И председателят на КЗК Юлия Ненкова разпитвана по сделката за продажбата на държавните акции в EVN

Юлия Ненкова
БГНЕС


Председателят на Комисията за защита на конкуренцията и бивш председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация Юлия Ненкова е разпитвана по сделката за продажбата на държавните акции в EVN още през 2013 г.

Ненкова припомни по повод думите на бизнесмена Иво Прокопиев, обвинен по сделката заедно с бившия финансов министър Симеон Дянков, че продажбата е одобрена от Министерския съвет, Комисията за финансов надзор и Агенцията за приватизация:

В този период аз действително бях председател на Надзорния съвет. Процедурата е чрез Фондовата борса. В този случай, Надзорния съвет взема само едно окончателно решение, когато приключи процедурата на Фондовата борса - да одобри сделката или да не я приеме. Цената се определя от пазара, така че не може да бъде обвинен някой, че е постигнал по-ниска или по-висока цена.

Надзорният съвет, като контролиращ орган на Изпълнителния съвет, само приема за сведение резултата от проведената процедура, заяви Ненкова.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп

Тръмп разкритикува в масовите протести срещу него след официалното му стъпване в длъжност

Новоизбраният президент на Съединените щати Доналд Тръмп разкритикува в профила си в Туитър масовите протести срещу него след официалното му стъпване в длъжност.  Гледах протестите вчера, но останах с впечатлението, че изборите бяха съвсем скоро. Защо тези хора не гласуваха? , написа Тръмп.  Знаменитостите само влошават нещата , посочи той по..

публикувано на 22.01.17 в 17:43

Интензивно-кардиологичният сектор на областната болница във Велико Тръново е изцяло ремонтиран

Интензивно-кардиологичният сектор на областната болница във Велико Тръново е изцяло ремонтиран и обновен.  Инвестицията от 300 хиляди лева е целева субсидия от здравното министерство. Кардиологията във Велико Търново не беше ремонтирана от 30 години, коментира началникът на отделението д-р Хараламби Бенов .  Отделението целогодишно е натоварено..

публикувано на 22.01.17 в 17:09

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре, съобщи за "Хоризонт" Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.  Все още българските превозначи не са получили обезщетения за миналогодишното затваряне на границите и са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките фермери променят мнението си, допълни..

публикувано на 22.01.17 в 17:03

Над 32 вида водолюбиви птици обитават Плевенския регион

Над 32 вида водолюбиви птици обитават Плевенския регион, сочи поредното зимно преброяване на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Данните от наблюдението по поречията на реките Искър, Вит, Осъм и Дунав са част от оценката за състоянието на дивите птици в Европа. Наблюдавани са екземпляри от различни видове водолюбиви птици - зеленоглава..

публикувано на 22.01.17 в 16:24

След Благоевград, и в Кюстендил свършиха дървата за огрев

След Благоевград, и в Кюстендил свършиха дървата за огрев. Складовете на търговците на дървесина са празни, а нови доставки не могат да бъдат направени, поради липсата на достъп до горските масиви. От началото на тежката зима дърва от пунктовете в Кюстендил се караха за съседните Дупница, Благоевград, Перник, както и в столицата, след като..

публикувано на 22.01.17 в 16:19