Бездомници намериха спасение и покрив в център "Промяна“ в Горна Оряховица

Снимка: Здравка Маслянкова

25 бездомници и хора от цялата страна, стигнали до житейското дъно, намериха спасение и покрив тази зима в център "Промяна“ в Горна Оряховица. Домът е на Евангелската църква. Неговият капацитет е за 40 човека. Това е единственият приют във Великотърновска област и се издържа от дарения, основно от Германия и Швейцария.

Центърът за временно настаняване "Промяна” в Горна Оряховица е единственият шанс за хора, от които всички са се отказали – близките, обществото, държавата. Вече пет години в дома на Евангелската църква несретниците не могат да променят миналото си, но могат да намерят подкрепа, за да имат бъдеще.

Нашата идея е не да се превърнем в манастир и последна спирка, където хората да доизживеят живота си, а да им дадем шанс за ново начало, споделя Петър Благинов – управител на Фондация "Алфа България” и основен двигател на център "Промяна”:

Трагедията е, че тези хора остават на улицата. Ние сме хора и се грижим за хора.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огнян Исаев: Избирателят в България е лесна жертва на емоциите и на фалшивите факти

Има интерес към новата платформа за дебати и анализ на публичното говорене "Фактчек", отбеляза в ефира на "Хоризонт" Иван Донев , председател на клуб "Дебати" в Нов български университет. Според Донев платформата е полезна и в условията на предизборната кампания, тъй като провокира хората да мислят критично и да анализират посланията, за да разберат..

публикувано на 27.02.17 в 08:59

Хиляди румънци за пореден път протестираха в Букурещ

Хиляди румънци за пореден път снощи се събраха на антиправителствен протест в Букурещ.  Заставайки един до друг, демонстрантите изобразиха знамето на Европейския съюз и по този начин изразиха подкрепата си за Общността и нейните ценности.  Полицията затвори улиците към Площада на победата, където се намират множество правителствени служби. 

публикувано на 27.02.17 в 08:48

Психологът В. Банова: Мълчанието на учителите е погрешна политика, която води до трагични резултати

В коментар по повод трагичния инцидент в столичното 52-ро училище, при който момиченце на 11 години почина, след като беше ритнато в коремната област от свой съученик, клиничният  психолог и психоаналитик Весела Банова изтъкна важността на работата на психолозите, които днес вече ще бъдат в учебното заведение заедно с децата: Върху всяко..

публикувано на 27.02.17 в 08:24

Започва обследване на тунелите по автомагистрала "Струма"

Специализираното звено за  инспекция към Агенция "Пътна инфраструктура" започва обследване на тунелите  по автомагистрала "Струма" и главен път Е-79 от Благоевград до Кулата. Инспекциите  на съоръженията по трансевропейските пътища ще продължат през целия ден в отрязъка до 17 часа, като е въведена временна организация на движението. По време..

публикувано на 27.02.17 в 07:46

Демонстрация в подкрепа на медиите се проведе в Ню Йорк

Около 250 души се събраха в Ню Йорк на демонстрация в подкрепа на медиите и срещу правителството на президента Доналд Тръмп . Причината е, че влиятелни медии, клонящи към демократите, като "Ню Йорк таймс", "Лос Анджелис таймс" и Си Ен Ен, не бяха допуснати до всекидневния брифинг в Белия дом в петък.  Демонстрантите се събраха пред сградата на "Ню..

публикувано на 27.02.17 в 07:34