение да информирам народните..

публикувано на 12.02.15 в 12:04

Високотехнологична преработка на билки

Земята ни изобилства от различни лековити растения, чиито ценни качества са отдавна известни на света.   В повечето случаи България е износител на билки, които се предлагат на чуждия пазар – непреработени. Това определя ниската цена, на..

публикувано на 12.02.15 в 12:04
Даниел Митов

Даниел Митов изрази надежда за спазване на новото споразумение от Минск

Има голяма надежда, че постигнатото споразумение в Минск може да помогне за намиране на решение на украинската криза, коментира външният министър Даниел Митов за "Хоризонт". Все още параметрите по подписаното споразумение от Минск не са известни, каза..

публикувано на 12.02.15 в 12:00

Швейцарски експерти ще установяват причините за повредата в един от правителствените самолети

Швейцарски експерти се очаква да пристигнат днес у нас, за да установят причините за повредата в един от правителствените самолети, който кацна снощи принудително на летище София, заради неприбран колесник. По време на полета на борда бе и премиерът Бойко..

обновено на 12.02.15 в 11:51

Полицейска акция в столичния квартал "Изток" затвори улица

Операция на полицията се провежда в момента в столичния квартал "Изток" близо до руското посолство. Униформени служители са затворили улица, където има няколко задържани. По информация на "Хоризонт" става дума за разбита банда за домови кражби. Информация..

публикувано на 12.02.15 в 11:50