Еврокомисарят за правата на потребителите на среща с финансовите министри на Дания и Естония заради „Данске банк“

Еврокомисарят по правосъдието и правата на потребителите Вера Йоурова заяви, че ще се срещне с министрите на финансите на Дания и Естония на 2-ри октомври, за да обсъди подозренията за пране на пари през естонския клон на „Данске банк“: "Искам да..

публикувано на 20.09.18 в 15:10
Тутракан

Добрич и Тутракан да бъдат обявени за „Град на Българската бойна слава”, реши Комисията по отбрана

Добрич и Тутракан да бъдат обявени за „Град на Българската бойна слава” - това одобри единодушно Комисията по отбрана в парламента. Депутатът на ГЕРБ Пламен Манушев мотивира искането с това, че така ще се припомнят Тутраканската и Добричките епопеи,..

публикувано на 20.09.18 в 14:36

Валери Симеонов: Няма разколебаване в позицията на премиера Борисов за Унгария

България ще излезе с официална позиция по повод санкциите срещу Унгария, но това решение ще бъде взето на отделно заседание. Това заяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който коментира решението на Министерския съвет по този повод, взето на..

публикувано на 20.09.18 в 14:31

Корнелия Нинова: Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви против възможността за налагане на европейски рестрикции срещу Унгария. "Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка. Още една стъпка към разделението и разцеплението в Европа на едни и други е обратно..

публикувано на 20.09.18 в 14:02
/архив/

Цветанов: Назначаването на Нанков за зам.-министър на регионалното развитие ще бъде добро решение

Николай Нанков е подходящ за депутат, но назначаването му като заместник-министър на регионалното развитие ще бъде добро решение. Това коментира в кулоарите на парламента председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Нанков, който..

публикувано на 20.09.18 в 13:40

Вера Йоурова: Фейсбук има почти 380 милиона ползватели в Европа и очаквам да поеме повече отговорност за тях

Еврокомисарят по правосъдието, защитата на потребителите и равнопоставеността на половете Вера Йоурова настоя Фейсбук да отговори ясно до края на декември на своите потребители в ЕС какви условия приемат при ползването на мрежата. След проведен разговор с..

публикувано на 20.09.18 в 13:35
Орбан (вляво) и Борисов на неформалната среща на лидерите на ЕС в Залцбург. Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС обсъждат постигнатото по отношение на намаляването на броя на нелегалните мигранти и сътрудничеството с трети държави.

Борисов: Санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург

Премиерът Бойко Борисов заяви, че санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург и разясни въпроса за изготвянето на българска позиция по темата: "Правителството трябва да започне да разработва стратегия, с която, когато..

публикувано на 20.09.18 в 13:16
Бившият министър на транспорта Ивайло Московски (вляво) изрази увереност в качествата на своя приемник Росен Желязков.

Московски изрази увереност в качествата на своя приемник Росен Желязков

Бившият министър на транспорта Ивайло Московски изрази увереност в качествата на своя приемник Росен Желязков. „ Аз съм убеден, че той притежава всички необходими качества успешно да се справи с предизвикателствата в сектора. За сектора бихме..

публикувано на 20.09.18 в 13:07
Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри.

Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри

Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри съответно на транспорта, на регионалното развитие и на МВР и подписаха клетвените листове. До избора им се стигна след тричасови дебати в пленарната зала...

публикувано на 20.09.18 в 12:53

Сидеров иска ясна позиция на България по казуса "Унгария"

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обяви, че ще постави на коалиционен съвет на управляващата коалиция въпроса за ясна позиция на България по казуса "Унгария". "Доколкото разбрах, Министерски съвет, на оперативен съвет..

публикувано на 20.09.18 в 12:43