Сдружение Free Sofia Tour организира безплатни разходки всяка неделя

Снимка: БГНЕС

По повод 5 години от създаването на Сдружение Free Sofia Tour неговият председател Радина Петришка каза в "Преди всички": За тези пет години сме разходили из София над 90 хиляди туристи от цял свят.

Плановете в началото са били малко, после много неща променихме. Последните две години вече има доста планиране. Първото нещо, което се случи, беше през 2012 година, когато се разшири съставът на гидовете. Сега имаме 24. Първо и най-важно качество е човекът, който презентира София, да бъде усмихнат и позитивен. Имаме и критерии като организационни умения, познаване на историята.

Една от нашите цели е подобряването на имиджа на България.

Едно от нещата, на което държим, е лично отношение на гида към всеки турист. Това добавя стойност. 

Сега, във връзка с рождения ден, организираме пет обиколки на български език, които са специално за българи. Ще се състоят всяка неделя, започват на 16-и, тази неделя, от 10.30 пред Съдебната палата. Записване няма и обиколките са безплатни.

Интервюто на Веселина Миланова с Радина Петришка можете да чуете от звуковия файл.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

22 души са загинали и над 50 са ранени при терористичен акт в Манчестър

По последни данни 22 души са станали жертва на атаката, извършена веднага след концерт на американската поп звезда Ариана Гранде в зала "Манчестър Арена" в английския град Манчестър. Повече от 50 души са ранени. Властите съобщиха, че атентатът е извършен от мъж, който детонирал взривно устройство. Сред жертвите има и деца. Британският премиер..

обновено на 23.05.17 в 13:43
Росен Бъчваров

На Панаира на книгата данъчни ще проверяват дали изискваме касовите си бележки

По-засилен данъчен контрол ще има на Панаира на книгата. Това е една от първите спирки в календара на концерти, фестивали и изложения, които Националната агенция по приходите ще следи отблизо за спазване на данъчно-осигурителното законодателство. Когато си купуваме книга от панаира или каквато и да е друга стока по време на фестивал и изложение, трябва..

публикувано на 23.05.17 в 13:17
Йоан Матев

САС отказа да пусне на свобода Йоан Матев

Софийският апелативен съд (САС) отказа да пусне на свобода 19- годишния Йоан Матев . От два месеца той е в ареста по обвинение за убийството на ученика Георги Игнатов , извършено преди две години в столичната Борисова градина. По време на съдебното заседание стана ясно, че Йоан има криминална регистрация в Пето Районно управление на полицията...

публикувано на 23.05.17 в 12:36

Българските власти изразиха подкрепата си към Великобритания след атентата в Манчестър

Съболезнования към близките на загиналите в Манчестър изразиха българските власти. Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до кралицата на Обединеното кралство Елизабет Втора , в което от свое име и от името на българския народ изказва най-искрени съболезнования и съчувствие на близките и роднините на загиналите. В..

публикувано на 23.05.17 в 12:15

Расте броят на децата, напуснали образователната система в област Добрич

Близо 700 деца от първи до осми клас в област Добрич са напуснали образователната система през учебната 2015/2016 година. Тревожна е тенденцията и за намаляване на постъпилите деца в детските градини, като техният брой за 2016/2017 година е намалял с почти 4 процента спрямо предходната учебна година. По-голямата част от напусналите образователната..

публикувано на 23.05.17 в 11:35