Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

| обновено на 19.04.19 в 19:16
"Новинарски час" - всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня.

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.

Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома, "Новинарски час" представя на слушателите главните събития от деня, като им дава възможност да чуят участниците в тях и да получат обективна представа за случващото се.

Естествено продължение на "Новинарски час" е вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио, който вече започва в 19.00 часа.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хасково поделение

Оградата на Хасковското поделение се срути и уби човек

Оградата на бивше военно поделение се срути в Хасково, съобщи Нова телевизия. При инцидента е загинал един човек. Това се е случило малко след 18.30 ч на ул. "Ком", където е едно от бившите военни поделения, неизползвано от десетилетия.  Жертвата се е движела по тротоара край съоръжението в момента на рухването му. Самоличността на починалия мъж..

публикувано на 19.04.19 в 19:40

Българското МВнР призовава за бдителност в Северна Ирландия

Министерството на външните работи призова за бдителност българските граждани, пребиваващи в Северна Ирландия във връзка с безредиците в Лондондери . От ведомството предупреждават за възможна ескалация на напрежението в следващите дни заради годишнината от Великденското въстание от 1916 година. От външното ведомство съветват сънародниците ни,..

публикувано на 19.04.19 в 19:14

Изборите за ректор на Великотърновския университет се отлагат за 10 юни

Изборите за ректор на Великотърновския университет се отлагат от 20 май за 10 юни. Това реши днес Централната избирателна комисия във висшето училище след като студентите не успяха да проведат избори за попълване на своята квота в общото събрание на университета. Студентският съвет излезе с позиция, че техните избори са били саботирани от..

публикувано на 19.04.19 в 19:08

Близо 1200 деца участваха с рисунки на Детската олимпиада по безопасност на движението в Търговище

Близо 1200 деца от 102 детски градини и ученици от 345 училища от цялата страна участваха в Националния конкурс за рисунка, който бе отчетен в Търговище по време на Детската олимпиада по безопасност на движението. Според художника Румен Райнов сюжетите, пресъздадени от децата, са много актуални и са част от тяхното ежедневие: "Всички са се..

публикувано на 19.04.19 в 19:03
Проверката е в рамките на националната кампания „Ден за безопасна работа нависоко“.

20 нарушения за ден установи инспекцията по труда в Кюстендил на строителни обекти

20 нарушения на 7 строителни обекта само за един ден установи инспекцията по труда в Кюстендил. Проверката е в рамките на националната кампания „Ден за безопасна работа нависоко“. Проверени са обекти предимно в Дупница, където започна саниране на 7 жилищни блока. Какво е установено? Директорът на Инспекцията инж.Валентин Златински:..

публикувано на 19.04.19 в 18:58