Двама издирвани са заловени при акция на полицията в Габрово

\n Велина Махлебашиева - кор. на БНР в Габрово \n \n Двама души, обявени за общодържавно издирване, са задържани в Габрово при специализирана полицейска операция за проверка в дискотеки, барове и компютърни клубове. Заловените са предадени на..

публикувано на 16.10.09 в 13:08

С. Дянков е поискал лично да отговаря за здравеопазването и образование

\n \n Даниела Иванова - Ловеч \n \n Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е поискал от премиера да му възложи лично да отговаря за здравеопазването и образованието. Дянков обяви това при откриването на новата учебна година в Гимназията..

публикувано на 16.10.09 в 13:08

Русенската община ще променя отношението към кучетата в града

\n Наташа Димитрова – кор. на БНР в Русе Над 2 хиляди информационни брошури се разпространяват в Русе, за да се промени отношението към кучетата в града. В дипляната има съвети за начините за овладяване на популацията на домашните и на бездомните..

публикувано на 16.10.09 в 13:08

Валери Димитров е новият директор на Областната дирекция на МВР - Монтана

Николай Драгиев - кореспондент на БНР в Монтана Новият директор на областната дирекция на МВР в Монтана е досегашният началник на "Охранителна полиция" Валери Димитров. Смяната беше обявена от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов,..

публикувано на 16.10.09 в 13:08

Ден на диалога между законодателната и местната власт

\n Кореспонденти на БНР в страната Плевен е един от градовете, в които ще се проведе традиционният Ден на диалога между законодателната и местната власт. Общинската управа ще предложи промяна на нормативната уредба, свързана с работата на местната..

публикувано на 16.10.09 в 13:08

Обезглавен труп на 40-годишен мъж е намерен в центъра на Велики Преслав

Обезглавен труп на мъж около 40 години е намерен рано тази сутрин в центъра на Велики Преслав до сградата на старото читалище, което се намира на 50 метра от църквата "Свети Архангел Михаил". Предполага се, че мъжът е местен човек. Най-вероятно..

публикувано на 16.10.09 в 13:08

Във ВУ "Свети Кирил и Методий" ще започне новата учебна година

\n \n Катя Чорова - кореспондент на БНР във Велико Търново \n \n Великотърновският университет "Свети Кирил и Методий" ще започне новата учебна година. На тържеството ще присъства председателят на Народното събрание Цецка Цачева...

публикувано на 16.10.09 в 13:08

Откриха завода за производство на соларни панели в Силистра

\n Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра \n Над 100 млн евро ще бъдат инвестирани в създаването на слънчеви централи в страната, стана ясно по време на днешното откриване на завода за производство на соларни панели в Силистра. Според премиера..

публикувано на 16.10.09 в 13:08

Над 28 килограма хероин откриха на митница Малко Търново в шуменска "Вектра"

\n Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас \n \n Над 28 килограма хероин за 3 милиона и 500 хиляди лева откриха митнически служители от отдела за борба с накотрафика на Митническия пункт Малко Търново. Наркотикът е намерен в 2 черни торби в..

публикувано на 16.10.09 в 13:08

Момченце на една година е с опасност за живота след катастрофа в Плевен

\n Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен \n \n Момченце на една годинка е с опасност за живота след катастрофа край Плевен, съобщиха от полицията. Детето е с черепно-мозъчна травма и е настанено за лечение в неврохирургията на Плевенската болница...

публикувано на 16.10.09 в 13:08