Американската противоракетна система в Южна Корея ще бъде въведена в есплоатация в близките дни

Разположената в Южна Корея американска противоракетна система ще бъде въведена в есплоатация в близките дни. Това съобщи пред Конгреса адмирал Хари Харис , който командва американските войски в Тихоокеанския регион. Той беше категоричен, че Съединените..

публикувано на 26.04.17 в 21:08

Предизборен сблъсък на прояви в заплашен от закриване завод във Франция

Фаворитът за спечелването на президентските избори във Франция Еманюел Макрон беше посрещнат с освирквания във фабрика на американския концерн "Уърлпул" в северния френски град Амиен, предаде Франс прес. Фабриката е застрашена от закриване, тъй като..

публикувано на 26.04.17 в 19:03
Марин Льо Пен

ЕП започна процедура по отнемане на имунитета на Марин льо Пен

Европейският парламент започна процедура, която може да доведе до отнемане на имунитета на евродепутата и кандидат за президент на Франция Марин льо Пен .  Френски съдии са поискали свалянето на имунитета, за да бъдат разследвани твърдения за..

публикувано на 26.04.17 в 18:58

Русия изтегля половината от бойната си авиация, разположена в Сирия

Русия изтегля почти половината от бойната си авиация, разположена в Сирия. Това става възможно заради намаления брой терористи в страната, обясни началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на руската армия генерал Сергей Рудской . Той..

публикувано на 26.04.17 в 17:36

Политолози: Служебният кабинет не направи големи гафове, но и не успя да се еманципира

Най-голямото постижение на служебния кабинет е това, което се очакваше да свърши – да организира едни демократични и свободни избори. То свърши тази своя основна задача. Не успя да направи някаква голяма поразия, но, като цяло, останах с..

публикувано на 26.04.17 в 15:14
Огнян Герджиков

Служебният кабинет класира на първо място офертата на Швеция за нов изтребител

Служебното правителство е приело протоколно решение, свързано с придобиването на нов тип изтребители за българската бойна авиация. Разгледан е протоколът на специалната комисията към Министерството на отбраната, в който на първо място от подадените..

обновено на 26.04.17 в 15:02

ГЕРБ се обяви срещу заповед на Стефан Янев за изтегляне от границата на 68-а бригада "Специални сили"

Партия ГЕРБ се обяви срещу заповед на министъра на отбраната Стефан Янев да изтегли от границата на военните от 68-а бригада "Специални сили". Срокът за изтеглянето е до утре, 27 април. Депутати от ГЕРБ са внесли питане към военния министър, обясни..

публикувано на 26.04.17 в 14:30
Валдис Домбровскис

ЕК започва процедура срещу Унгария за нарушение на еврозакондателството заради закона за висшето образование

Европейската комисия започва процедура срещу Унгария за нарушение на еврозакондателството, заради приетия закон за висшето образование, съобщи зам.-председателят на институцията Валдис Домбровскис .  Ръководството на Централноевропейския..

публикувано на 26.04.17 в 14:18

Емил Димитров: Комисията "Ревизоро" няма да воюва с никоя от останалите в НС

Журналистите веднага кръстиха Комисията за наблюдение на приходните агенции, борбата със сивата икономика и контрабандата „Комисията Ревизоро“, защото идеята беше моя, но председател не е предлаган. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“..

публикувано на 26.04.17 в 14:18

Жан-Марк Еро: Пробите от химическата атака в Хан Шейхун доказват, че правителството е използвало зарин

Пробите, получени от френското разузнаване, показват, че силите на сирийския президент Башар Асад "несъмнено" са използвали газ зарин при атаката от 4-ти април в северна Сирия, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро . Атаката в град Хан Шейхун уби..

публикувано на 26.04.17 в 12:57