Давид Йерохам: Тъжният човек може да убие себе си и приятелката си, но не и да катастрофира цял самолет

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Самоубийства, които повличат масови жертви, не се случват често, но доколкото разбирам в авиацията има няколко подобни случая на пилоти, които са катастрофирали нарочно своите самолети поради някакво психическо разстройство.

Това каза за предаването "Хоризонт до обед" психологът д-р Давид Йерохам

Тези случаи, може би, са подобни на различни случаи на масови убийства, сектантски убийства, ритуални убийства и т.н.

Винаги в нас има една ирационална част, която воюва срещу съзнателната ни рационална част и може да ни завладее, коментира Йерохам. Повечето хора се страхуват от нея.

Социологическият профил на хората подвежда при оценяването на психиката им, коментира специалистът. Той коментира и тезата, че пилотът е предизвикал катастрофата след раздяла с приятелката си:

На мен ми се струва, че тъжният човек може да убие себе си и приятелката си, но не може да катастрофира цял самолет. Според мен тук има по-сериозна психоза, ако има психоза. Аз мисля, че тероризмът също е психоза.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Кюстендил протестите ще продължат с пълна сила

В Кюстендил протестите ще продължат с пълна сила - абсолютно никакво значение няма това, че вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, каза за БНР тази вечер главният организатор на протестиращите в града Марио Димитров. "Нашите искания не са Валери Симеонов да си ходи, нито за горивата - чак толкова. Ние искаме по-добър живот, това е", добави..

публикувано на 16.11.18 в 21:52

Москва твърди, че е започнало масово завръщане на бежанците в Сирия

Руските военни съобщиха, че почти 300 000 сирийски бежанци са се завърнали у дома от чужбина от началото на войната. Генерал-полковник Михаил Мизинцев от руското Министерство на отбраната заяви пред репортери, че голям брой бежанци се придвижват обратно към Сирия: "Към настоящия момент повече от един милион и половина сирийски граждани са..

публикувано на 16.11.18 в 21:48

Детски флашмоб в Кюстендил призова за изправност и безопасно шофиране през зимата

За седма поредна година обучавани в различните школи на обединен детски комплекс в Кюстендил се включиха в националната кампания за безопасност на движението под мотото „Посланията на есенния лист“. Инициативата  е в сътрудничество и със съдействието  с РУ на МВР - сектор „Пътна полиция". Възпитаници на обединения детски комплекс и..

публикувано на 16.11.18 в 21:39

За увеличение на доходите и промяна на системата на управление настояха за пореден ден старозагорци

През шестия пореден ден от своя протест недоволните старозагорци организираха съгласувано с полицията автошествие по централния булевард на града. За увеличение на доходите и промяна на системата на управление настояха събралите се граждани: "Всички случващо се в България ни събира тук. Системата ни куца отвсякъде. Трябва от 240 - 240 да ги..

публикувано на 16.11.18 в 21:35

Електронната уикенд винетка за леките автомобили ще струва 10 лева

От 1 януари догодина електронната уикенд винетка за леките автомобили ще струва 10 лева. Това предвиждат публикуваните за обществено обсъждане предложения за изменение и допълнение в Тарифата за таксите, които се събират от Пътната агенция. Електронната уикенд винетка ще важи от 12,00 часа в петък до 23 часа и 59 минути в неделя. Между 70 и..

публикувано на 16.11.18 в 21:29