Сборен албум с избрани записи за 20-годишнината на клавирното дуо Аглика Генова - Любен Димитров

Аглика Генова и Любен Димитров
Снимка: Irène Zandel

Нов компактдиск се появи в края на септември - като подарък за 20-годишнината от създаването на клавирното дуо Аглика Генова - Любен Димитров. Знаменитият български ансамбъл, носител на награди от всички най-престижни международни конкурси в света, записва ексклузивно за германската звукозаписна компания СРО. С отбрани части от всичките 11 издадени досега компактдиска на дуото, новият сборен албум  води слушателите на музикално пътешествие през вековете и стиловете.

Като че ли това са най-емблематичните заглавия от всеки един от компактдисковете, духът на всеки един от компактдисковете, тези произведения, които според нас по най-ярък начин съдържат именно този дух на програмите, каза Любен Димитров за предаването "Алегро виваче".


Чуйте интересни подробности за новия компактдиск на Аглика Генова и Любен Димитров в интервюто с тях в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Вълшебната флейта” от киносезона на Метрополитън

„Вълшебната флейта“ е много специално заглавие за Метрополитън опера и особено за програмата „На живо от Ню Йорк“, защото когато през 2006 г. директорът Питър Гелб стартира това новаторско начинание, началото е поставено именно с приказния зингшпил на Моцарт – последната опера, която той поставя и дирижира само два месеца преди смъртта си през..

обновено на 19.10.17 в 19:13

Спечелете билет за концертите-спектакли от новата детска образователна програма на БНР

Вълшебно пътуване в бароковата епоха и вълнуваща среща с музиката на един от най-популярните и обичани италиански композитори предлагат първите два концерта от новата, втора образователната програма на „Музикална къща БНР“. На 28-и октомври /събота/ от 10.30 и от 13.00 ч. в Балната зала на Националната галерия музиканти от Симфоничния оркестър..

обновено на 19.10.17 в 17:23
Проф. Йовчо Крушев на сцената

"За учителя с любов" – поздрав за 60-годишнината на проф. Йовчо Крушев

Забележителният пианист Йовчо Крушев , професор по пиано и композиция в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" вече три десетилетия, отпразнува 60-годишнината си на 1 септември. Приет за студент със специален статут още преди да навърши 18 години, той е възпитаник на прочутите клавирни педагози Джулия и Константин Ганеви. Учил е..

публикувано на 19.10.17 в 14:42

Г. Арнаудов: ppIANISSIMO 2017 е некомерсиален фестивал, който се занимава с артистични резултати

Световна премиера, българска премиера и емблематично българско произведение ще изпълни Симфоничният оркестър на БНР на празничния концерт „20 години ppIANISSIMO” на 20 октомври от 19.30 ч. в зала „България“. Събитието се организира съвместно с фондация „Пианисимо“, а билетите са в продажба в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган..

публикувано на 19.10.17 в 13:31
Балет

Балет "Арабеск" посвещава вечер на Маргарита Арнаудова

Юбилейният сезон на балет „Арабеск“, който става на 50 години, беше открит на сцената на Музикалния театър с премиерата на „Ромео и Жулиета“, и продължава да изненадва приятно публиката. Утре продължаваме с вечер, посветена на творчеството на Маргарита Арнаудова. Ще покажем два от нейните знакови спектакли „Нестинарка“ и „Болеро“, каза в..

публикувано на 19.10.17 в 12:40