Талибани публикуваха видео с американски и австралийски заложници

ЕПА/БГНЕС

Талибаните са разпространили видео на австралиец и американец, които са отвлекли в Афганистан миналата година, информира Би Би Си.

Американецът Кевин Кинг и австралиецът Тимъти Уийкс са били професори в Американския университет в Кабул.

Отвлечени са през август от колата им пред университета от въоръжени мъже в униформи на полицаи.

По информация на Пентагона по-късно същия месец американските сили в Афганистан не са успели да ги спасят.

Във видеото, за което се предполага, че е заснето на 1 януари и публикувано в интернет, мъжете твърдят, че са "в добро състояние". Но молят новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп да предложи размяна на затворници за тяхното освобождаване и казват, че ще бъдат убити, ако той не преговаря.

От Държавния департамент на САЩ отказаха да коментират видеото или да потвърдят автентичността му. Те обаче "осъдиха" вземането на заложници.

Външното министерство на Австралия заяви, че "австралийското правителство работи отблизо с други правителства, за да осигури освобождаването на австралиеца, който е отвлечен в Афганистан през август 2016-а", но отказа да даде подробности "в интерес на безопасността и здравето му".

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп

Тръмп разкритикува в масовите протести срещу него след официалното му стъпване в длъжност

Новоизбраният президент на Съединените щати Доналд Тръмп разкритикува в профила си в Туитър масовите протести срещу него след официалното му стъпване в длъжност.  Гледах протестите вчера, но останах с впечатлението, че изборите бяха съвсем скоро. Защо тези хора не гласуваха? , написа Тръмп.  Знаменитостите само влошават нещата , посочи той по..

публикувано на 22.01.17 в 17:43

Интензивно-кардиологичният сектор на областната болница във Велико Тръново е изцяло ремонтиран

Интензивно-кардиологичният сектор на областната болница във Велико Тръново е изцяло ремонтиран и обновен.  Инвестицията от 300 хиляди лева е целева субсидия от здравното министерство. Кардиологията във Велико Търново не беше ремонтирана от 30 години, коментира началникът на отделението д-р Хараламби Бенов .  Отделението целогодишно е натоварено..

публикувано на 22.01.17 в 17:09

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре, съобщи за "Хоризонт" Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.  Все още българските превозначи не са получили обезщетения за миналогодишното затваряне на границите и са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките фермери променят мнението си, допълни..

публикувано на 22.01.17 в 17:03

Над 32 вида водолюбиви птици обитават Плевенския регион

Над 32 вида водолюбиви птици обитават Плевенския регион, сочи поредното зимно преброяване на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Данните от наблюдението по поречията на реките Искър, Вит, Осъм и Дунав са част от оценката за състоянието на дивите птици в Европа. Наблюдавани са екземпляри от различни видове водолюбиви птици - зеленоглава..

публикувано на 22.01.17 в 16:24

След Благоевград, и в Кюстендил свършиха дървата за огрев

След Благоевград, и в Кюстендил свършиха дървата за огрев. Складовете на търговците на дървесина са празни, а нови доставки не могат да бъдат направени, поради липсата на достъп до горските масиви. От началото на тежката зима дърва от пунктовете в Кюстендил се караха за съседните Дупница, Благоевград, Перник, както и в столицата, след като..

публикувано на 22.01.17 в 16:19