Виза Недялкова

Виза Недялкова: Директорът на БНР няма шанс, всеки ход е губещ

В Съвета за електронни медии няма да се проведе среща между генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов и редколегията на програма „Хоризонт“, съобщиха от медийния регулатор. БСП, от своя страна, поиска създаване на анкетна..

публикувано на 20.09.19 в 15:16
Корнелия Нинова

БСП поиска създаване на анкетна комисия в НС по случая "БНР"

БСП поиска създаване на анкетна комисия в парламента по случая БНР. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заговори за диктатура в действие и настоя да бъде поета политическа отговорност „От вчера журналисти говорят за оказван натиск върху..

обновено на 20.09.19 в 15:10
тунел

Движението при тунел „Железница“ е поетапно в двете посоки заради катастрофа

Движението по главен път Е-79 в посока Благоевград при тунел „Железница“ се осъществява поетапно в двете посоки заради катастрофа, съобщи говорителят на ОД на МВР-Благоевград Йорданка Шаркова: "Катастрофата е станала между два леки автомобила...

публикувано на 20.09.19 в 14:32
Вътрешният министър Младен Маринов съобщи какви законови промени планира МВР по време на парламентарния контрол.

МВР иска каска и шофьорска книжка за тротинетка

Водачите на електрически тротинетки и скутери трябва да носят каска и светлоотразителни елементи. Това предвиждат готвени от МВР законодателни промени. Електрически скутери ще подлежат и на регистрация. Управляващите електрически скутери и..

публикувано на 20.09.19 в 14:32
Николай Малинов

Спецпрокуратурата публикува още документи от разследването за шпионаж

Специализираната прокуратура публикува още документи от разследването за шпионаж срещу председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов. Сред тях са негови разговори в социалните мрежи и документи - като договор за дарение от 15..

публикувано на 20.09.19 в 14:19

Две ленти към „Кулата“ за празниците на АМ „Струма“ в горелия участък

В участъка от АМ „Струма“ край Дупница, където в средата на август горяха тонове отпадъци, се въвеждат две ленти за движение за леките автомобили и камионите до 12 т в посока „Кулата“ и една за София. Временната организация на движението влиза в сила..

публикувано на 20.09.19 в 13:58

Частното училище по компютърно моделиране във Варна става държавно

Частното училище по компютърно моделиране и компютърни системи във Варна става държавно, но няма да бъде част от Техническия университет, въпреки че ще се помещава на негова територия. Това потвърди пред журналисти министърът на образованието Красимир..

публикувано на 20.09.19 в 13:29
Пред Паметника на Незнайния воин на площад

Светът отбелязва Международния ден на мира на 21 септември

Утре светът ще отбележи Международния ден на мира. ООН обявява 21 септември за Световен ден на мира през 1981 година. У нас празникът беше отбелязан с церемония пред Паметника на Незнайния воин в София, в която участва вицепрезидентът Илияна Йотова...

публикувано на 20.09.19 в 13:14

Зоран Гилевски: В Северна Македония няма омраза към българите

В общата история на България и Северна Македония все още има неизяснени въпроси между двете държави. Най-парещият си остава Илинденско-Преображенското въстание, което съседите ни поставят като основен темел в своята идентичност. За зла участ..

публикувано на 20.09.19 в 12:53

„Спешна помощ“ бе повикана заради прилошаване на генералния директор на БНР

Екип на Спешна медицинска помощ - София е повикан в БНР след сигнал за внезапно прилошаване на генералния директор на радиото Светослав Костов, съобщи говорителят на „Спешна помощ“ Катя Сунгарска. На директора на радиото е приложена терапия на..

публикувано на 20.09.19 в 12:31