Фестивалът "Любовта е лудост" започва, но семпло и без музика

22-рото издание на кинофестивала „Любовта е лудост" във Варна се открива тази вечер в 18.00 часа, но без музика и червена пътека. Традицонната пищна церемония няма да се състои, заради бедствието, което сполетя в четвъртък вечер варненския квартал „Аспарухово" и взе 11 жертви. Преди утрешния ден на траур, паметта им ще бъде почетена с едноминутно мълчание на всички пред входа на Фестивалния и конгресен център.

Фестивалът започва с българо-израелската продукция "Българска рапсодия" на режисьора Иван Ничев. Лентата няма да участва в конкурсната програма, но режисьорът ще бъде удостоен с награда за цялостен принос в българското кино, ще бъде показана и панорама с негови ленти.

За приза "Златна Афродита" ще се борят 12 заглавия от Румъния, Франция, Белгия, Великобритания, Испания, Турция, Азербайджан, Португалия, Русия, Украйна, Германия, Полша. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Вяра Пантелеева

Вяра Панталеева залага на лятно звучене и много настроение в песента "За първи път"

Певицата Вяра Панталеева, която от 6 години води детската вокална група "Мики Маус" представи нова песен, която залага на лятно звучене и много цветно настроение.  Името на песента е "За първи път", а  текстът е написал Руши Видинлиев, каза Панталеева за "12+4": "Ангажиментът е на Петър Рангелов. Той също така и продуцент на песента. Пепи ме..

публикувано на 16.07.18 в 18:35

149 участници от над 34 страни на Международния балетен конкурс във Варна

28-ото издание на Международния балетен конкурс беше открито с тържествена церемония в Летния театър във Варна. 149 състезатели от над 34 страни участват в надпреварата, която ще продължи до 30 юли. Кметът на морската столица Иван Портних поздрави участниците в събитието, а слово произнесе и председателят на парламента Цвета Караянчева,..

публикувано на 16.07.18 в 10:39

Цвета Караянчева откри 28-ия Варненски международен балетен конкурс

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 28-ия Варненски международен балетен конкурс, който ще продължи до 30 юли. Тя е почетен патрон на най-стария балетен конкурс в света. Тази година в конкурса участват 149 състезатели от 34 страни. Публиката във Варна ще може да наблюдава изкуството на танцьори от Европа, Северна..

публикувано на 16.07.18 в 02:32

Художници от Кюстендил започнаха зографисването на 2-километров гайтан

Млади художници от клуб "Новите майстори" в Кюстендил започнаха зографисването на 2-километров гайтан по северната бетонна стена на река Банщица. Новите майстори, както ги наричат, вече композираха около 100 метра от огромния гайтан такъв, какъвто се знае от шевиците по кюстендилската сая и народната носия отпреди десетилетия. Осигурени са над..

публикувано на 15.07.18 в 18:00

Започва 28-ото издание на Международния балетен конкурс във Варна

28-ото издание на Международния балетен конкурс ще бъде открито тази вечер с тържествена церемония в Летния театър във Варна. По традиция пламъкът на балетната олимпиада ще бъде запален от най-малките участници, които тази година са Антонио Касалинхо от Португалия и Рейра Икеда от Сингапур. Патрон на конкурса е председателят на Народното събрание Цвета..

публикувано на 15.07.18 в 17:52