Ден на диалога между законодателната и местната власт

\n

Кореспонденти на БНР в страната

Плевен е един от градовете, в които ще се проведе традиционният Ден на диалога между законодателната и местната власт. Общинската управа ще предложи промяна на нормативната уредба, свързана с работата на местната изпълнителна власт. Гост ще бъде председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Според нея, диалогът между всички власти и взаимният контрол са предпоставка в условията на демокрация , за да не се стига до безконтролна власт.

Ден на диалога между законодателната и местната власт ще има и в Търговище. Срещата между депутатите от региона и представителите на петте общини ще бъде за активизиране на финансовата децентрализация и преодоляване на последиците от икономическата криза.

В Русе за темата "Развитие на европейски тип местни финанси", Сдружението на общините е предоставило анализ и предложения за продължаване на финансовата децентрализация в условия на криза.

\n

В предаването "Хоризонт +6" тази вечер очаквайте репортажи и коментари за състоянието на общинските бюджети, антикризисните програми на общините и възможностите за допълнително финансиране. Гост на предаването ще бъде кметът на Добрич Детелина Николова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33