КПКОНПИ обвини бившия директор на БЕХ Петьо Иванов в конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) установи, че бившият директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов е бил в конфликт на интереси, тъй като същевременно с този пост е бил и в борда..

публикувано на 14.10.19 в 17:09

Засилено полицейско присъствие по столичния булевард "Витоша"

Засилено е полицейското присъствие в района на столичния булевард "Витоша". Причината - големи групи от фенове на английския национален отбор по футбол, които се намират в района. Екипи на жандармерията са разположени по околните улици, а полицейски..

публикувано на 14.10.19 в 16:54
Емил Караниколов

Караниколов: Новата концепция за индустриалните зони ще повиши инвеститорския интерес

Новата концепция за развитие на индустриалните зони ще повиши още повече инвеститорския интерес към страната. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на Конференция на почетните консули на България. Караниколов уточни, че скоро Законът за..

публикувано на 14.10.19 в 16:48
Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев: Сезираме ЕК, ако „Фолксваген“ избере Турция за завода си

Ще сезираме Европейската комисия за неспазването на правилата на общия пазар от Турция, заяви бившият президент Росен Плевнелиев, който е член на борда „Аутомотив Клъстър България“, по повод вероятното решение на германския концерн „Фолксваген“..

публикувано на 14.10.19 в 16:34

Станишев: Европа не трябва да се поддава на шантаж за мигрантите

Европа не трябва да се поддава на шантаж за мигрантите, каза лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Повод за думите му е заплахата на турския президент Реджеп Ердоган да отвори границата за над 3,5 милиона бежанци . "Не може да..

публикувано на 14.10.19 в 16:24

Храмът на Ванга в Рупите на 25 години

Преди 25 години в местността Рупите, където Ванга посрещаше и лекуваше болката на хиляди хора, по заръка на пророчицата беше изграден храм „Света Петка Българска“. С празнична литургия, курбан за здраве и откриване на експозиция с иконите,..

публикувано на 14.10.19 в 16:19

Премиерът Борисов свиква Съвета по сигурността заради ситуацията в Сирия

Премиерът Борисов свиква Съвета по сигурността заради рязкото изостряне на ситуацията в Сирия.  Заседанието ще се проведе утре. В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде обсъдена обстановката в Северна..

публикувано на 14.10.19 в 16:11

Синдикалисти и работодатели дискутират за социалните мрежи в работно време

Има ли необходимост и каква за регулацията при използването на социалните мрежи по време на работа, кога и какво може да публикуват служителите в личните си профили през работния ден - отговори на тези въпроси търсят участиците в дискусия, организирана..

публикувано на 14.10.19 в 16:04

Ердоган: Турция прилага плана си за сирийския град Манбидж

Турция прилага плановете си по отношение на сирийския град Манбидж след американското изтегляне от града, заяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган. Той отново декларира решимост сирийската опозиция да навлезе в града. Ердоган..

обновено на 14.10.19 в 15:57
Един от задържаните при специализираната операция в Бургас.

Десет задържани при полицейска акция на ГДБОП в Бургас

Десет души са задържани при специализирана полицейска акция на ГДБОП в Бургас. Сред тях е собственикът на охранителна фирма VTA Николай Мечков. Разследването се води срещу организирана престъпна група за изнудвания чрез заплахи и физическо..

обновено на 14.10.19 в 15:46