Руското външно министерство дава брифинг за консултациите със САЩ по договора за ракетите

Руското министерство на външните работи планира днес брифинг за посланиците на европейските страни и партньорите на Русия, на който ще ги информира за консултациите със Съединените щати по Договора за ракетите със среден и малък обсег...

публикувано на 18.01.19 в 08:31
Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори в Пентагона.

Президентът на САЩ обеща „ненадмината“ противоракетна отбрана

Американският президент Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще създадат „ненадмината и несравнима“ система за противоракетна отбрана, предаде БТА. Той заяви в реч в Пентагона, че Вашингтон ще направи всичко необходимо да гарантира, че „можем да засечем..

публикувано на 18.01.19 в 08:23

Правителството на Италия одобри драстични реформи в социалната и пенсионната система

Италианското правителство на популисткото движение "5 звезди" и крайнодясната "Лига" одобри драстични реформи в социалната и пенсионната система в държавата, с каквито обещания двете формации успяха да спечелят изборите миналата година, предаде..

публикувано на 18.01.19 в 08:06
Нанси Пелоси

Тръмп отмени пътуване на Нанси Пелоси, определяйки го като “7-дневна екскурзия“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отложи вчера пътуване на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Египет, Афганистан и Брюксел, определяйки го като седемдневна екскурзия, предадоха световните агенции. В резултат той не й..

публикувано на 18.01.19 в 07:57

Берлускони ще се кандидатира за евродепутат

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви днес, че ще се кандидатира на предстоящите избори за Европейски парламент, за да разпали дебата за "бъдещето на света", предаде БТА. "Реших, на моята зряла възраст, воден от чувство за..

публикувано на 17.01.19 в 22:14

Германски дипломат: "Северен поток-2" трябва да бъде изпълнен, въпреки несъгласието на Тръмп

Германия трябва да изпълни проекта за газопровод "Северен поток 2" въпреки противопоставянето на американския президент Доналд Тръмп, заяви председателят на Мюнхенската конференция за сигурност Волфганг Ишингер. Уважаваният германски дипломат - бивш..

публикувано на 17.01.19 в 22:13
Македонският премиер Зоран Заев (вляво) и гръцкият - Алексис Ципрас, след подписването на договора за решаване на спора за името на Македония.

Гръцкото правителство ще публикува пълния текст на договора за името на Македония

Гръцкото правителство ще изпрати пълния текст на Договора от Преспа за името Северна Македония в най-четените седмичници в страната. Това обявиха от канцеларията на премиера Алексис Ципрас, като повториха и поканата за телевизионен дебат с опозиционния..

публикувано на 17.01.19 в 18:28
Владимир Путин бе посрещнат в Белград с военни почести.

Путин посрещнат като звезда в Сърбия

Църковни камбани, топовни салюти, хора с тениски с лика на Владимир Путин, както и село, восъчна фигура, сливова ракия и няколко кафенета, дори и църква, кръстени на него в Сърбия. Така Белград посрещна за четвърти път, при изключителни..

публикувано на 17.01.19 в 18:27

Нишан Джингозян: Голяма част от българите във Великобритания мислят за завръщане

Голяма част от българите във Великобритания мислят за завръщане, каза пред БНР Нишан Джингозян, който работи в Лондон по програма за интеграция на малцинства. Според него това обаче ще се превърне в проблем за България, защото това ще натовари..

публикувано на 17.01.19 в 17:59

Красимир Узунов: Путин не е изоставил Балканите, ще се бори докрай за своите интереси

Сърбия, както и България, страда от износени политици, каза пред БНР Красимир Узунов – собственик на Агенция „Фокус“. „Нови лица не се допускат, които да оглавят един протест. Те могат да се „родят“ на улицата. Въпросът е доколко хората около Вучич..

публикувано на 17.01.19 в 17:17