"Боинг" на регистрирана в България авиокомпания кацна аварийно в Базел

"Боинг 737-300" на регистрираната в България авиокомпания АЛК е попаднал в силна турбуленция, в резултат на което има ранени пътници. Самолетът е изпълнявал полет от Косово до Швейцария. След успешно приземяване на летището в Базел на пасажерите е оказана..

публикувано на 17.06.19 в 21:30

Масово сбиване пред Съдебната палата в София, няколко души са задържани

Масово сбиване в центъра на столицата, на метри от Съдебната палата наложи спешна намеса на полицията. Силите на реда отцепиха мястото на инцидента. Няколко души са задържани за снемане на обяснения. По първоначална информация няма тежко пострадали.

публикувано на 17.06.19 в 21:07
Анна-Люля Симидова-Праун (1906-2004), Абстрактна композиция, 1924 смесена техника, дърво, 40 х 31 см - част от изложбата „Модернизъм и авангард. Българската перспектива“.

Скандалът с изложбата в софийската галерия "Структура" стигна до Великобритания

Интернетното издание на британския вестник „Метро“ днес публикува материал във  връзка с разразилия се скандал с фалшиви картини в софийската галерия „Структура“. Metor.co.uk се спира по-конкретно на случая с френската илюстраторка Малика..

публикувано на 17.06.19 в 20:35
Мохамед Мурси

Бившият президент на Египет Мохамед Морси почина, след като му прилоша в съда

Бившият президент на Египет Мохамед Морси е починал в болница в Кайро, където е бил откаран по спешност тази вечер, след като припаднал в съдебната зала по време на един от процесите срещу него. За това съобщи "Франс прес", като се позова на официални..

публикувано на 17.06.19 в 20:10

Четирима души са ранени при офроуд обиколка в Девинско

Четирима души са ранени при офроуд обиколка край местността "Вълчи камък". На телефон 112 е постъпил сигнал за ранени хора под местността "Вълчи камък", землище на девинското село Гьоврен. При туристическа обиколка по планински път джип със смолянска..

публикувано на 17.06.19 в 20:04

ЕС предупреди Иран да не надвишава запасите от уран, договорени с ядреното споразумение

Европейският съюз призова Иран да се придържа към ядреното споразумение и определи иранските заплахи като политическа реторика.  От Брюксел обявиха, че няма да предприемат каквито и да било действия, докато Международната агенция за атомна енергия..

обновено на 17.06.19 в 19:57

Германия, Франция и Испания се споразумяха за производството на европейски изтребител от пето поколение

Министрите на отбраната на Германия, Франция и Испания подписаха споразумение за тристранно сътрудничество в разработката на европейски изтребител от пето поколение, предаде "Ройтерс". На церемонията по време на Парижкото авиошоу присъства и президентът на..

публикувано на 17.06.19 в 19:34

Дете почина по време на игра в Стражица

Дете е починало по време на игра в Стражица днес следобед. За смъртта на 8-годишното момче е образувано досъдебно производство за умишлено убийство. Инцидентът се е случил в кафене в Стражица, където момчето играло на люлееща се количка. Внезапно..

публикувано на 17.06.19 в 19:33
Владимир Чижов

Русия отрича намеса в евроизборите

Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов отрече страната му да се е намесвала в изборите за Европейски парламент чрез разпространяване на фалшиви новини. „Самата Комисия призна, че не притежава никакви специални доказателства за..

публикувано на 17.06.19 в 19:24

Експерти: Социалната система трябва да се адаптира към навлизането на цифровите технологии

Дигитализацията на икономиката ще свие работните места с 10-15% в следващите 6 години и с до 45 на сто до 2050 г. Високите технологии често изместват човека, а традиционните форми на заетост стават все по-гъвкави и разнообразни. Това създава..

обновено на 17.06.19 в 19:17