Сексуалните посегателства по Нова година в Германия – предварително организирани атаки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сексуалните посегателства върху жени в Германия в новогодишната нощ не са били само в Кьолн, но и в Хамбург и в Щутгарт. Групи мъже от северноафрикански произход са действали по един и същи начин. Предполага се, че става дума за предварително организирани атаки, коментира в предаването "Хоризонт до обед" Капка Тодорова. Тя уточни, че става дума за хора, които са били в непрекъсната връзка едни с други и са уточнили какво, кога и къде да го правят:
 

Хора, които са знаели къде няма полиция. Това не са просто спонтанни атаки. До вчерашния ден посоката на разследването вървеше към организирано джебчийство, организирани обири, в които се използват нови тактики за отвличане на вниманието на жертвите – именно сексуално посегателство. Затова и нападнатите са само жени. Има и други теории, разбира се – мъже от друга културна група организира лов на жени, тъй като от тази културна група жената не е равнопоставена на мъжа или дори до нов вид тероризъм.

След тези случаи властите в Германия дават съвети какво да правят жените и как да се държат, за да няма посегателства върху тях.

Все още са 90 жалбите, подадени от жертвите на сексуално посегателство в новогодишната нощ.

Подробности можете да чуете от звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Кюстендил протестите ще продължат с пълна сила

В Кюстендил протестите ще продължат с пълна сила - абсолютно никакво значение няма това, че вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, каза за БНР тази вечер главният организатор на протестиращите в града Марио Димитров. "Нашите искания не са Валери Симеонов да си ходи, нито за горивата - чак толкова. Ние искаме по-добър живот, това е", добави..

публикувано на 16.11.18 в 21:52

Москва твърди, че е започнало масово завръщане на бежанците в Сирия

Руските военни съобщиха, че почти 300 000 сирийски бежанци са се завърнали у дома от чужбина от началото на войната. Генерал-полковник Михаил Мизинцев от руското Министерство на отбраната заяви пред репортери, че голям брой бежанци се придвижват обратно към Сирия: "Към настоящия момент повече от един милион и половина сирийски граждани са..

публикувано на 16.11.18 в 21:48

Детски флашмоб в Кюстендил призова за изправност и безопасно шофиране през зимата

За седма поредна година обучавани в различните школи на обединен детски комплекс в Кюстендил се включиха в националната кампания за безопасност на движението под мотото „Посланията на есенния лист“. Инициативата  е в сътрудничество и със съдействието  с РУ на МВР - сектор „Пътна полиция". Възпитаници на обединения детски комплекс и..

публикувано на 16.11.18 в 21:39

За увеличение на доходите и промяна на системата на управление настояха за пореден ден старозагорци

През шестия пореден ден от своя протест недоволните старозагорци организираха съгласувано с полицията автошествие по централния булевард на града. За увеличение на доходите и промяна на системата на управление настояха събралите се граждани: "Всички случващо се в България ни събира тук. Системата ни куца отвсякъде. Трябва от 240 - 240 да ги..

публикувано на 16.11.18 в 21:35

Електронната уикенд винетка за леките автомобили ще струва 10 лева

От 1 януари догодина електронната уикенд винетка за леките автомобили ще струва 10 лева. Това предвиждат публикуваните за обществено обсъждане предложения за изменение и допълнение в Тарифата за таксите, които се събират от Пътната агенция. Електронната уикенд винетка ще важи от 12,00 часа в петък до 23 часа и 59 минути в неделя. Между 70 и..

публикувано на 16.11.18 в 21:29