Мария Демерцис

Мария Демерцис: Протакането на споразумението за статута на гражданите застрашава бъдещите икономически отношения между ЕС и Великобритания

Протакането на споразумението за статута на гражданите застрашава бъдещите икономически отношения между ЕС и Великобритания, предупреди в интервю за БНР анализаторът в Брюксел Мария Демерцис , зам.-директор на института „Брюгел“. След завършилия по обед..

публикувано на 20.07.17 в 21:50
Румен Радев

Държавният глава пред посланиците ни в чужбина: САЩ е наш стратегически съюзник, нужен е диалог с Русия

Президентът Румен Радев подкрепя позицията на правителството, че енергийните доставки трябва да минават през   България, защото това ще гарантира енергийната сигурност на страната. Диверсификацията на енергийните източници ще доведе и по-ниски..

обновено на 20.07.17 в 20:55

Красимир Каракачанов предлага руски специалисти да направят разчет за необходимите средства за ремонта на 15 самолета МИГ-29

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е провел разговори с ръководството на РСК "МИГ", за да обсъди варианта срещу какви средства могат да бъдат ремонтирани 15 самолета МИГ-29 за авиацията ни: Моята идея е да дойдат специалисти от РСК "МИГ"..

публикувано на 20.07.17 в 19:50

Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента отхвърли законопроект на БСП

Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента отхвърли законопроекта на БСП, с който се предлага частните училища да отпаднат от държавното финансиране и да бъде въведен един учебник по предмет. Обучението с един учебник по предмет..

публикувано на 20.07.17 в 19:39
Доналд Туск

Доналд Туск поиска спешна среща с президента на Полша Анджей Дуда

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск поиска спешна среща с президента на Полша Анджей Дуда заради приетите промени в системата на правосъдие в страната. В писмено изявление Туск, който е бивш полски министър-председател, изрази тревога за..

публикувано на 20.07.17 в 19:24

Долната камара на полския парламент прие спорния закон за реформа на Върховния съд

Долната камара на полския парламент прие спорния закон за реформа на Върховния съд. Нормативният акт беше внесен от управляващата партия "Право и справедливост". Законът дава контрол на политиците, а не на съдиите, върху най-висшата съдебна инстанция на..

публикувано на 20.07.17 в 19:23
Румен Радев и Корнелия Нинова

Президентът и лидерът на БСП обсъдиха идеята следващият КСНС да бъде за борбата с корупцията

Идеята следващият Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) да бъде посветен на борбата с корупцията и бедността обсъдиха държавният глава Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова . Тя поиска срещата с президента, за да разговарят за..

публикувано на 20.07.17 в 17:49

Парламентът реши окончателно прагът за разплащане в брой да остане 10 хиляди лева

Прагът за разплащане в брой остава 10 хиляди лева. Tова реши окончателно Народното събрание след разгорещени дебати по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Не беше прието предложението на ГЕРБ прагът да бъде коригиран на 5 хиляди лева.  От..

публикувано на 20.07.17 в 13:24
Зигмар Габриел

Германия обяви Турция за опасна за пътуване държава

Кризата в турско-германските отношения достигна нов връх, след като турските власти арестуваха още един германец – правозащитника Петер Щойднер . В отговор на този арест германският външен министър Зигмар Габриел оповести редица мерки. Петер Щойднер от..

публикувано на 20.07.17 в 12:59

Добавката за стаж и опит няма да се премахва

Надбавката за стаж и професионален опит, известна като клас "прослужено време", няма да бъде премахвана. Това е уверил лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" премиерът Бойко Борисов .  По настояване на двата синдиката днес се проведе среща при..

обновено на 20.07.17 в 11:41