Минко Даскалов

Минко Даскалов: Младите хора се стремят да опазят околната среда

Президенти, министри и журналисти от цял свят изпълват сградата на ООН по време на провеждащото Общо събрание на организацията. В пъстрата картина от националности се включват и делегати, които са на форума с цел да бъдат мост между сегашните..

публикувано на 26.09.19 в 19:14
Пол Клутур, Светла Колева, Мартин Меспуле /от ляво надясно/

Преподаватели и учени обсъждат проблемите на "невидимите" за статистиката хора

„Университет за всички“ е академична инициатива, създадена с усилията на преподаватели и учени по социални и хуманитарни науки в Нов български университет, Софийският университет "Свети Климент Охридски" и Института за изследване на обществата и..

публикувано на 26.09.19 в 15:53
Елизабет Дюше

Проф. Елизабет Дюше: Във Франция има добра система за закрила на културното наследство

Професорите Елизабет Дюше и Даниел Дюше се срещнаха с главния архитект на София Здравко Здравков и с експерти на Министерството на културата. Френските специалисти участваха в международна конференция за опазване на културното наследство във Видин,..

публикувано на 26.09.19 в 14:40
Управителят на фирмата-представител на

Христо Гълбачев: Най-важното е да не пострада имиджът на България като туристическа дестинация

Близо 6 хиляди туристи на фалиралия туроператор "Томас Кук" продължават почивката си у нас. Това са граждани на Германия, Полша, скандинавските страни, Белгия и Франция. Да не се притискат туристи да заплащат повторно за услуга, за която вече са..

публикувано на 25.09.19 в 17:36

Илиан Господинов: Температурите в България се повишават

Междуправителственият панел по изменението на климата днес ще представи в Океанографския музей в Монако специалния доклад на ООН за рисковете, пред които са изправени хората, природата в резултат от променящото се състояние на океаните, полярните..

публикувано на 25.09.19 в 15:34
Антония Влайкова и Ангел Иванов

За първи път България е домакин на Европейския спелео форум

От 26 до 29 септември Българската федерация по спелеология ще бъде домакин на най-престижния спелеоложки форум в Европа, който се провежда веднъж годишно в избрана от Европейската федерация по спелеология страна. „На тези форуми се..

публикувано на 24.09.19 в 17:54
Сградата на Националния дворец на културата в София

Предстои състезание за скоростно изкачване на фасадата на НДК в София

В събота (28 септември) ще се проведе скоростно изкачване на фасадата на Националния дворец на културата. Събитието е по повод  90 години от началото на организираното пещерно движение в България.  „Това, което ще правим ние, пещерняците, е..

публикувано на 24.09.19 в 16:33
Доцент Камен Спасов

Доц. Камен Спасов: Няма риск за изборните резултати от хакерски атаки

Няма рискове за преброяването на гласовете на изборите, които да произтичат от хакерски атаки срещу системите. Възможно е да бъдат блокирани сайтове, но не могат да изчезнат данни, каза пред БНР доцент Камен Спасов. Той е ръководител на..

публикувано на 24.09.19 в 14:06
Полина Карастоянова

Националният борд по туризъм ще съдейства на туроператорите след фалита на "Томас Кук"

Проблемът наистина е сериозен. Така коментира последствията от фалита на британската фирма "Томас Кук" Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. "Томас Кук" е сред структороопределящите туроператори, с които..

публикувано на 24.09.19 в 12:55
Президентът Румен Радев на среща в Ню Йорк с наши сънародници

Президентът Румен Радев: Проблемите на климата вече не са спор между учени, политици и корпорации

Надига се огромна протестна и конструктивна енергия сред младите хора по цял свят, които настояват за решителни действия и промени, защото бъдещето им принадлежи. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Ню Йорк, след като участва в..

публикувано на 24.09.19 в 10:29