Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

| обновено на 25.06.19 в 21:05


"Новинарски час" - всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня.

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.

Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома, "Новинарски час" представя на слушателите главните събития от деня, като им дава възможност да чуят участниците в тях и да получат обективна представа за случващото се.

Естествено продължение на "Новинарски час" е вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио, който вече започва в 19.00 часа.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акценти от чуждестранния печат

Изявления на президента Реджеп Ердоган за победата на кандидата на опозицията Екрем Имамоглу на изборите в Истанбул са сред темите на турския печат. В информация, озаглавена „Каквото каже народът, това е“, в. „Милиет“ цитира президента, който посочи, че на повторението на кметските избори в неделя е била показана волята на народа. В заглавие по..

публикувано на 26.06.19 в 09:52

Десет нелегални мигранти са загинали в катастрофа край Одрин

Според първоначалните данни 10 нелегални мигранти са загинали, а 30 са ранени, след като микробусът, който ги е превозвал, се е преобърнал. Катастрофата е станала тази сутрин в района на Одрин. Шофьорът на превозното средство е загубил контрол и се е блъснал в стена, след което машината се е преобърнала. Ранените са настанени в болници в..

публикувано на 26.06.19 в 09:36

Политическите консултации в НС за размера на партийната субсидия се отлагат

Политическите консултации за размера на партийната субсидия се отлагат и няма да се проведат днес. Това е било решено на Председателския съвет в Народното събрание. Причината е отсъствието на представители на ръководството на ГЕРБ. Новината съобщи в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова. По повод отлагането на..

публикувано на 26.06.19 в 09:24

Съд призна правото на Италия да не приема хуманитарен кораб със спасени мигранти

Европейският съд по правата за човека (ЕСПЧ) отхвърли иска на екипажа на германския хуманитарен кораб „Сий-уоч 3“, който е в Средиземно море от 14 дни с десетки спасени мигранти, да акостира в Италия, предаде ТАСС, цитирана от БТА. В решението на съда в Страсбург се казва, че той е решил да не задължава италианското правителство да приеме..

публикувано на 26.06.19 в 09:18
Александър Сиди

Сиди очаква консенсус за партийна субсидия 5,50-6 лв. на глас

Депутатът Александър Сиди от „Обединени патриоти“ заяви днес пред БНР, че има вероятност партиите да се обединят около размер на партийната субсидия в рамките на 5,50-6 лв. на глас. „Ще бъде според мен прието и от големите партии – от БСП и от ГЕРБ. Там някъде трябва да се търси разумният компромис. Защото това е горе-долу сумата, с..

публикувано на 26.06.19 в 09:12