Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се компания да пусне голям обем акции на Българската фондова борса

До края на месеца се очаква голям обем акции да бъдат пуснати на фондовата борса от компания, която досега не е участвала в капиталовия пазар. Това стана ясно при връчването на годишните награди на Българската фондова борса. До средата на годината се очаква да започне и вторичното предлагане на държавни облигации на българския капиталов пазар.

Над 416 млн. лева е оборотът на фондовата борса за миналата година, отчете един от директорите й на борсата Васил Големански. Тази година предстоят няколко стъпки за раздвижване на търговията:

Важен проект, по който работим е свързан със стимулите за развитие на малкия и средния бизнес, и с изграждането на платформа, върху която да бъдат срещани техните интереси.

Миналата година само една компания пусна свои акции на борсата или т.нар. IPO. Депутатът Делян Добрев:

Пожелавам да има поне четири. Мисля, че за две има доста голяма увереност, че ще се случат. Дано да имаме повече, защото това отново ще повиши качеството на капиталовия пазар в България.

Добрев прогнозира изпълнение на поне от 10 от поставените цели в инвестициноната стратегия, одобрена в края на миналата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Схема за фалшиви шофьорски книжки разбиха в Гърция

Уволнения и разследване за издаване на фалшиви шофьорски книжки и изнудване на граждани се провежда в гръцката област Атика. 50 висши служители на министерството на транспорта са отстранени и се разследват за подкуп, съобщи областният управител на Атика Никос Хардалиас. Това са директори и шефове на отдели в регионалната дирекция на област..

публикувано на 23.04.24 в 10:12

ЕП гласува резолюция за бързо освобождаване на кораба "Галакси лийдър"

Случаят с българите, отвлечени от йеменските хути, ще бъде сред темите в пленарната зала на Европейския парламент тази седмица. В резолюция, която ще се гласува в Страсбург, се изисква Европейският съюз да се включи активно в усилията за бързото и безопасно освобождаване на европейските граждани, които са част от екипажа на кораба "Галакси..

публикувано на 23.04.24 в 10:05
Елена Йончева

ДПС – Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат

Елена Йончева е номинирана за евродепутат на заседание на областния съвет на ДПС в Благоевград, потвърди за БНР председателят му Ведат Хюсеин и уточни, че тя е от гражданската квота.  Делян Пеевски отново е водач на листата за предсрочните парламентарни избори, но е и в тази за Европейския парламент, като той е получил най-много номинации и за..

публикувано на 23.04.24 в 09:56

Петър Кърджилов: Иванчева и Петрова бяха "сготвени" от същата ОПГ, която се повтаря при Нотариуса и Еврото

Навършиха се 6 години от показния арест на кмета на столичния Район "Младост" Десислава Иванчева и на нейната заместничка Биляна Петрова. В Президентството са внасяни молби за помилване на Иванчева и Петрова. "Те бяха "сготвени" с пачки в колата , обвинени и набедени в подкуп и осъдени от тази организирана престъпна група, която сега..

публикувано на 23.04.24 в 09:56

След двете починали бебета в Кюстендилско няма нови случаи на коклюш

Няма новорегистрирани случаи на коклюш в Кюстендилска област и от началото на годината те остават 8.  Това сочи официалната информация на РЗИ, предоставена на областния управител инж. Александър Пандурски. Две новородени от кюстендилския кв. "Изток" починаха в столични болници - едното на 10-и, другото на 14-и април. Те не са били имунизирани,..

публикувано на 23.04.24 в 09:55
Риши Сунак

Лондон обявява допълнителни 500 млн. паунда за Украйна

Британският премиер Риши Сунак днес пътува до Полша, за да се срещне с полския премиер Доналд Туск и генералния секретар на НАТО. Той ще обещае отпускането на повече пари в подкрепа на Украйна. Обединеното кралство ще предостави допълнителни 500 милиона паунда на Киев в допълнение към 2,5 милиарда, вече отпуснати за тази финансова година,..

публикувано на 23.04.24 в 09:37

Водородът като задвижваща сила на бъдещето

"Водородът като нов енергиен източник" - това е темата на събитие , организирано преди дни от Ройтерс в Амстердам. Идеята е да се повиши успеваемостта на различни проекти, свързани с развитието на водорода като ключова задвижваща сила на бъдещето. Едва 4% от проектите към днешна дата достигат фаза на осъществяване. Събития като това в..

публикувано на 23.04.24 в 09:21