Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън спечели квалификацията в Малайзия

Люис Хамилтън спечели квалификацията в Малайзия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Люис Хамилтън спечели втора поредна спечелена квалификация. Пилотът на „Мерцедес“ бе най-бърз под проливния дъжд на пистата "Сепанг" и утре в Гран при на Малайзия ще атакува втора поредна победа за сезона. Най-бързият конкурент на Хамилтън отново бе Себастиан Фетел с „Ферари“. Четирикратният световен шампион изостана с едва 0.074 секунди и измести другия пилот на „Мерцедес“ Нико Розберг, пращайки го на трета позиция за стартовата решетка утре.

Първата фаза от квалификацията стартира на суха писта. След няколко обиколки във втората фаза заваля и всички болиди се прибраха в бокса, а пилотите нямаха възможност за каквато и да е промяна във времената си.

Най-големият губещ от така стеклите се обстоятелства се оказа Кими Райконен. Финландският пилот на „Ферари“ трябваше да се класира близо до съотборника си Фетел, но заради дъжда и трафика на пистата не успя дори да влезе във финалната трета част. Така утре Райконен трябва да си пробива път към челото от 11-а стартова позиция.

Пилотите Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън останаха последни в днешната официална тренировка, ако не броим отбора на „Менър“, който дори не успя да покрие минимума за изоставане от полпозишъна със 107%.

Изненадващо назад се озова Фелипе Маса. Пилотът на „Уилямс“ все пак успя да запише седмо време, с което изпревари съотборника си Валтери Ботас, останал едва девети. Пред Ботас осмо време постигна Ромен Грожан за страдащия отбор на „Лотус“.

Маркус Ериксон продължава с блестящото си представяне. Шведският пилот на „Заубер“ успя да влезе в третата част на квалификацията с десета позиция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сестри Стоеви

Сестри Стоеви: Целта ни е да излезем от групите на Олимпиадата

Най-добрите състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева се завърнаха в София, след като вчера завоюваха сребърни медали на двойки жени на Европейското първенство в Саарбрюкен (Германия). Те обаче постигнаха един още по-голям успех, след като спечелиха квота за олимпийските игри в Париж 2024. Сестрите, които имат в кариерата..

публикувано на 16.04.24 в 07:25

Нургюл Салимова загуби злощастно от индийка в Торонто

Нургюл Салимова претърпя второ поражение от индийката Вайшали Рамешбабу на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се играе в канадския град Торонто. Загубата, която дойде след 88 хода и близо шест часа игра, бе много неприятна за 20-годишната българка, тъй като тя имаше абсолютно спечелена позиция на два пъти, но в..

публикувано на 16.04.24 в 07:21
Лудогорец - Арда

Лудогорец победи Арда и дръпна с 11 точки пред втория

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на Първа лига. Головете за шампионите вкараха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Тимът на Арда завърши с човек по-малко на терена заради директен червен картон на резервата Христо Митев. Така Лудогорец вече има 11 точки преднина пред подгласника си Черно море..

публикувано на 15.04.24 в 22:01
Фиорентина

Фиорентина и Дженоа с равенство в Италия

Отборите на Фиорентина и Дженоа завършиха при равенство 1:1 в двубой от 32-ия кръг в първенството на Италия по футбол. Фиорентина е в серия от четири мача без победа, но запази десетото си място във временното класиране с 44 точки, а освен това е с мач по-малко. Тимът на Дженоа остава 12-и с 39 точки в актива си. Алберт Гудмундсон даде преднина на..

публикувано на 15.04.24 в 21:40
Сисай Лема и Хелън Обири

Етиопец и кенийка победиха на маратона в Бостън

Етиопският бегач Сисай Лема, който през декември даде четвърто най-добро време на дистанцията, спечели маратона в Бостън с време от 2:06л17 часа. При жените победи кенийката Хелън Обири, за която това бе втора победа в Бостън. Лема изпревари още в началото друг етиопец - Мохамед Еса, който остана втори на 41 секунди, както и кениеца Еванс Чебет, който..

публикувано на 15.04.24 в 20:52
ЦСКА 1948 - Локомотив (Сф)

ЦСКА 1948 с първа пролетна победа, Локо (Сф) пропусна да вземе точка в Бистрица

ЦСКА 1948 победи Локомотив (София) с 2:1 в мач, игран на стадион "Витоша" в Бистрица. Димитър Митков откри резултата за "железничарите", но домакините направиха пълен обрат с две попадения на капитана си Радослав Кирилов. Успехът е първи тази пролет за "червените". Първата опасност пред една от двете врати дойде в четвъртата минута, когато Радослав..

публикувано на 15.04.24 в 19:30
Благодарение на Мартин Чой отбора на „BMW Motorrad CSEU“ завърши състезанието

Мартин Чой е "мотивиран повече от всякога" за легендарното мотоциклетно състезание в Льо Ман

Мартин Чой е "мотивиран повече от всякога" за предстоящото състезание "24 часа на Льо Ман", с което ще бъде открит новият сезон в Световния шампионат по мотоциклетизъм за издържливост. Българският пилот ще кара във водещия клас Супербайк с MACO Racing Team, който през миналата година зае  шестото място в генералното класиране и през тази отново има..

публикувано на 15.04.24 в 14:44