САЩ повдигнаха обвинения в шпионаж на руски банкер

Съединените щати повдигнаха на руски банкер обвинения в шпионаж, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, като се позова на
източници от федерален съд в Ню Йорк. Според обвинителния акт, който се състои от две точки, Евгений Буряков и още двама руски граждани, дипломати на ниско равнище, са формирали шпионска мрежа. Тя е действала от 2012 г. до миналия месец и е събирала поверителна икономическа информация за потенциални американски санкции срещу руски банки. Тримата освен това се опитвали да вербуват шпиони.

Буряков е работил за филиал на руската Външноикономическа банка (Внешекономбанк) в Манхатън. Обвинения са повдигнати и на двамата дипломати. Те обаче са се върнали в Русия, а и се ползват с имунитет.

Информацията е на БТА.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33