Червеният кръст с призив за 93 млн. щатски долара за Непал

Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) призова за помощ от 93 млн. щатски долара след двете опустошителни земетресения в Непал през последните три седмици, съобщи АФП. Хуманитарните екипи вече няколко седмици се опитват да доставят вода,..

обновено на 16.05.15 в 16:35

Mлечните продукти, произведени у нас, ще бъдат с етикети с българския трикольор

До месец млечните продукти българско производство трябва да имат етикет с българския трикольор. Земеделското министерство готви нормативни промени за по-добрата информираност на потребителите за българските суровини и продукти от мляко, каза министърът на..

публикувано на 16.05.15 в 16:28

Смъртна присъда за бившия египетски президент Мохамед Морси

Египетски съд произнесе смъртна присъда срещу бившия президент Мохамед Морси по делото за държавна измяна и шпионаж и за масовото бягство на лидерите на "Мюсюлманско братство" от затвора по време на януарската революция през 2011 г. Смъртна присъда..

обновено на 16.05.15 в 16:22
Виктория Нюланд

САЩ иска по-голямо участие в изпълнението на Минските споразумения

Помощник-държавният секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд заяви, че Вашингтон иска да засили участието си в изпълнението на Минските споразумения в Украйна съвместно с ЕС и страните от "нормандската четворка"...

публикувано на 16.05.15 в 16:20

Български свещеник отслужи молебен за мир в Крива паланка

Български свещеник отслужи молебен за мир в македонския манастир "Св. Йоаким Осоговски" в Крива паланка. Към службата се присъединиха миряни от Скопие, дошли в манастира, за да запалят свещ за здраве.  Молебенът беше организиран от сдруженията "Приятели на..

публикувано на 16.05.15 в 16:19
Домът на Европа

Боян Ганев: Навлизаме от предпреход в преход към истинска евроинтеграция

През 2018 г.   България ще поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС. Това дали ще бъде успешен председател ще зависи от множество променливи от вътрешен и външен характер. Това каза за предаването „Конструкция“ по „Хоризонт“..

публикувано на 16.05.15 в 16:15

Двама души загинаха при влакова катастрофа в Германия

Най-малко двама души загинаха и 20 бяха ранени при влакова катастрофа близо до западния германски град Ибенбюрен в окръг Щайнфурт, съобщи Ройтерс. При инцидента пътнически влак се е врязал в камион, преминаващ през железопътен прелез. Състоянието на трима..

публикувано на 16.05.15 в 16:04
Георги Харизанов

Георги Харизанов: Лидерството на Миков се очертава все повече като номинално

Лява вълна в България е невъзможна. Това каза за предаването „Конструкция“ по „Хоризонт“ Георги Харизанов от Института за дясна политика. Към днешна дата никой от водещите политици, и в България, и в Европа, които започнаха да говорят..

публикувано на 16.05.15 в 15:42

Ивайло Калфин се надява следващата седмица да има съгласие по пенсионната реформа

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин вярва, че противоречията между социалните партньори по пенсионната реформа ще бъдат преодолени в рамките на следващата седмица. В петък правителство, работодатели и синдикати договориха..

публикувано на 16.05.15 в 15:38

Българският културен клуб в Скопие призова българите в Македония да участват в протеста в неделя

Българският културен клуб в Скопие - най-влиятелната организация, обединяваща българите в съседна Македония, отправи апел към сънародниците ни в югозападната ни съседка да излязат утрешния протест. Ерес е да бъдеш българин в Македония, разказва..

публикувано на 16.05.15 в 15:24