Образователна програма подготвя безплатно над 2000 деца за дигиталния свят

Национална образователна програма подготвя безплатно над 2000 деца за дигиталния свят. Пред БНР Петър Шарков – генерален мениджър на училищна "Телерик академия", разказа: „Училищна "Телерик академия" е най-мащабната безплатна IT инициатива за..

публикувано на 16.09.19 в 11:04

Акценти от чуждестранния печат

Премиерът Борис Джонсън има таен план как да изпълни обещанието си Великобритания да излезе от Европейския съюз на 31 откомври, пише евроскептичното британско издание Daily Express, като се позовава на неназовани източници в правителството. Съобщава се, че..

публикувано на 16.09.19 в 10:33

Протест на учители в първия учебен ден

В първия учебен ден - 16 септември, предстои и протест на учители пред Министерство на образованието и науката. Педагозите организират демонстрация под наслов "Време е МОН да пие една студена вода". Те не са съгласни със задължението им да..

публикувано на 16.09.19 в 09:51

Владимир Дочев: Не е голям процентът на неизправните автомобили с газови уредби

Не смятам, че е голям процентът на неизправните автомобили с газови уредби. Това заяви пред БНР Владимир Дочев – председател на Асоциацията на българските автогаз сервизи. „Предвиждането за регулация на автосервизния бранш ще даде възможност да..

публикувано на 16.09.19 в 09:41

Продължава борбата с мащабния пожар на гръцкия остров Закинтос

Продължава борбата с мащабния пожар на остров Закинтос. Евакуираха туристите и жителите, които се намираха в близост до огнената стихия. Властите разследват умишлен палеж. Над 10 километра е огненият обръч на остров Закинтос. Засилени..

публикувано на 16.09.19 в 09:26

Ще има ли скок на цените на горивата следващата седмица

Бензиностанциите ще се възползват от случващото се и ще вдигнат цената на горивата следващата седмица. Това прогнозира пред БНР Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. За тази седмица той не очаква поскъпване в българските..

публикувано на 16.09.19 в 09:15

Петър Кънев: В шпионския скандал има много малко шпионаж и много политика

В шпионския скандал има много малко шпионаж и много политика, каза пред БНР Петър Кънев от БСП – председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм и член на групата за приятелство между България и Русия в Народното събрание...

публикувано на 16.09.19 в 08:44

Ловните дружинки в Пазарджик са готови за протести

Ловните дружинки в Пазарджик настояват Министерството на земеделието и горите да преразгледа част от мерките срещу разпространението на африканската чума до 1 октомври. В противен случай ще бъдат организирани протести. Искането е внесено и в Министерския..

публикувано на 16.09.19 в 08:30

Пътната полиция е създадала специална организация за откриването на учебната година

Пътната полиция е създадала специална организация за днешното откриване на новата учебна година. Пред "Хоризонт" говорителят на Пътната полиция Мария Ботева обясни предприетите мерки: "Погрижили сме се в районите на училищата да има контролни органи от..

публикувано на 16.09.19 в 08:21

Европейският парламент се събира днес на първото си заседание

Европейският парламент се събира днес на първото си заседание за новия политически сезон. Очаква се утре евродепутатите да гласуват за назначаването на Кристин Лагард за председател на Европейската централна банка. Днес министрите от ЕС ще изслушат..

публикувано на 16.09.19 в 08:02