Двама издирвани са заловени при акция на полицията в Габрово

\n Велина Махлебашиева - кор. на БНР в Габрово\n
\n
Двама души, обявени за общодържавно издирване, са задържани в Габрово при специализирана полицейска операция за проверка в дискотеки, барове и компютърни клубове.

Заловените са предадени на органите на “Полицейско разследване”.

При проверката в дните преди началото на новата учебна година, служителите са установили, че непълнолетни се допускат след 22 часа без присъствието на пълнолетен придружител, а в една от дискотеките на подрастващите е сервиран алкохол.

Актове са съставени на управителя на заведението, на охранителната фирма - за нарушението в пропускателния режим, и на родителите - затова, че не са упражнили контрол над децата.

За неправилно паркирани автомобили в районите на заведенията са съставени 24 акта и 27 фиша по време на акцията.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33