Макрон представи плановете си за реформи в "твърде бавния и неефективен" ЕС

Френският президент Еманюел Макрон представя в реч в Сорбоната плановете си за реформи в Европейския съюз, който определи като "твърде бавен и неефективен".   Макрон обяви предложенията си за общата политика на Евросъюза в сферите на отбраната,..

обновено на 26.09.17 в 21:11
Николай Нанков

Нанков: Фалшива новина за избран изпълнител на тол - системата е саботаж

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков коментира пуснатата фалшива новина за избран изпълнител на тол - системата от името на пътната агенция:  Саботаж огромен. Нека да го приемем - има едни хора, които не искат да се случи. Ще продължават..

публикувано на 26.09.17 в 18:52

Туск: Напредъкът по преговорите за Брекзит е недостатъчен

Напредъкът по преговорите за Брекзит е недостатъчен и не може да позволи на преговарящите да преминат към следващата фаза дискусии за бъдещото партньорство между Великобритания и ЕС, включително търговията. Това заяви председателят на Европейския съвет..

публикувано на 26.09.17 в 17:06

П. Харалампиев: Идеята за създаване на регистър на българите зад граница е прекрасна

Това, което президентът оповести публично в Ню Йорк, е доста интересно и едновременно с това е отколешна моя идея, както и идея, разбира се, на мои предшественици от Държавната агенция за българите в чужбина , коментира в ефира на "Хоризонт"..

публикувано на 26.09.17 в 17:05
Витянис Андрюкайтис

Еврокомисар предлага да има по един висш представител по безопасност на храните във всяка страна от ЕС

Да има по един висш представител по безопасност на храните във всяка страна от ЕС – това предлага еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис. Поводът е разпространението на яйца, замърсени с фипронил, в редица..

публикувано на 26.09.17 в 16:20

Павлова: Иска ми се през председателството да сменим имиджа на България в очите на тези, които ще я посетят

Ползите за страната ни от европредседателството, провеждането и приоритетите - на тези теми бе посветена срещата на министър Лиляна Павлова с жителите на Кюстендил и района.  Министър Павлова разясни какво е направено като предстартова подготовка във..

публикувано на 26.09.17 в 15:56
Дмитрий Песков

Русия се противопостави на провелия се вчера референдум за независимост в Иракски Кюрдистан

Русия се противопостави на провелия се вчера референдум за независимост в полуавтономната област Иракски Кюрдистан, предаде Ройтерс. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери, че Москва подкрепя териториалната цялост на страните в..

публикувано на 26.09.17 в 14:10
Джим Матис

Джим Матис: САЩ иска да реши севернокорейската криза по дипломатичен път, Тръмп беше пределно ясен

Американският министър на отбраната Джим Матис заяви, че САЩ остават ангажирани с решаването на севернокорейската ядрена криза чрез дипломатически мерки: Целта ни е да решим въпроса по дипломатичен път. Вярвам, че президентът Тръмп беше..

публикувано на 26.09.17 в 13:51

Елена Йончева: Оградата по българо-турската граница не изпълнява своята възпрепятстваща функция

Днес в София пристигат експерти от над 20 държави - официални представители на редица страни и на международни организации, за участие в конференцията "Тероризмът и електронните медии".  Целта на форума, организиран от Международната академия за телевизия..

публикувано на 26.09.17 в 13:46

Ердоган обвини президента на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани в предателство

Турският президент Реджеп Ердоган обвини президента на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани в предателство заради провелия се референдум за независимост и предупреди, че иракските кюрди ще гладуват щом Турция блокира ТИР-овете им по границата, предадоха..

публикувано на 26.09.17 в 13:27