С. Дянков е поискал лично да отговаря за здравеопазването и образование

\n

\n Даниела Иванова - Ловеч\n

\n

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е поискал от премиера да му възложи лично да отговаря за здравеопазването и образованието. Дянков обяви това при откриването на новата учебна година в Гимназията за чужди езици в Ловеч.

Според министъра, правителството трябва да направи така, че повече хора да желаят да станат учители, тази професия да бъде по-уважавана и престижна, а преподавателите да получават по-високо заплащане.

Учениците в 130-годишната Езикова гимназия в Ловеч от тази година имат нови униформи, които ще ги отличават от връстниците им.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33