Световен ден на прехраната

Днес отбелязваме Световния ден на прехраната. По този повод започва националната седмица за достъп до добра храна. "Мисията ни е да променяме мисленето и поведението на хората в посока на по-отговорен и по-съзнателен начин на живот, по-отговорен..

публикувано на 16.10.19 в 10:25

Акценти от чуждестранния печат

В Брюксел вчера се случи вече виждан сценарий - щом нашата държава дойде на дневен ред, за да постигне съществен напредък, нечии интереси я блокират, коментира скопският "Независен весник" . Изданието отбелязва, че на министерската среща в..

публикувано на 16.10.19 в 10:02

Арест за 12 мигранти на остров Самос с обвинение за умишлен палеж

Арест за 12 мигранти на остров Самос с обвинение за умишлен палеж.  Жителите на острова се страхуват от постоянните прояви на агресия от страна на мигрантите. Пожар и бой с ножове предизвика паника, а правителството обеща незабавни мерки...

публикувано на 16.10.19 в 09:54
доцент Петър Чолаков

Доц. Петър Чолаков: Темата за бюджета може да се използва като политическа пропаганда

Доверието към политическите институции и партии е в криза, каза пред БНР политологът и социолог доц. д-р Петър Чолаков от Института за изследване на обществата и знанието към БАН. По думите му проектозаконът за държавния бюджет трябва да се..

публикувано на 16.10.19 в 09:43

Парламентът официално е в предизборна ваканция

От днес депутатите официално са в предизборна ваканция, която ще продължи до 25-ти октомври включително. И докато в правилника за дейността на Народното събрание никъде изрично не се споменава за възможност за разпускането на парламента за..

обновено на 16.10.19 в 09:24
Президентът на БФС в оставка Борислав Михайлов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев

Доц. д-р Валентина Георгиева: Оставката на Боби Михайлов не решава проблема с расизма

„Със сигурност нямаме полза от това да си мерим расизма с Великобритания. Няма да я надминем нито по зараждане на расизма, нито по мерките за справяне с него“. Това коментира пред БНР доц. д-р Валентина Георгиева от Философския факултет на..

публикувано на 16.10.19 в 09:19

Ердоган: Санкциите не ни плашат, продължаваме операцията в Сирия

Заплахите от санкции не могат да изплашат Турция и тя успешно продължава операцията си в Сирия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той още веднъж отхвърли всички призиви за преговори, като се мотивира, че е невъзможно Турция да..

публикувано на 16.10.19 в 09:02

България отново със собствен щанд на панаира на книгата във Франкфурт

България отново ще има свой щанд на Международния панаира на книгата във Франкфурт. Асоциация „Българска книга“, с подкрепата на Министерството на културата и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, организира..

публикувано на 16.10.19 в 08:55
Проф. Даниел Вълчев

Даниел Вълчев: Лечебните заведения нямат интерес да разкриват лекарски грешки

Системата за обезщетяване на хора в случай на лекарска грешка е направена така, че тя не стимулира здравната система да се освобождава от такива специалисти, които допускат системно подобни грешки. Това е един от изводите в излизащия днес нов брой..

публикувано на 16.10.19 в 08:33

Мащабна операция на СДВР по залавяне на феновете, предизвикали расисткия скандал

СДВР от снощи провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София.   До момента петима от тях вече са открити и са отведени в 1-во РПУ в София за обяснения.  Полицейските..

публикувано на 16.10.19 в 08:33