Секцията във врачанското село Косталево, където има машина за гласуване.

Спокойно протича изборният ден във Враца

Спокойно протича изборният ден във Враца. Данните за активността, сравнени с предишните евровотове, показват засилване на интереса на гласоподавателите. Избирателната активност в област Враца е с няколко пункта по висока спрямо миналия евровот...

публикувано на 26.05.19 в 14:17

Български туристи гласуват в Истанбул

В генералното консулство на страната ни в Истанбул към 13 часа бяха гласували около 80 души, почти всички от тях български туристи, намиращи се в града. Г-жа Вакарелска от София сподели мотивите си да гласува на евроизборите: „Смятам, че човек, за..

публикувано на 26.05.19 в 14:16

Слаба избирателна активност във Велико Търново

Слаба избирателна активност на евроизборите отчита Районната избирателна комисия във Велико Търново. Всички машини в 104-е секциите в областта вече работят. Проверява се сигнал от последните минути за нерегламентирано допускане на избиратели да..

публикувано на 26.05.19 в 14:01
Община Добрич

Нормално и без сериозни нарушения протича изборният ден в област Добрич

Сигнал за лице, извършващо агитация за гласуване за конкретна политическа партия е подаден до Районната избирателна комисия в Добрич. Агитацията се е извършвала на различен от българския език. Избирателната активност остава ниска в областта – 16,15%...

публикувано на 26.05.19 в 13:43

Как гласуват българите в чужбина

Българските граждани в чужбина гласуват днес за Европейски парламент в 191 секции в 64 държави.  Най-много изборни секции са разкрити във Великобритания, Германия и Испания. Великобритания отново води по брой разкрити секции. На тези..

публикувано на 26.05.19 в 13:28
До обяд в плевенското село  Буковлък с над 5000 жители нямаше нито едно машинно гласуване.

В Плевен изборният ден протича нормално

В Плевен изборният ден протича нормално. Избирателната активност е над 6 процента към 11 часа. В Община Плевен 10 от общо 52 машини за гласуване са в селата, едно от тях е Буковлък, село с над пет хиляди жители, повечето от тях с малцинствен..

публикувано на 26.05.19 в 13:26
Българското посолство в Москва

Ниска избирателна активност на българите в Москва

Повечето постоянно пребиваващи в Русия български граждани не могат да гласуват на изборите за Европейски парламент заради изискването за уседналост. Избирателни секции бяха отворени в българското посолство в Москва и в консулствата ни в Санкт..

публикувано на 26.05.19 в 13:17

РИК: 50 процента от състава на СИК в Благоевградска област е подменен

50 процента от състава на СИК в Благоевградска област е подменен, заявиха на брифинг от Районната избирателна комисия. Получен е и първият сигнал за купуване на гласове в помощното училище в областния център.  Над две хиляди са промените в..

публикувано на 26.05.19 в 13:06
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание

Цвета Караянчева упражни правото си на вот в Кърджали

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева упражни правото си на вот в Кърджали. Тя предпочете да пусне хартиена бюлетина, защото е традиционалист. Гласувах за обединена, стабилна и силна Европа, каза Цвета Караянчева: “Европа на..

публикувано на 26.05.19 в 13:00

Великобритания отново води по брой разкрити секции, българите могат да гласуват на 24 места

Великобритания отново води по брой разкрити секции и на тези евроизбори българите могат да гласуват на 24 места. В посолството ни в Лондон разкритите секции са четири. В секционната комисия в Илинк, Лондон, един от кварталите с най много българи..

публикувано на 26.05.19 в 12:55