Капиталовият пазар се радва на добра 2016 година

Капиталовият пазар се радва на добра 2016 година, а за първи път от много време насам инвеститорите са настроени позитивно и за новата година. Най-голямата промяна, която всички споменават, е новият председател на Комисията за финансов надзор. 

Ерата "Стоян Мавродиев", в която инвеститорите не се чувстваха добре и в която се случи и проверяваната от прокуратурата сделка за приватизацията на държавния дял от EVN, вече е в миналото. Какво си казаха инвеститорите, можете да чуете от репортажа на Марта Младенова.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Николай Павлов: България иска промяна в механизма на договаряне на цените за купуването на руски газ

Цената на природния газ, който страната ни купува от "Газпром", да може да се предоговаря всяка година, като за първите две това да става на всеки шест месеца. Това е българската позиция по предложените от руския газов гигант отстъпки, свързани с делото за монополно положение, заведено срещу ГАЗПРОМ от Европейската комисия. В интервю за "Хоризонт"..

публикувано на 27.04.17 в 07:30
замъкът Морицбург, Германия

Германия заема трета позиция сред най-предпочитаните туристически дестинации за българите

България е един от най-бързо развиващите се пазари за входящия туризъм на Германия, сочат данните на германския Туристически борд. Според статистиката  4,7 % е увеличението на нощувките на българските туристи в Германия през миналата година.  При пазарен дял от 10% Германия заема трета позиция сред най-предпочитаните туристически дестинации за..

публикувано на 26.04.17 в 16:01

ББР разработва нови продукти в подкрепа на бизнес проекти без пълно обезпечение или кредитна история

Младите компании са най-изрядните платци на кредити, а фирмите, чиято продукция изцяло се изнася, много често изпадат в затруднение да погасяват задълженията си. Това е изводът от мащабно проучване на бизнес кредитирането, направено от Българската академия на науките по поръчка на Българската банка за развитие. Банките считат, че промишлените..

публикувано на 26.04.17 в 14:05
Трайчо Трайков

Трайчо Трайков: Новите евроизисквания за въгледобива слагат кръст върху отрасъла

На 28-и април ще бъде гласуван референтен документ на Европейската комисия за добри налични техники за големи горивни инсталации, който залага занижени пределно допустими стойности на серни и азотни оксиди и живак, неизпълними от нито една въглищна топлоцентрала в България. Става дума за непропорционално съотношение между цената и ефекта от една..

публикувано на 26.04.17 в 08:32

Акциите на водещите борси продължават да поскъпват след президентските избори във Франция

Акциите на водещите борси продължават да поскъпват заради резултатите от първия тур на президентските избори във Франция. В Азия индексите отбелязаха по-чувствителен ръст, докато при откриването си основните индекси на европейските борси изгубиха част от инерцията си от понеделник. Еврото изгуби малко от позициите си спрямо вчера, когато удари..

публикувано на 25.04.17 в 13:45