Фестивалът "Любовта е лудост" започва, но семпло и без музика

22-рото издание на кинофестивала „Любовта е лудост" във Варна се открива тази вечер в 18.00 часа, но без музика и червена пътека. Традицонната пищна церемония няма да се състои, заради бедствието, което сполетя в четвъртък вечер варненския квартал „Аспарухово" и взе 11 жертви. Преди утрешния ден на траур, паметта им ще бъде почетена с едноминутно мълчание на всички пред входа на Фестивалния и конгресен център.

Фестивалът започва с българо-израелската продукция "Българска рапсодия" на режисьора Иван Ничев. Лентата няма да участва в конкурсната програма, но режисьорът ще бъде удостоен с награда за цялостен принос в българското кино, ще бъде показана и панорама с негови ленти.

За приза "Златна Афродита" ще се борят 12 заглавия от Румъния, Франция, Белгия, Великобритания, Испания, Турция, Азербайджан, Португалия, Русия, Украйна, Германия, Полша. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина актьорът Стефан Щерев - Чечо

Актьорът Стефан Щерев - Чечо е починал в петък на 44-годишна възраст, съобщиха от Съюза на артистите в България.  Щерев има множество роли в театъра, киното и телевизията. Миналата седмица е бил приет във Военномедицинска академия в София заради проблеми с черния дроб. Състоянието му е било стабилно след преливане на кръв, но в..

публикувано на 21.10.17 в 14:52

Историческият музей в Горна Оряховица представя в изложба последните археологическите находки

Историческият музей в Горна Оряховица представя в изложба последните археологическите находки при проучването на крепостта „Ряховец“. За разкопките бяха осигурени над 28 хиляди лева от Министерството на културата и Община Горна Оряховица.  В проучването на крепостта се включиха и ученици. Археолозите проучиха няколко сектора при западната порта,..

публикувано на 21.10.17 в 10:20

Елица Георгиева представя романа си "Космонавтите само минават"

Елица Георгиева  представи романа си "Космонавтите само минават" в студиото на "Хоризонт за вас". Едно малко момиченце крои велики планове за собственото си бъдеще. Да стане Юрий Гагарин, после Кърт Кобейн или поне партизанин като дядо си, за да му позволят да засади борче в училищния двор. Това е история, която до голяма степен съм почерпила от..

публикувано на 20.10.17 в 17:23

Плевенчани започват да преписват "История славянобългарска" на Паисий

Плевенчани започват да преписват "История славянобългарска" на Паисий. Организатор на идеята е отдел "Култура" в община Плевен. Началото е на 23 октомври, понеделник в 11.00 часа. Плевенският препис е посветен на 1 ноември - Деня на народните будители и ще се съхранява за поколенията в Регионалния исторически музей. Чуйте репортажа на Латинка..

публикувано на 20.10.17 в 16:10

Настъпва кулминацията на традиционните есенни празници в Дряново

В петък и събота е кулминацията на традиционните есенни празници в Дряново. Концерти, изложби, представяне на местни занаятчии  и производители включва програмата за тържествата.  В петък местният общински съвет ще удостои със званието "Почетен гражданин" личности за заслуги в сферата на здравеопазването, спорта и туризма. На тържествена церемония..

публикувано на 20.10.17 в 08:21