В Централната софийска синагога бе отслужена служба в памет на загиналите в терористични актове

Снимка: Мария Пеева

В Централната софийска синагога тази вечер бе отслужена специална религиозна служба в памет на загиналите в терористични актове.

В присъствието на френския посланик у нас Ксавие дьо Кабан в Централната еврейска синагога бе отслужена религиозна служба в памет на загиналите в терористичните актове. На подиума в Синагогата бе поставен надписа „Je suis Charlie“. Присъстващите запалиха 17 свещи в памет на загиналите от тероризъм от последните няколко седмици. Председателят на организацията на евреите в България Максим Бенвенисти заяви пред „Хоризонт“, че е тъжно, че в днешния свят има посегателство върху човешката свобода и правото ни да бъдем свободни и независими. Светът е пълен с редица предизвикателства, каза той:

Жертви на тероризма не са само евреите. Умират десетки хиляди. Ние сме вперили погледа си в Париж, но сме забравили, че наскоро в Нигерия загинаха също хиляди хора, а преди няколко дни 16 души бяха убити от камикадзе. Ние всички сме хора, независимо от религия, цвят на кожата и етнос.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33