Красимир Ципов

Красимир Ципов положи клетва като народен представител

Красимир Ципов положи клетва като народен представител от ГЕРБ. Той зае мястото на Снежана Дукова, която почина след дълго боледуване. Заместник-министърът на вътрешните работи беше освободен от поста вчера от премиера, за да стане депутат и да..

публикувано на 17.07.19 в 09:38
Венцислав Караджов

Комисията за личните данни още не е получила доклада на НАП за пробива в сигурността

„Комисията за защита на личните данни все още не е получила доклада на Националната агенция за приходите за пробив в сигурността на данните. Срокът, заложен в закона, е 72 часа от узнаване за нарушението на сигурността“. Това каза за БНР..

публикувано на 17.07.19 в 09:27

Гватемала разследва корупция в здравеопазването на стойност милиони долари

Прокурори в Гватемала разследват над 100 души за участие в корупционна мрежа, която е вземала рушвети за възстановяването на държавни болници и е мамила със заплащането в здравния сектор, предаде АП, цитирана от БТА. Случаят бе разкрит от..

публикувано на 17.07.19 в 09:07
Програмният директор на „Прозрачност без граници“ Ваня Нушева

Ваня Нушева: Отмяната на машинното гласуване е прибързано решение

„Начинът, по който беше въведено машинното гласуване, е неразумен, неадекватен и сега сме свидетели на едно също толкова неадекватно и прибързано решение“. Това каза за БНР програмният директор на „Прозрачност без граници“ Ваня Нушева относно..

публикувано на 17.07.19 в 08:42
Доналд Тръмп

Увеличена подкрепа за Тръмп след расистките нападки

Подкрепата за американския президент Доналд Тръмп се е увеличила леко сред републиканците след неговите расистки нападки в Туитър срещу четири цветнокожи представителки на Демократическата партия. Това сочат резултатите от национално проучване на..

публикувано на 17.07.19 в 08:34

Международният фолклорен фестивал „Витоша“ ще бъде открит днес в София

23-тият международен фолклорен фестивал „Витоша“ ще бъде открит тази вечер на Лятната сцена зад НДК. Следобед по столичния булевард „Витоша“ ще има дефиле на участниците от 11 държави. Концертите от програмата са безплатни, съобщи пред „Хоризонт“ Алина..

публикувано на 17.07.19 в 08:27

Християните почитат Света Марина

Православните християни честват Света Марина. Снощи в Пловдив бяха донесени мощите на светицата от Гърция за храмовия празник на едноименната митрополитска църква. В деня на Света Марина Созопол отбелязва своя празник. Археологическа изложба,..

публикувано на 17.07.19 в 07:56
Български вестници

Преглед на българския печат

Водещата тема на днешните печатни издания е хакерската атака срещу НАП. Никой не поема отговорност за гигапробива в националната сигурност. Хакери отмъкнаха от НАП и разпространиха личните данни и финансова информация за над 5 милиона граждани и..

публикувано на 17.07.19 в 07:13
Сградата на Конгреса в САЩ

Камарата на представителите в САЩ осъди расистките коментари на Тръмп

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие резолюция, с която осъди оскърбителните изявления на президента Доналд Тръмп по адрес на четири представителки на малцинствата от Демократическата партия, съобщават информационните агенции. Резолюцията бе..

публикувано на 17.07.19 в 03:24

Кандидатът за премиер Борис Джонсън планира да разпусне британския парламент около датата за Брекзит

Борис Джонсън може да изпрати депутатите по домовете им за две седмици през октомври, като разпусне парламента, така че те да не са в състояние да спрат Брекзит без сделка непосредствено преди 31 октомври. Кандидатът за британски премиер твърдо..

публикувано на 17.07.19 в 02:19