Кога едно дете да започне чуждоезиковото си обучение

Снимка: Христела Александрова

Кога едно дете да започне чуждоезиковото си обучение? На този въпрос отговори в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Валерия Стоянова, директор на верига езикови училища:

Нашата практика показва, че всъщност предучилищната възраст е идеалният момент детето да започне да учи чужд език, в частност английски, тъй като търсенето към английския език е най-голямо. Някои родители се притесняват от това, че детето още не може да пише, не може да чете на български език, да не обърка двата езика. Истината е, че всичко зависи от начина, по който ще се подходи към обучението по английски, защото ако системата се прилага, както трябва и е направена професионално, за детето няма да има абсолютно никакъв проблем да започне английски в предучилищна възраст или първи клас и паралелно с това да започне истинското образование в класическия вариант.

Стоянова допълни още:

За децата е изключително приятно да учат чужд език, защото езикът се поднася по начин, който е изключително интересен за тях. Освен това децата свикват на организация още от малки и те го правят съвсем подсъзнателно, защото се прави в движение. Детето знае, че днес има училище от толкова до толкова часа, знае, че в определени дни отива на английски, трябва да се подготви, тоест то започва подсъзнателно да подрежда и да се учи как се прави организация на деня.

Цялото интервю с Валерия Стоянова можете да чуете в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна беше открита "Студентска улица"

Целта на проекта е всичко полезно за студентите по време на тяхното следване да бъде разположено на централно и разпознаваемо място. Ректорът на университета професор Пламен Илиев , по чиято идея се реализира проекта, каза: На тази улица са разположени всички необходими функции за тяхното нормално обучение - банков офис, офис Студентски..

публикувано на 21.10.17 в 05:00

Планински маратон „Хайдушки пътеки“ стартира днес в Сливен

Началото ще бъде дадено в 8:00 часа от символа на града „Стария бряст.“ В него ще се включат едни от най-изявените състезатели по планинско бягане в България. Маратонът е класически 42 км., както и 21 км. за професионалисти. Отделно от професионалистите, е предвидено и трасе за граждани и представители на институциите в града. Те ще пробягат..

публикувано на 21.10.17 в 04:50
Архивна снимка на Пебло Неруда.

Експерти: Пабло Неруда не е починал от рак

Международен екип учени излезе със становище, че поетът и носител на Нобелова награда Пабло Неруда не е починал от рак. Експертите са фокусирани върху идентифицирането на патогенната бактерия, която може да е причинила кончината му. Комунистическият писател почина след военния преврат на десните в Чили през 1973 г. Според официалната версия той..

публикувано на 21.10.17 в 04:05

И Перу узакони използването на марихуана за медицински цели

Перу стана поредната страна в Латинска Америка, която узакони използването на марихуаната за медицински цели. Националният конгрес одобри с 67 гласа "за" и 5 "против" закон, позволяващ растението да се произвежда, внася и продава. Според законотворците стъпката ще спомогне за подобряването на качеството на живота на хиляди пациенти: Днес дадохме..

публикувано на 21.10.17 в 03:56

Средната възраст на потребителите в интернет пада с три години

Всяко дете между 9 и 17 години вече е в интернет, като 90 процента от тези деца ежедневно са в мрежата. Тревожните данни съобщи Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет, според когото това е благодатна почва за всякакви измами. Над 70 на сто от ненавършилите 12 години вече имат профили във Фейсбук, където голям проблем са и фалшивите..

публикувано на 21.10.17 в 03:53