Горанов: На този етап не се обсъжда оставката на директорката на НАП

На този етап не се обсъжда уволнението на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос за поемането на отговорност след хакерския пробив в базата-данни на Агенцията. "Течат..

публикувано на 17.07.19 в 12:51
Любомир Топалов, преподавател по политически науки в университ в Япония

Любомир Топалов: САЩ и Европа са обединени не от общи ценности, а от общи интереси

„Изслушването на специалния прокурор Робърт Милър, който трябва да даде повече информация за разследването за руска намеса в изборите в САЩ, е интересно, защото докладът не е изцяло публикуван. В него има пасажи, премахнати по искане на администрацията..

публикувано на 17.07.19 в 12:47

Роми мамят с дърва за огрев възрастни хора в Кюстендилско

Група роми мамят възрастни хора по селата в Кюстендилско с дърва за огрев, като ги карат да им плащат за по-висока кубатура от доставената, съобщиха от Регионалната агенция по горите. По случая работи и полицията. Ромите купували дървата от..

публикувано на 17.07.19 в 12:46
Жулиета Пенева и Петър Витанов

Компромис ли е изборът на Урсула фон дер Лайен

Германката Урсула фон дер Лайен беше избрана за председател на Европейската комисия от Европейския парламент. За нея гласуваха 383 от присъстващите 733 евродепутати, 327 бяха против, 22 се въздържаха, 1 глас беше обявен за невалиден...

публикувано на 17.07.19 в 12:43

Внушителен национален флаг ще украси Роженските поляни за националния събор

Известни български спортисти ще се включат в поставянето на знамето на Роженските поляни по повод националния събор, който започва утре в Родопа планина. Роженските поляни ще бъдат украсени с внушителен трибагреник от над 7000 квадратни метра...

публикувано на 17.07.19 в 12:39

Урсула фон дер Лайен - политически неслаб играч

„Подготвяната от Ангела Меркел за нейна наследничка като кандидат за канцлер Анегрет Крамп-Каренбауер ще е новият военен министър на Германия. Предполага се, че това се прави, за да може тя да утвърди авторитета си, защото досега е само лидер на..

публикувано на 17.07.19 в 11:35
Българска академия на науките

Правителството отпусна допълнителни 5 млн. лв. на БАН

Пет милиона лева допълнително осигури правителството на Българската академия на науките. Парите са за ремонт на сгради, обясни председателят на БАН академик Юлиян Ревалски. „Изцяло за неотложни капитални ремонти на знакови сгради в центъра на..

публикувано на 17.07.19 в 11:28

Модернизират пречиствателната станция за питейни води в Перник

Над 3,6 млн. лева ще бъдат инвестирани в ремонт на Пречиствателната станция за питейни води Студена-Перник, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Средствата са отпуснати по заемно споразумение със Световна банка по „Проект за развитие на общинската..

публикувано на 17.07.19 в 11:04

Д-р Александър Величков: Районната болница в Кюстендил функционира нормално

Районната болница в Кюстендил функционира нормално, заяви за БНР главният лекар д-р Александър Величков. Той коментира думите на здравния министър Кирил Ананиев, който сравни кюстендилската болница с изпадналите в криза във Видин, Ловеч и Враца. От 1..

публикувано на 17.07.19 в 11:00
Юлияна Николова

Юлияна Николова: Фон дер Лайен едва ли ще подкрепи отпадането на мониторинга върху България

„Много трудно ще бъде на следващата Европейска комисия. Според мен трудно биха минавали каквито и да било решения“. Така директорът на портал „Европа“ и фондация „Център за модернизиране на политики“ Юлияна Николова коментира пред БНР избора..

публикувано на 17.07.19 в 10:54