"Национал": Роберт Матанич е убивал и отвличал в България

Хърватските институции стигнаха до шокиращи информации за действията на престъпната група, която се обвинява, че е подпомагала и организирала атентата срещу хърватския журналист Иво Пуканич, съобщава в седмичното си издание ”Национал”. Според хърватското..

публикувано на 04.11.09 в 12:13

На 16 ноември започва масова имунизация в Гърция срещу вируса на свинския грип

Първите ваксини ще се поставят на медицинския персонал и на лицата с хронични заболявания, съобщиха от министерството на здравеопазването. Гръцките епидемолози призовават гражданите да се имунизират, но след консултация с личния лекар. Различни са мненията..

публикувано на 04.11.09 в 12:10

МС прие Устройствения правилник на митниците

Митническата администрация намалява с 104 служители. Това реши кабинетът, като прие промени в Устройствения правилник на митниците. В момента общата численост на служителите там е 4 003-ма. След съкращенията ще се осигури по-добро заплащане на митническите..

публикувано на 04.11.09 в 11:57

172-ма депутати гласуваха да имат достъп до мотивите на главния прокурор за снемане имунитета на Станишев

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/4_11 DOBRI.mp3 Депутатите ще се запознаят с мотивите по искането на главния прокурор за снемане имунитета на бившия министър-председател Сергей Станишев . Искането беше отправено, за да може Станишев да бъде..

публикувано на 04.11.09 в 11:45

Д-р Ваньо Шарков: Законът за лекарствата позволява спешна доставка на ваксина за новия грипен вирус

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/4_11 SHARKOV.mp3 Законът за лекарствените средства позволява доставка на лекарства и профилактични препарати без те да са получили одобрение, когато става дума за здравето на много хора. Това каза депутатът от..

публикувано на 04.11.09 в 11:33

Турският печат коментира решението за отзоваване на посланика ни в Анкара Бранимир Младенов

По-голямата част от днешните турски всекидневници коментират решението на българското министерство на външните работи за отзоваването на посланика ни в Анкара Бранимир Младенов . „Българските избори изгориха посланик Младенов, ” според коментара на..

публикувано на 04.11.09 в 11:18

Яне Янев е предал на премиера два сигнала за корупция

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/1104 yanev.mp3 Два сигнала за корупция, свързани с административни нарушения в националната сигурност и в областта на икономиката, е предал на премиера Бойко Борисов лидерът на РЗС Яне Янев . Янев заяви, че очаква едно..

публикувано на 04.11.09 в 10:35

Над 700 души са ранени при земетресение в Иран

Земетресение с магнитуд 4,9 разтърси тази нощ град Бандар Абас в Южен Иран. Най-малко 700 души са ранени. Стотина от тях са постъпили в болница, останалите са пострадали по-леко. Жителите на града панически напуснали домовете си след труса в 2,56 часа..

публикувано на 04.11.09 в 10:12

Само SOFIX отчита ръст в сутрешната сесия на БФБ

Вяла е търговията на БФБ по време на днешната сесия без ясно изразена посока в цените на акциите. От индексите само SOFIX отчита ръст в нивото си от вчера достигайки до 442,56 пункта след повишение от 0,46%, докато при останалите индикатори спадът е..

публикувано на 04.11.09 в 10:02

Установен е автомобилът и самоличността на един от нападателите на "Лъвов мост"

Установен е джипът, в който тази сутрин беше принудително качен мъж в района на Лъвов мост в столицата. Това е лизингов "Шевролет Каптива", съобщиха от Министерството на вътрешните работи. С помощта на свидетели е установен и единият от мъжете..

публикувано на 04.11.09 в 09:57