Дмитрий Медведев: Решаващ фактор в развитието на "Турски поток" е икономиката, а не политиката

Русия води преговори с България и други държави от Европа, за да се определи точката, където ще влиза второто трасе на „Турски поток“. Това заяви пред журналисти в Истанбул руският премиер Дмитрий Медведев . Той добави, че решаващ фактор в развитието на..

публикувано на 22.05.17 в 21:08

Ангела Меркел оцени високо защитата на българската граница

Германският канцлер Ангела Меркел е оценила високо ефективната защита на българската граница, която e външна за Европейския съюз. В писмо до президента Румен Радев , Меркел е отбелязала, че Европейската комисия също трябва да изработи предложение за..

публикувано на 22.05.17 в 20:18

Нинова иска от министри средства за погасяване на дълговете на МБАЛ - Ловеч

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поиска от министрите на финансите и здравеопазването да бъдат отпуснати средства за погасяване на   натрупаните дългове на  Многопрофилната болница в Ловеч, както държавата е помогнала на фалиралите общини...

публикувано на 22.05.17 в 17:59

Изтече срокът за прилагане на европейската заповед за разследване

Днес изтече срокът, в който държавите от Евросъюза трябваше да приложат ново законодателство за т.нар. „европейска заповед за разследване“. Тя предвижда властите в една държава да могат да поискат от друга да разследва вместо тях заподозрени в..

публикувано на 22.05.17 в 17:37

Заместник-министър проверява на място сигнали за проблеми в санираните блокове

Започват проверки на санирани сгради. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков е разпоредил заместник-министър Малина Крумова да провери на място сигнали за проблеми в многофамилни жилища. Проверката започва във вторник от блок в Мездра,..

публикувано на 22.05.17 в 13:59
Георги Гьоков

БСП предлага законопроект за жестомимичния език

Жестомимичният език да се въведе като задължителен учебен предмет в държавните и общинските училища за децата и младежите с увреден слух. Това предвижда внесен от БСП законопроект за българския жестомимичен език, съобщи за "Хоризонт" депутатът от БСП..

обновено на 22.05.17 в 13:19

ЕК: В България все още има прекомерен макроикономически дисбаланс

Европейската комисия (ЕК) представи специфичните си препоръки към България за структурни реформи в държавния и финансовия сектор. Още от 2015 година страната ни, заедно с още няколко държави от Евросъюза, е под специално наблюдение заради прекомерни..

обновено на 22.05.17 в 12:51

50 мюсюлмански страни създават общ контингент за борба с тероризма

Над 50 страни с предимно мюсюлманско население създават общ военен контингент за борба с тероризма. Това стана ясно на срещата в Саудитска Арабия, на която присъстваха лидери на арабски и мюсюлмански държави, както и президентът на САЩ Доналд Тръмп...

публикувано на 22.05.17 в 09:48

Започва делото срещу Фетхуллах Гюлен и още 221 души в Турция

В турската столица Анкара започва съдебният процес срещу ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен и 221 души, сред които 26 генерали за участие в опита за преврат от 15 юли м.г.  Всички те са обвинени в погазване на Конституцията, опит за премахване на..

публикувано на 22.05.17 в 09:26

Финансовите министри от еврозоната решават дали да отпуснат новия спасителен транш на Гърция

Финансовите министри от еврозоната ще се опитат да постигнат споразумение за отпускането на 7,5 милиарда евро на Гърция от спасителната й програма. Еврогрупата ще бъде информирана за предварителното споразумение, постигнато на ниво експерти между..

публикувано на 22.05.17 в 09:21