Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятели на мотористите, блъснати от турския шофьор, протестираха в София

| обновено на 04.08.16 в 21:29
Снимка: Силвия Великова

Приятели на семейството мотористи, които загинаха, блъснати от турски гражданин, излязоха на масов протест в столицата  Те са недоволни от това, че от няколко дни мъжът е в неизвестност. Тази сутрин Софийският апелативен съд обяви 60-годишния Фарук Бекташ за общодържавно издирване.

Най-дълго мотористите се задържаха пред турското посолство заради подозренията им, че Бекташ е напуснал България с помощта на човек от мисията. Те останаха там близо час без лозунги и скандирания, но периодично форсираха в синхрон двигателите на десетките машини, паркирани пред сградата.

Преди да се преместят пред парламента, мотористите запалиха свещички и и ги сложиха на средата на платното. Напуснаха мястото, конвоирани от полицейски автомобили и временно спряха движението на централния столичен булевард "Васил Левски".

Последната спирка на приятелите на загиналите от колата на Бекташ Бойко и Таня Бойкови беше пред Съдебната палата, където всъщност започна протестът им в края на миналата седмица.

Тогава, като се довери на документа, че турският гражданин има договор за наем на жилище в София, Окръжният съд го пусна под домашен арест. Дни след това Фарук Бекташ изчезна, заради което тази сутрин Софийският апелативен съд го обяви за общодържавно издирване.

Приятелите на загиналото семейство бяха скептични, че мъжът ще получи правосъдие в България, и поискаха да се потърси отговорност на допусналите той да стане поредният съдебен беглец:

Каква отговорност поема съдийката, която го пусна предния път, попита един от тях. 

Къде е този човек? Как е заминал? По какъв начин е напуснал страната, зададе въпроси и друг от недоволните.

По-рано мотористите заявиха, че започват серия от протести. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Турският гражданин, който прегази с колата си семейство мотористи край Драгоман, е обявен за общодържавно издирване

Софийският апелативен съд постанови постоянен арест за турския гражданин Фарук Бекташ и го обяви за общодържавно издирване.  Полицията не може да открие Бекташ, който бе поставен под домашен арест с обвинение за катастрофа край Драгоман, при която..

обновено на 04.08.16 в 18:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

Земетресение е усетено и в Девин

Земетресение с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер разлюля Девин, малко след 8.30 ч . Трусът е бил усетен хоризонтално и с бучене. Според данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, епицентърът е бил между Девин и..

публикувано на 29.03.24 в 10:07
Бойко Борисов

Борисов: Мераклии за премиери има и президентът е отговорен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази увереност, че няма да се стигне до конституционна криза заради новата процедура по назначаване на служебно правителство от страна на президента. Той отказа да коментира друг казус  - следствие от..

публикувано на 29.03.24 в 09:54

Край на хартиените рецепти за антибиотици – противоречията обаче остават

Българският фармацевтичен съюз не смята, че трябва да има изключения и изписването на антибиотик да бъде възможно и на хартия . Това заяви пред БНР председателят му Димитър Маринов.  От 1 април отпада вариантът за предписване на антибиотик с..

публикувано на 29.03.24 в 09:52

Николай Милков: След 20 години членството България не страда от дефицит на доверие от страна на НАТО

На днешната дата преди 20 години България става член на НАТО. На тази дата страната ни депозира документите си по присъединяването във Вашингтон. Хранилището в Държавния департамент служи като депозитар на договорите на НАТО.  Какво се случи и как..

публикувано на 29.03.24 в 09:46
Заседание на НС и парламентарен контрол

ГЕРБ с извънредна точка: БЕХ да не разпределя дивиденти от печалбата си

Парламентът ще обсъди решение, с което да се задължи Българският енергиен холдинг (БЕХ) да не разпределя дивиденти от печалбата си за 2023 година. Предложението е на депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и Теменужка Петкова, според които 425 млн. лв. могат..

публикувано на 29.03.24 в 09:35

НОИ стартира програмата за профилактика в 50 бази за 10 дни

От днес Националният осигурителен институт започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за настоящата година. Договори са подписани с 50 бази, а парична помощ, която се предоставя на осигурените е за 10 дни. Покриват се..

публикувано на 29.03.24 в 09:05
бившата казарма в Ловеч

Бъдещето на бившата казарма в центъра на Ловеч продължава да е под въпрос

Бъдещето на бившата казарма в центъра на Ловеч е една от най-важните теми, които интересува местните жители. Поне от 10 години три различни общински управления говорят, че теренът ще бъде превърнат в голям парк с музеи и атракции, но нито едно..

публикувано на 29.03.24 в 08:55