Откриха завода за производство на соларни панели в Силистра

\n Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра
\n
Над 100 млн евро ще бъдат инвестирани в създаването на слънчеви централи в страната, стана ясно по време на днешното откриване на завода за производство на соларни панели в Силистра. Според премиера Бойко Борисов това е начин страната ни да даде своя принос в глобалната кампания за намаляване на последиците от вредните емисии във въздуха и климатичните промени.

Експлоатацията на откритите днес в Каварна и Силистра мощности за производство на чиста енергия ще намали значително замърсяването на въздуха, отбеляза Бойко БорисовЗасега у нас електроенергията добивана от възобновяеми източници е под 1% и е по-скъпа от конвенционалната

В завода вече работят 120 души. До края на следващата година работните места ще се удвоят. Предстои изграждането на слънчеви централи в Кърджали и Малко Търново.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33