Детска работилница в София помага на пеперудените деца

Снимка: Евелина Стоянова

"Деца помагат на деца – всичко е любов". Това е мотото на втората детска работилница, която се проведе в София в помощ на пеперудените деца. Наричат ги така, защото кожата им е изключително ранима. Болестта засяга едно на 17 хиляди бебета. Между две и четири деца годишно у нас се раждат с Булозна епидермолиза, както се нарича генетичното заболяване.

Днес правихме декупаж на чаши с валентински мотиви. Шампиони са! Децата се справиха добре – лепяха,изрязваха.. С наша помощ правиха чашите, разказаха организаторите на детските работилници в подкрепа на различни благотворителни каузи – Надежда Трифонова и Ния Пенкова. СнимкаНа 6-и март те организират нова детска работилница в подкрепа на дете в инвалидна количка. Срещата е в София на бул. "Прага" N 18.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Блокира сайтът на Министерството на правосъдието

Блокира сайтът на Министерството на правосъдието.  От няколко часа на интернет страницата на ведомството се показва съобщение: "Грешка. Заявеният адрес е недостъпен". От пресцентъра на правосъдното министерство лаконично обясниха, че става дума за технически проблем, който ще бъде решен до час - два.  И отхвърлиха всякакви паралели с все още..

обновено на 17.08.18 в 11:53

Ново проучване сочи, че 66% от британците не вярват на банките

Десет години след фалита на „Лемън брадърс“ две трети от британците продължават да не вярват на банките и смятат, че те не са били наказани достатъчно за тяхната роля във финансовата криза, показва ново проучване.  Проучването на YouGov показва, че 66 процента от британците не смятат, че банките работят в името на най-добрия интерес на..

публикувано на 17.08.18 в 11:41

Полиците на "Олимпик" стават невалидни в полунощ на 18 август

В полунощ срещу събота се прекратява валидността на полиците "Гражданска отговорност" на клиентите на кипърския застраховател "Олимпик".От полунощ над 200 хиляси шофьори ще останат без "Гражданска отговорност", след като застрахователната компания "Олимпик" фалира. От няколко дни те имат право да сключват договори с други застрахователи...

обновено на 17.08.18 в 11:22
Комисар Бойко Рановски

Бойко Рановски е новият директор на "Автомобилна администрация"

Премиерът Бойко Борисов одобри предложението на транспортния министър за изпълнителен директор на Агенция „Автомобилна администрация“ да бъде назначен Бойко Рановски. От март 2015 г. той беше началник на отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“ – МВР. Директор на Агенция „Автомобилна администрация“ беше Красимир Сребров, който почина след дълго..

публикувано на 17.08.18 в 11:19

Промени в данъка върху недвижимите имоти в Гърция

Променя се данъкът върху недвижимите имоти в Гърция, който е задължителен и за българите, които са собственици на имоти в южната ни съседка. До края на този месец те ще получат информация за сумата. Има и райони, в които данъкът се намалява. До края на август всички собственици на недвижими имоти в Гърция ще получат уведомителни писма за..

публикувано на 17.08.18 в 11:07