Сдружение Free Sofia Tour организира безплатни разходки всяка неделя

Снимка: БГНЕС

По повод 5 години от създаването на Сдружение Free Sofia Tour неговият председател Радина Петришка каза в "Преди всички": За тези пет години сме разходили из София над 90 хиляди туристи от цял свят.

Плановете в началото са били малко, после много неща променихме. Последните две години вече има доста планиране. Първото нещо, което се случи, беше през 2012 година, когато се разшири съставът на гидовете. Сега имаме 24. Първо и най-важно качество е човекът, който презентира София, да бъде усмихнат и позитивен. Имаме и критерии като организационни умения, познаване на историята.

Една от нашите цели е подобряването на имиджа на България.

Едно от нещата, на което държим, е лично отношение на гида към всеки турист. Това добавя стойност. 

Сега, във връзка с рождения ден, организираме пет обиколки на български език, които са специално за българи. Ще се състоят всяка неделя, започват на 16-и, тази неделя, от 10.30 пред Съдебната палата. Записване няма и обиколките са безплатни.

Интервюто на Веселина Миланова с Радина Петришка можете да чуете от звуковия файл.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Иванов

Прокуратурата опроверга Христо Иванов, че е обект на досъдебно производство

Прокуратурата опроверга бившия правосъден министър Христо Иванов , че е обект на досъдебно производство. На пресконференция на партия "Да, България" Иванов коментира, че е редовна практика дела да се държат на трупчета и да се вадят в удобни моменти , визирайки и разследването, в което се изяснява автентичността на пописани от него..

публикувано на 24.04.17 в 12:02

Борислав Сарафов се отказа от надпреварата за ВСС

Изненадващо заместник-главният прокурор Борислав Сарафов се оттегли от надпреварата за член на следващия Висш съдебен съвет (ВСС). Това съобщиха от пресцентъра на Върховната касационна прокуратурата. Оттам са лаконични за мотивите му. От съобщението става ясно, че излизането от надпреварата е мотивирано лично и професионално. Оттеглянето е..

обновено на 24.04.17 в 11:59

Волтова дъга прати момче в болница във Варна

14-годишно момче е в реанимацията на Военноморската болница във Варна с опасност за живота, след като е било ударено от волтова дъга. Детето е в медикаментозна кома и с 65 процента изгаряния. То е тежко пострадало, след като със свои приятели се качило върху локомотив в района на "Локомотивното депо - Варна", за да си правят селфи. Обявена е акция..

публикувано на 24.04.17 в 11:19

Цветислава Цветкова: Администрацията ще си свърши работата по референдума в Трън

Местният референдум за проекта за златодобив в Трън ще бъде на 11-и юни, реши Общинският съвет. Със сегашното решение съветниците промениха   въпроса, тъй като предишната формулировка оставяше възможност за обжалване. От Сдружение "Трън", които са против златодобива в района, смятат, че няма достатъчно време за кампания. Основателни ли са..

публикувано на 24.04.17 в 11:18

Александър Загоров: Проблемът с безопасността при работа е много сериозен в малките селища

За четвърта година КТ "Подкрепа" организира кампания, за да напомни за опазването на живота и здравето на работещите. В предаването "Преди всички" Александър Загоров от синдиката обясни, че проблемът с безопасността при работа е много сериозен в малките населени места:    Трябва да бъдем особено предпазливи не само по национални статистики, не..

публикувано на 24.04.17 в 10:21