Капиталовият пазар се радва на добра 2016 година

Капиталовият пазар се радва на добра 2016 година, а за първи път от много време насам инвеститорите са настроени позитивно и за новата година. Най-голямата промяна, която всички споменават, е новият председател на Комисията за финансов надзор. 

Ерата "Стоян Мавродиев", в която инвеститорите не се чувстваха добре и в която се случи и проверяваната от прокуратурата сделка за приватизацията на държавния дял от EVN, вече е в миналото. Какво си казаха инвеститорите, можете да чуете от репортажа на Марта Младенова.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

И. Стойков: Имотът е добра инвестиция, само ако имате цялата сума за покупката му

Към момента няма сигурни сигнали, които да сочат, че ще се обърне тенденцията лихвите по депозитите да падат. Причината е, че самото кредитиране на банките не върви с толкова бързи темпове, каквито имаше преди финансовата криза.  Това каза за предаването "Хоризонт за вас" финансовият анализатор Иван Стойков . Той обясни, че все още..

обновено на 20.01.17 в 16:16

Четиринайсет български фирми участват в световното изложение за земеделие и храни "Зелена седмица"

Четиринайсет български фирми участват със свои продукти в започващото днес световно изложение за земеделие, храни и градинарство "Зелена седмица" в Берлин. Изложението е една седмица и всяка година привлича над половин милион посетители.  България участва за 28-и път със своя щанд в 82-годишния форум. На площ от 140 кв.м родните фирми ще представят пред..

публикувано на 20.01.17 в 08:35

ЕЦБ остави непроменени водещите си лихви

Европейската централна банка остави непроменени водещите си лихви и програмата за количествени улеснения. На първата си пресконференция за тази година гуверньорът Марио Драги отказа да коментира влиянието на политиката на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп и на излизането на Великобритания от Европейския съюз върху еврозоната. От април..

публикувано на 19.01.17 в 19:38

С повече от 10% са се увеличили чуждите инвестиции във Великотърновска област

Преките чуждестранни инвестиции във Великотърновска област се увеличават с 12,5 процента за година и достигат ниво от 121 милиона и 700 хиляди евро. Данните на статистиката показват, че капиталовложенията са съсредоточени основно във Велико Търново, Свищов и Павликени, които са приели 82 на сто от вложените близо 122 милиона евро. Те са насочени основно в..

публикувано на 19.01.17 в 19:31

До края на 2020 година трябва да бъде готова газовата връзка между България и Сърбия

До края на 2020 година трябва да бъде готова газовата връзка между България и Сърбия. Енергийните министри на двете държави подписаха меморандум за сътрудничество.  България е осигурила 45 милиона евро за интерконектора чрез Европейско финансиране. Направени са предпроектното проучване и техническият проект. Предстои втората фаза на строителството на..

публикувано на 19.01.17 в 16:57