Работодателите отчитат увеличение на разходите за труд

Разходите на работодателите за труд са се увеличили с 3,1 на сто през последните три месеца на миналата година спрямо същия период на 2013 г. Това показват предварителните данни на националната статистика.  За заплати работодателите са давали с 2,4 на..

публикувано на 20.03.15 в 16:25

Над два часа се наблюдаваше частичното слънчево затъмнение у нас

В 10.42 минути започна първото и единствено за тази година частично слънчево затъмнение, което  се наблюдава  от територията на България. Явлението продължи 2 часа и 16 минути. По време на слънчевото затъмнение диска на Луната застава пред диска на..

публикувано на 20.03.15 в 16:23

Бойко Борисов: Всеки ден чуваме за нови собственици на имущество на КТБ

Много бързо трябва да влязат синдици в Корпоративна търговска банка и да съобщят дали някой е пипал собствеността на КТБ. Ако това се докаже, прокуратурата веднага да намери виновниците. Това каза за "Хоризонт“ премиерът Бойко Борисов по време на..

публикувано на 20.03.15 в 15:59

В Търговския регистър на Люксембург има сделка с мажоритарния дял на Цветан Василев в БТК

В Търговския регистър на Люксембург е вписана сделка с 43-те процента на банкера  Цветан Василев  в Българската телекомуникационна компания ("Виваком" АД), показва проучване на "Хоризонт".  Фирмата SHCO 79 на банкера, която държи мажоритарния дял в..

публикувано на 20.03.15 в 15:45

Български инвеститори с интерес към емисията еврооблигации за 3,1 млрд. евро

Български инвеститори са показали сериозен интерес към дълга, поет от международните финансови пазари. Това показва справка на банките дилъри, изпратена от Министерството на финансите, за емисията от еврооблигации за 3,1 млрд. евро, направена в..

обновено на 20.03.15 в 15:05

Десислава Танева: Няма точна статистика за фирмите, изнасящи дървесина

Държавата не води точна статистика на фирмите, които изнасят дървесина. Това стана ясно при посещение на министъра на земеделието Десислава Танева в Бургас. Ясни са обаче обемът на търговията и страните, с които тя се извършва: Около 16 процента и..

публикувано на 20.03.15 в 14:56

От днес в продължение на три дни Кипър е център на средновековния свят

От днес в продължение на три дни Кипър е център на средновековния свят. Под надслов "Островът на Отело" в неговата столица се провежда третата годишна международна конференция по средновековно и ренесансово изкуство, литература, социална и културна..

публикувано на 20.03.15 в 14:54

Решават до месец дали да бъде възобновено делото за убийството на Чората

До месец ще стане ясно дали Върховният касационен съд ще възобнови делото за убийството на Ангел Димитров - Чората . Искането на главния прокурор Сотир Цацаров следва решение на Европейския съд за правата на човека отпреди година. Тогава България беше..

публикувано на 20.03.15 в 14:52

Френската полиция е открила мъртвите тела на пет новородени в къща в Южна Франция

Френската полиция е открила мъртвите тела на пет новородени бебета в къща в Южна Франция. Заподозряната в детеубийство майка е отведена в болница. Убийство на новородени от майка им е най-вероятната версия след зловещото разкритие в Луша, в..

публикувано на 20.03.15 в 14:48

СДВР: Откраднати коли се продават на части в автоморгите

Всяка седмица в София се краде по един луксозен автомобил, съобщи пред БНР Ангел Бадънков – началник сектор "Противодействие на кражбите на коли" в СДВР. 80 процента от откраднатите коли са нисък и среден клас:  Говорим за коли 2001, 2002, 2003..

публикувано на 20.03.15 в 14:44