Силистра отбелязва 137-та годишнина от Освобождението на града от турско робство

Снимка: Община Силистра

В Силистра днес ще бъде отбелязана 137-та годишнина от Освобождението на града от турско робство.

Доростолският митрополит Амвросий ще отслужи панихида за загиналите за Освобождението воини от Силистренския край. Възпоменателната служба ще започне в 10,30 часа в катедралната църква „Св. Апостоли Петър и Павел”. В 11.00 часа от храма ще тръгне литийно шествие, предвождано от Градския духов оркестър, духовната и светската власт на Силистра за поклонение пред паметника на ул. „Омуртаг”. Паметната плоча напомня за събитията на 10 февруари 1878 година, когато руските войски, начело с ген. Адриянов, влизат в Силистра и освобождават града.

Проявите в празничния ден ще завършат с традиционната среща на кмета на града Юлиян Найденов с бивши градоначалници и председатели на общински съвети на Силистра.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33