Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за гала концерта на „балетната олимпиада” във Варна

Снимка: www.varna-ibc.org


Започна 27-ата "балетна олимпиада" във Варна. 155 участници от 35 държави се състезават за престижните отличия в най-стария, първия балетен конкурс в света. Председател на международното жури е легендарният руски балетист и хореограф Владимир Василиев.

Тази година, въпреки всички финансови трудности в световен мащаб, се радваме на голям брой участници. Държави, които традиционно участваха през годините, след един период на отсъствие отново са представени, например Чехия. Имаме и по-необичайни участници като Бразилия, Аржентина, Мексико и Доминиканската република. Разбира се, присъстват основните балетни школи в лицето на Русия, Франция и Куба. Пожелавам на балетистите успех, кураж и се надявам този конкурс да бъде нов стимул и нов етап в тяхното развитие! На публиката пожелавам с трепет да очаква и да види раждането на нови звезди, които изгряват на варненската сцена, каза председателят на фондация „Международен балетен конкурс Варна“ Димитър Димитров.

Българското национално радио Ви дава шанс да бъдете сред публиката на гала концерта на варненската „балетна олимпиада“ на 29-и юли и на супер гала концерта „Среща на поколенията“ на 30-и юли в Летния театър в морската ни столица с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“ . Ако желаете да опитате късмета си в томболата за билети, пишете ни на електронната поща castadiva@bnr.bg до 20-и юли. Жребият ще изтеглим в предаването "Каста дива" на 24-и юли от 20 до 22 ч. по програма "Хоризонт" на БНР. Пожелаваме Ви късмет!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илона Иванова – гласът на Алфира в Baldur's Gate 3

Музиката на българския композитор Борислав Славов към видео играта Baldur's Gate 3 спечели наградата на BAFTA /Британската академия за филмово и телевизионно изкуство/. По този повод специален гост в предаването за музикално-сценични изкуства “ Каста дива “ беше младата звезда на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ Илона Иванова,..

публикувано на 25.04.24 в 13:52
Марко Ганчев

Марко Ганчев: Сарказмът е дружески шарж към живота

"12 тома стихотворения - това е един най-обикновен отчет за изпълнението на един проект в областта на културата . Нали всичко на проекти върви сега." Това каза пред БНР Марко Ганчев - писател, поет, сатирик, който днес ще представи събрани най-добрите си произведения в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". "Трудна работа беше..

публикувано на 25.04.24 в 09:45
Библиотека под дърветата

"Библиотека под дърветата" събира любителите на книгата в Южния парк

От десет дни много софиянци са привлечени от  "Библиотека под дърветата", която се намира в Южния парк.  Ентусиасти превърнаха стара каравана в "Библиотека под дърветата" Един от инициаторите за създаването й е Михаил Нинов . Той вижда изхвърлени до кофата за боклук книги. Хрумва му, че може да се направи място, където те да бъдат..

публикувано на 24.04.24 в 19:49

Между миналото и бъдещето - арт инсталация на Красимир Терзиев на мястото на мавзолея

Инсталацията на визуалния артист Красимир Терзиев "Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било" вече е факт в Градската градина в София. Арт инсталацията е разположена на мястото на бившия мавзолей в центъра на столицата. Кризите, през които вървим, засилват усещането за миналото. Постоянно преиграваме моменти от..

публикувано на 24.04.24 в 11:31

Вокална група "Радиодеца" – част от световното шоу на Енчо Керязов "Нощ на звездите"

Вокалната група към Българското национално радио „Радиодеца“ тази година ще е част от световното шоу на Енчо Керязов „Нощ на звездите“.  Формацията се „ражда“ през 1990 година с идеята да записва детски забавни песни за програмите и фонда на БНР. „Радиодецата“ са носители на специалната награда за изпълнение на радиоконкурса „Пей с мен“; участие в..

публикувано на 24.04.24 в 10:16

Синът на Чарли Чаплин ще представи концерт – спектакъл в България

Юджийн Чаплин ще представи у нас концерт – спектакъл, който разказва за живота на неговия баща – Чарли Чаплин. "Останах впечатлен от предствата на Юджийн за неговия родител. Тя е различна от образа на легендарния комик. Чарли Чаплин е бил тих и спокоен човек, който  е играел със своите деца, правил им е фокуси  и ги е разсмивал.  Често е..

публикувано на 23.04.24 в 19:32