Путин намали числеността на въоръжените сили на Русия

Руският президент Владимир Путин издаде указ, с който намали числеността на въоръжените сили на страната си. Личният състав вече ще наброява 1 милион 902 хиляди 758 души, от тях 1 милион 13 хиляди 628 военнослужещи, предаде ТАСС. С днешния указ се отменя..

публикувано на 17.11.17 в 18:01

Дъщерята на Че Гевара посети парламента

Днес на посещение в парламента дойде дъщерята на кубинския революционер Ернесто Че Гевара - Алейда Гевара Марч . Тя се срещна с депутатите от Групата за приятелство с Куба. Алейда Гевара е за трети път в страната, продължава да вярва в комунистическия..

публикувано на 17.11.17 в 14:13
Ангела Меркел

До няколко часа трябва да стане ясно дали в Германия ще има ново правителство

До няколко часа трябва да стане ясно дали в Германия ще има ново правителство, съставено от християндемократите и баварските им партньори, либерали и зелени. Днес изтече крайният срок за преговори между представители на четирите партии, без те да се..

публикувано на 17.11.17 в 11:36
Румяна Коларова

Румяна Коларова за оставката на Главчев: Тази промяна от страна на ГЕРБ е доста добре премислена

ГЕРБ са последователни в своя политически стил, персоналните смени никога не са били проблем в ГЕРБ, каза политологът Румяна Коларова в „Хоризонт до обед“, коментирайки оставката на председателя на НС Димитър Главчев. Тя допълни: Този..

публикувано на 17.11.17 в 11:35
Тереза Мей

Мей ще разговаря с Туск в опит да придвижи преговорите за нова търговска сделка с ЕС

Британският премиер Тереза Мей ще води в Гьотеборг разговори за Брекзит с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в опит да придвижи преговорите напред за постигане на нова търговска сделка между Великобритания и ЕС. Срещата на Тереза Мей не бе..

публикувано на 17.11.17 в 11:32
Първан Симеонов

Първан Симеонов: БСП е запазила най-големите си козове за Българското европредседателство

Оставката на Димитър Главчев спаси парламентарната стабилност, защото така беше преодоляна най-острата криза, но по всичко личи, че БСП няма да спре дотук, коментира в "Хоризонт до обед" политологът Първан Симеонов : На мен ми се струва, че..

публикувано на 17.11.17 в 11:18

Марешки: "Воля" няма да участва в заседанията на НС, докато Иво Христов не подаде оставка

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че депутатите от партията му няма да участват в заседанията на парламента, докато не си подаде оставката депутатът от "БСП за България" Иво Христов. Причината за искането на "Воля" е изказването на Христов,..

публикувано на 17.11.17 в 10:57

Стойчо Стойчев: Оставката на Главчев е връщане към нормалността в българската политика

Като връщане към нормалността в българската политика определи оставката на Димитър Главчев политологът Стойчо Стойчев в коментар в "Преди всички":   Мога да кажа – едно връщане към нормалността в българската политиката. Тази оставка е такъв..

публикувано на 17.11.17 в 10:36
Димитър Главчев

Димитър Главчев напуска Народното събрание

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев съобщи, че е подал лично оставката си в деловодството на парламента. Така дебатът за нея не е необходим.  Действията му бяха аплодирани от всички депутати в пълната зала.  Пленарното..

обновено на 17.11.17 в 10:12

Извънреден председателски съвет се проведе в НС преди заседанието

В Народното събрание от 8:30 ч. се провежда извънреден председателски съвет, в който участва и премиерът Бойко Борисов. П рисъстват лидерите на всички парламентарно представени групи. Малко след 09.00 часа от председателския съвет излязоха лидерът на БСП..

обновено на 17.11.17 в 09:37