В СЕМ няма да има среща между генералния директор на БНР и редколегията на „Хоризонт“

В Съвета за електронни медии няма да се проведе среща между генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов и редколегията на програма „Хоризонт“, съобщиха от медийния регулатор. В отговор на публично отправената от СЕМ покана..

публикувано на 20.09.19 в 11:37
Джок Полфриймън

ГЕРБ, БСП и ОП недоволни от освобождаването на австралиеца Джок Полфриймън

ПГ на „Обединените патриоти“ изрази днес учудване от решението на съда да пусне на свобода преждевременно австралиеца Джок Полфрийман, осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Зам.-председателят на групата Милен Михов цитира..

публикувано на 20.09.19 в 11:04

Министър Ананиев: НЗОК ще бъде регистрирана и като застрахователно дружество

Националната здравноосигурителна каса ще бъде регистрирана не само като фонд, но и като застрахователно дружество. Това уточни по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос за предложения нов..

публикувано на 20.09.19 в 10:50

От младежи за младежи

Нова младежка организация ще работи за по-добро гражданско образование и активно младежко включване у нас. Нямаме никаква връзка с политически партии, декларира в предаването „Преди всички“ Антон Стоянов от организацията, наречена "Младежки..

публикувано на 20.09.19 в 10:41

Георги Готев: Euractiv.bg ще запълва липсата на медийна свобода

От днес вече е активен сайтът Euractiv.bg. Журналистът Георги Готев е убеден, че ще има интерес на потребителите към изданието. „Мисля да запълвам липсата на медийна свобода“, каза той в интервю за предаването „Преди всички“ и добави, че ще..

публикувано на 20.09.19 в 10:24

Сиренето и кашкавалът предпазват кръвоносните съдове

Сиренето - от бри до бурата, често се смята за нездравословно заради високото съдържание на мазнини. Американски учени обаче доказаха, че това не винаги е така и то може да предпази кръвоносните съдове от солта в храната, съобщи в. „Мирър“, цитиран от..

публикувано на 20.09.19 в 10:19

Акценти от чуждестранния печат

В Брюксел представители на Русия, Европейския съюз и Украйна проведоха тристранни консултации за удължаването на договора за транзит на газ от Русия към Европа, пише „Коммерсант“. Според министъра на енергетиката на Русия Александър Новак по..

публикувано на 20.09.19 в 10:06

България се присъединява към проекта за литература и книги „Традуки“

Народното събрание ратифицира единодушно и на две четения Рамковото споразумение за проекта „Традуки“ и присъединяването на министерството на културата към него за  популяризиране на българските автори в Европа. Проект „Традуки“ представлява..

публикувано на 20.09.19 в 09:53

Даниела Марчева: Населението намалява, а делата се увеличават

В България има тенденция делата да се увеличават, независимо от това, че населението намалява, каза пред БНР Даниела Марчева – член на съдийската колегия на ВСС. „По официални данни от 2011 г. до този момент населението на страната е намаляло с..

публикувано на 20.09.19 в 09:44

Кипър се включва в глобалния климатичен протест

С два протестни марша Кипър се включва в глобалната мобилизация за действия за предотвратяване на климатичната криза. Гражданските активисти оспорват енергийната програма на страната за газови проучвания и сондажи, тъй като тя ще създаде повече..

публикувано на 20.09.19 в 09:06