Хорът на софийските момчета продължава традицията на коледните си концерти

Хор на софийските момчета на Коледа 2011

На 25-и декември от 18.00 часа в Зала 6 на Националния дворец на културата за 26-и път публиката ще аплодира Хора на софийските момчета с диригент проф. д-р Адриана Благоева в техния традиционен Коледен концерт. 

Тази година събитието е под надслов "Коледни музикални импресии" и е включено в Новогодишния музикален фестивал в НДК.

В програмата си Софийските момчета представят богата палитра от коледни музикални настроения, която включва както познати, така и съвсем неизвестни за българската публика коледни песни от различни европейски страни. Аранжиментите са дело на Атанас Атанасов, Гордън Лангфорд, Ернст-Тило Калке. Освен на български хорът ще пее на още седем езика.

Специално място в програмата е отредено на българската музика и на българската коледна традиция. Хорът на софийските момчета първи в България започна да представя български коледарски песни в традиционните си Коледни концерти.

Специални гости на концерта ще бъдат Духов брас квинтет и духов квинтет "Солистите  на БНР". Клавирният съпровод е на Зорница Гетова.ВИЖТЕ ОЩЕ

Петър Бодуров: "Аз си оставам гайдар, който свири от сърце"

Срещата рано в неделя е с 16 годишния гайдар Петър Бодуров от с. Михалково. Преди 5 години, когато предаването ни гостува в Триград малкият Пепи ни чакаше с гайдата си в читалището в Девин, за да ни посвири и да ни разкаже за красивия родопски инструмент. Сърцето и душа на Петър са с гайдата. Първият му учител е Емо Чолаков, а Пепи е бил на 7..

публикувано на 12.08.18 в 15:16

Nisville Jazz Fest 2018 представя Omar Hakim & Rachel Z

Американският джаз поп музикант, композитор, аранжьор и продуцент Омар Хаким и съпругата му Рейчъл Зи, заедно с групата си, са сред звездните участници в тазгодишното издание на „Нишвил джаз фест“. Хаким е един от най-търсените и най-известни барабанисти, а списъкът с музикантите, които са работили с него, е много голям и много впечатляващ. Сред тях..

публикувано на 10.08.18 в 15:54
Георги Арнаудов в Китай

Георги Арнаудов по стъпките на хилядолетната китайска музикална традиция

Композиторът Георги Арнаудов взе участие във втората музикантска експедиция до Китай и Монголия, състояла се през юни 2018 г. Две години по-рано, през 2016 г. Арнаудов бе включен в Програмата за посещение в Китай на композитори от Централна и Източна Европа - дългосрочен проект, иницииран  от Министерството на културата на Китайската народна..

публикувано на 10.08.18 в 15:29
Пламен Траянов – Пърси

Пламен Траянов – Пърси: Музиката ме прави щастлив, за мен това е голямо постижение

„Музиката ме прави щастлив. Целта ми е да съм щастлив с това, което правя. И аз съм. За мен това е голямо постижение“. Това каза в предаването „Нощен Хоризонт“ музикантът и бас китарист Пламен Траянов – Пърси. В началото на 90-те Пърси емигрира в САЩ, за да търси реализация на таланта си и след години успешна кариера в Щатите като музикант..

публикувано на 10.08.18 в 14:55
Хор

Пловдивският хор "Детска китка" спечели златен медал на виенския Хоров фестивал на мира

Деветият международен хоров фестивал на мира се проведе в австрийската столица Виена от 26 до 29 юли 2018 г. Целта на форума е да събира на едно място младежи от цял свят, които да представят своите страни и да обменят идеи и музикални постижения със своите връстници. Мотото на фестивала е „Да запеем заедно за по-добро бъдеще“. Фестивалът дава..

публикувано на 09.08.18 в 19:45