Румънците гласуват на референдум за правосъдието

В Румъния днес заедно с евроизборите се провежда референдум за реформите в правосъдието, предложени от управляващите социалдемократи, съобщиха информационните агенции. Допитването бе свикано от президента Клаус Йоханис, който е подкрепян от..

обновено на 26.05.19 в 17:57

По-висока активност на евровота в Източна Европа

По-висока избирателна активност на европейските избори се отчита в много от държавите, където вотът се провежда днес. В 21 страни избирателите имат право да отидат до урните днес, а в седем други вотът вече приключи. Това са Великобритания,..

публикувано на 26.05.19 в 17:28

Доброволци сигнализират за проблеми при вота в чужбина

Мрежата на доброволците и участниците в секционни комисии извън страната сигнализира, че има много български граждани в чужбина, които въпреки че имат адресна регистрация в България, не са успели да гласуват на евроизборите заради изискването за..

публикувано на 26.05.19 в 17:15

Арест в Тетевен за купуване на гласове

Полицията в Тетевен е задържала мъж, на когото е повдигнато обвинение за купуване на гласове, съобщиха от районната прокуратура. В изборния ден там са проверени още 2 сигнала за изборни нарушения, но нередности не са установени.

публикувано на 26.05.19 в 17:02

Ниска избирателна активност е отчетена в Шумен

Ниска избирателна активност отчитат секциите в Шумен, в които дават своя вот предимно роми и където на други избори интересът към гласуването е доста по-голям. Репортаж на Ирина Николова от Радио Шумен: „Очакваме промяна и ново европейско бъдеще за..

публикувано на 26.05.19 в 16:46

Българите в САЩ гласуват на евровота във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис

На територията на Съединените щати българските граждани могат да гласуват в 5 избирателни секции във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис. Те приемат избиратели от 7 сутринта до 8 вечерта местно време. В САЩ  желаещите да подадат своя глас в..

публикувано на 26.05.19 в 16:26
Двама загинали при падане на малък самолет до Ихтиман

Двама загинали при падане на малък самолет до Ихтиман

Двама души са загинали при падане на малък любителски самолет близо до Ихтиман.  Сигналът е подаден около 11,45 ч. На място са изпратени няколко линейки, медиците са установили смъртта на мъж и жена. По първоначални данни след набрана..

обновено на 26.05.19 в 16:16

Висока активност в най-малката община в България

Избирателната активност в най-малката община в България - Трекляно ще надскочи 50%, а към 13 ч. е била около 40% - при 14% към този час за региона на Кюстендил,  казаха от общинската администрация. Избирателите по списък са 489 в 19 села. В..

публикувано на 26.05.19 в 16:03
Бойко Борисов гласува на евроизборите в 78-о СОУ

Борисов, след като гласува: Ние сме Европа

Ние сме Европа и Европа трябва да е такава, каквато на нас ни харесва - сигурна, просперираща и с високи доходи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в 78-о СОУ "Христо Смирненски" в Банкя. "Лицемерие е да не се..

публикувано на 26.05.19 в 15:54

Ниска избирателна активност на българите в Кипър

При добра организация и сравнително ниска избирателна активност протичат изборите за Европейски парламент за българите в Кипър. Сънародниците ни на острова гласуват днес в 5 изборни секции. Те са разкрити във всички градове, където живеят и работят..

публикувано на 26.05.19 в 15:34