Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Минчев: "Берое" може да се бори за медалите в баскетболния ни шампионат

Любомир Минчев с наградата за отбор на месеца
Снимка: БГНЕС

Баскетболният тим на "Берое" Стара Загора получи за първи път наградата за отбор номер 1 на месец януари. На церемонията присъства и заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова, която поздрави тима. "Берое" е петият клубен баскетболен отбор при мъжете, който печели класацията. Преди него статуетка са получавали "Ямболгаз", "Академик", "Левски" и "Черно море".



Тази година имаме по-добър отбор. Можем да се борим за медали в шампионата, заяви старши треньорът на "Берое" Любомир Минчев.

Баскетболистите от Стара Загора заслужиха отличието след петте си победи в Националната баскетболна лига и Балканската лига. "Берое" спечели с 80:76 точки като гост на "Морнар" от Черна гора в мач от втората фаза на Балканската лига. Минчев заяви, че победата над основния фаворит в групата "Морнар" им дава големи шансове за първото място, но трябва да затвърдят успеха с домакински победи в останалите двубои.

Радвам се, че отборът се бори докрай. За разлика от миналата година, сега нямаме изявени единици, но имаме по-добър отбор, независимо, че състезателите са едни от най-младите в първенството. Но победите ни дават самочувствие и увереност. Ще се радваме, ако се класираме за финалната четворка и се борим за медалите. В шампионата най-добрите отбори са "Академик" и "Балкан", останалите сме равностойни, добави Минчев.

Следващият мач на "Берое" в Балканската лига е на 23 февруари, когато в Стара Загора гостува "Башкими". Двубоят е от 18 часа в общинската спортна зала "Стара Загора".

Наставникът на "Берое" коментира и новините около националния селекционер на България Шарон Друкер. След като Управителният съвет на баскетбол съобщи, че Друкер ще заеме поста, в израелските медии се появиха информации, че той все още се колебае.

Първоначално не повярвах на новината. Стори ми се доста глупаво и смешно подобно нещо, защото мислех, че всичко вече е уредено. Днес обаче, когато прочетох, че в интервю за израелските медии Друкер е казал, че се колебае, мога да кажа, че съм изненадан. Дали бих приел да поема националния отбор ако ми предложат? Нека първо ми предложат, пък тогава ще мислим. Не съм говорил с абсолютно никой и определено новината ме изненада много. Не искам да разсъждавам предварително за нещо, което  може и да не се случи, каза Минчев.

Освен в Балканската лига и първенството, където заема 4-то място, "Берое" ще вземе участие и в четвъртфиналната фаза в турнира за купата на България. Гардът на старозагорци Тихомир Желев говори за атмосферата в тима и целите пред отбора този сезон.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Златомир Загорчич

Славия остава без двама титуляри за мача с Левски

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за дербито с Левски на стадион "Георги Аспарухов", което ще се играе на 29 март (петък). Поради контузии за двубоя отпаднаха капитанът на "белите" Галин Иванов и крилото Денислав Александров. Мачът от 26-ия кръг на Първа лига е с начален час 19:00. Групата на "белите":..

публикувано на 28.03.24 в 19:19
Николай Костов

Николай Костов: Предимството срещу Славия ни е публиката

Треньорът на Левски Николай Костов говори преди най-старото столично дерби със Славия, което е утре вечер на стадион "Георги Аспарухов", информира БТА.  "Не съм мислил по въпроса как ни се отразяват паузите, обикновено ни липсват играчи. Мисля, че се подготвихме добре, направихме мини подготовка. Имахме доста сериозни тренировки миналите сряда и..

публикувано на 28.03.24 в 19:02

Сестри Стоеви са на четвъртфинал в Мадрид

Трикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева се класираха за четвъртфиналите на турнира по бадминтон от сериите "BWF Super 300" с награден фонд 210 хиляди долара, който е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024. Поставените под номер 7 в схемата българки спечелиха без проблеми срещу представителките на Испания..

публикувано на 28.03.24 в 18:37

Даниела Дашева: България е пример за равенството между половете в спорта

Заместник-министър проф. Даниела Дашева участва в конференция за преодоляването на неравенствата между половете в спорта. "Спортът е силен инструмент за преодоляване на различията и спомага за справянето с предразсъдъците, стереотипите, културните различия, нетолерантността и дискриминацията. Неговата интегрираща роля е доказана във времето - от..

публикувано на 28.03.24 в 17:00
Яник Синер

Синер и Медведев стигнаха полуфиналите в Маями

Победителят от Откритото първенство на Австралия Яник Синер от Италия и руснакът Даниил Медведев се класираха за полуфиналите на турнира по тенис в Маями от сериите Мастърс 1000 с награден фонд от 8,9 милиона долара. Синер, който има само една загуба от началото на годината, се наложи над чеха Томаш Махач с 6:4, 6:2 за час и 31 минути игра...

публикувано на 28.03.24 в 06:33
Бинев връчва анцуг на България на Ализаде.

Иранската таекуондистка Кимия Ализаде ще се състезава за България

Иранската звезда в олимпийското таекуондо Кимия Ализаде ще се състезава за България. 25-годишната иранка, която в момента е със статут на бежанец, подписа договор с председателя на Българска федерация таекуондо Слави Бинев. "Много съм щастлива да бъда тук и съм благодарна на всички, че ми дадоха възможността да представям България. Сега..

публикувано на 27.03.24 в 12:03
Германия - Нидерландия

Германия надигра Нидерландия, Испания и Бразилия със зрелищно равенство

Домакинът на Евро 2024 Германия победи с 2:1 у дома Нидерландия в контролен футболен мач, изигран във Франкфурт. Още в четвъртата минута Мемфис Депай асистира за Джоуи Феерман, който даде аванс за гостите, но само седем минути след това Максимилиан Мителщадт изравни след пас на Джамал Мусиала. В 18-ата минута нов пас на Мусиала изведе Илкай..

публикувано на 27.03.24 в 07:46