Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

| обновено на 15.02.19 в 19:28
"Новинарски час" - всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня.

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.

Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома, "Новинарски час" представя на слушателите главните събития от деня, като им дава възможност да чуят участниците в тях и да получат обективна представа за случващото се.

Естествено продължение на "Новинарски час" е вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио, който вече започва в 19.00 часа.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мая Манолова

Омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседание по делото срещу „Топлофикация“

Омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседание в Административния съд София-град по делото, което е отложено от 4 февруари. То се води по жалбата на обществения защитник срещу решение на изпълнителния директор на „Топлофикация София“ , с което е отказан достъп до обществена информация. Съдебният спор със софийската топлофикация продължава..

публикувано на 18.02.19 в 08:41
Предой в с. Момчиловци, 1921 г. Сивко Радичев

Документална фотоизложба се открива в Смолян

Документална фотоизложба „Ние помним“ ще бъде открита днес в залите на регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян. Тя е краен резултат от реализирана през ноември месец миналата година младежка експедиция „Ние помним“, инициирана от музея и проведена съвместно с ученици от клуб „Млад краевед“ при езиковата гимназия „Иван Вазов“...

публикувано на 18.02.19 в 08:36

Д-р Адриан Стоев: Наредбата за ТЕЛК трябва да бъде коригирана

И майките, и ние сме на мнение, че Наредбата за ТЕЛК трябва да бъде коригирана. Това каза пред БНР д-р Адриан Стоев – председател на Контролния съвет на Асоциация „Диабет“. Днес ще се състои пресконференция на национално представените организации на хората с увреждания относно дейността на Наредбата за ТЕЛК. „От информацията, която имаме от..

публикувано на 18.02.19 в 08:31

Д-р Димитров: Няма масовост в неимунизирането или издаването на фалшиви документи

„Сред моите колеги не съм чувал за такъв, който да не си издирва активно децата, записани в неговата пациентска листа, и да ги имунизира“. Това каза пред БНР д-р Христо Димитров – зам.-председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. Според него причината за броя деца без задължителните ваксини от една страна е отсъствието на..

публикувано на 18.02.19 в 08:08

Отбелязваме годишнина от смъртта на Васил Левски

146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде отбелязана в цялата страна с възпоменателни церемонии и поклонения. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в събитията в родния град на Апостола - Карлово. Церемонията там ще се състои пред паметника на Левски, а след това в едноименното читалище ще бъде представен спектакълът „Васил..

публикувано на 18.02.19 в 08:08