Виенска радиостанция започва да излъчва предаване на български език

Днес по една от радиостанциите във Виена започва да се излъчва предаване на български език. То ще бъде с културно-информационна насоченост и ще излиза в ефир всяка първа неделя от месеца от 16.00 до 17.00 часа местно време. Днес във Виена стартира за..

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Шестата годишна среща на НСОРБ започва в Сандански

Шестата годишна среща на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ започва от днес в Сандански. Форумът ще продължи до 10 октомври. През първия ден от срещата представителите на общините в страната ще имат възможност да участват в дискусиите..

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Над 10 дати за следващо съдебно заседание бяха отхвърлени по делото срещу Марио Николов

Над 10 дати за следващо съдебно заседание бяха отхвърлени от адвокатите по делото срещу Марио Николов и още осем души, обвинени за източване на 7,5 млн. евро от САПАРД. Съдия Георги Колев, който е и председател на Софийския градски съд, поиска от..

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Най-големият бум на смяна на личните документи ще бъде след юли 2010 година

Издаването на новите документи за самоличност ще започне през март, увери зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков . "Ако на някой му изтича паспортът между януари и март, ще се предприеме законодателна стъпка, така че да не се задължават..

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Необходими са допълнителни критерии за назначаване на ръководителите в съдебната система

Необходими са допълнителни критерии за назначаване на ръководителите в съдебната система, смята Иван Димов от Висшия съдебен съвет. Според него това ще гарантира достатъчно добър подбор на кандидатите. В предаването "Неделя-150" Димов коментира..

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Т. Младенов: Реформи по отношение на пенсионната възраст няма да се правят засега

В състояние на криза няма да се правят реформи по отношение на пенсионната възраст, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, но уточни, че дискусията за пенсионната реформа за следващите 20 години ще започне още сега. Министър..

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Без масово участие на протеста в подкрепа на Спаска Митрова

Планираният за днес мълчалив протест пред македонското посолство, заради случая със Спаска Митрова, не придизвика масово участие. Инициативата бе подкрепена единствено от малка група активисти на ВМРО. Едва 10-12 младежи от ВМРО, носещи български знамена,..

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Тежка катастрофа стана на пътя Кърджали-Асеновград

Тежка катастрофа стана на пътя Кърджали-Асеновград. Там късно снощи при сблъсък на две коли загинаха петима души. Около 23.20 часа 34-годишен от Пловдив с "Фиат" излиза от земен път на главния път, като не спазва предимство и е блъснат от лек..

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Безработицата у нас няма да надхвърли 10% до края на годината

Процентът на безработица няма да надхвърли 10 на сто в края на годината, прогнозира пред "Хоризонт" директорът на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова . Едва до края на следващата година може да се очаква безработицата да спре да нараства...

публикувано на 16.10.09 в 12:53

Министър Цветанов не вижда голям ефект от разработката "Лиана"

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по време на парламентарния контрол, че не вижда голям ефект и резултат от разработката „Лиана”, в отговор на въпрос за дейността на МВР срещу политическата корупция на най-високо ниво. Министър Цветанов..

публикувано на 16.10.09 в 12:53