Преглед на чуждестранния печат

Руският вестник Независимая газета анализира вариантите за снабдяване на Европа с газ. Констатацията на изданието е, че „понастоящем само Русия е способна да обезпечи европейския потребител с необходимите количества въглеводороди“, понеже поевтиняването..

публикувано на 10.02.15 в 10:21

Продължава да е активно свлачището по пътя за селата Долно и Горно Осеново, община Симитли

Продължава да е активно свлачището по пътя за селата Долно и Горно Осеново, община Симитли. Движението по единствения път към селата е осигурено само в едната лента.  Свлачището, което се активира преди дни, скъса подпорна стена и напълно затвори пътя за..

публикувано на 10.02.15 в 10:17

Валентин Касабов: Ще обсъдим случая "червеи" в Комисията за контрпол над службите и използването на СРС

Парламентарната комисия за контрол над службите, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства задължително, в най-скоро време ще обсъди случая "Червеи", каза в предаването на "Хоризонт"- "Преди всички" заместник-председателят на..

публикувано на 10.02.15 в 10:15

Временно е затворен за движение пътят Девин-Кричим при 8-ми километър

По пътя Девин-Михалково-Кричим товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета. Ограничението се въвежда поради обилен снеговалеж.  Временно е затворен за движение пътят Девин-Кричим при 8-ми километър поради свличане на скална и земна..

публикувано на 10.02.15 в 10:05

Калин Калпакчиев: Във ВСС трябва да има професионален разговор, а не надмощие на едни или други членове

Калин Калпакчиев - член на Висшия съдебен съвет коментира в "Преди всички"  разделението във ВСС по повод избора на председател на ВКС: Вместо да се концентрираме върху това какво трябва да направи Висшия съдебен съвет, за да проведе една процедура..

публикувано на 10.02.15 в 09:39

Депутати от Камарата на общините във Великобритания започват разследване срещу HSBC

Три месеца преди парламентарните избори във Великобритания депутати от Камарата на общините обявиха, че започват разследване срещу HSBC във връзка с журналистическите разкрития, че швейцарският клон на банката е помогнал на богаташи да укрият данъчни..

публикувано на 10.02.15 в 09:20

САЩ повдигнаха обвинения в шпионаж на руски банкер

Съединените щати повдигнаха на руски банкер обвинения в шпионаж, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, като се позова на източници от федерален съд в Ню Йорк. Според обвинителния акт, който се състои от две точки, Евгений Буряков и още двама руски граждани,..

публикувано на 10.02.15 в 09:15

Цветлин Йовчев: Няма подслушвани протестиращи

Бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев определи като "несъстоятелни" и като "внушения" твърденията през последните 10 дни за подслушвани протестиращи по разработката "Червеи". Няма подслушвани протестиращи. Може ли да се подслушва..

публикувано на 10.02.15 в 09:02

Силистра отбелязва 137-та годишнина от Освобождението на града от турско робство

В Силистра днес ще бъде отбелязана 137-та годишнина от Освобождението на града от турско робство. Доростолският митрополит Амвросий ще отслужи панихида за загиналите за Освобождението воини от Силистренския край. Възпоменателната служба ще започне в 10,30..

публикувано на 10.02.15 в 08:54

Голям инфраструктурен проект започва в няколко села на община Стралджа

Голям инфраструктурен проект започва в няколко села на община Стралджа. За реализацията му по Програмата за развитие на селските райони са осигурени близо 5 и половина милиона лева Проектът предвижда реконструкция на водопроводната мрежа в село Воденичане..

публикувано на 10.02.15 в 08:48