Бездомници намериха спасение и покрив в център "Промяна“ в Горна Оряховица

Снимка: Здравка Маслянкова

25 бездомници и хора от цялата страна, стигнали до житейското дъно, намериха спасение и покрив тази зима в център "Промяна“ в Горна Оряховица. Домът е на Евангелската църква. Неговият капацитет е за 40 човека. Това е единственият приют във Великотърновска област и се издържа от дарения, основно от Германия и Швейцария.

Центърът за временно настаняване "Промяна” в Горна Оряховица е единственият шанс за хора, от които всички са се отказали – близките, обществото, държавата. Вече пет години в дома на Евангелската църква несретниците не могат да променят миналото си, но могат да намерят подкрепа, за да имат бъдеще.

Нашата идея е не да се превърнем в манастир и последна спирка, където хората да доизживеят живота си, а да им дадем шанс за ново начало, споделя Петър Благинов – управител на Фондация "Алфа България” и основен двигател на център "Промяна”:

Трагедията е, че тези хора остават на улицата. Ние сме хора и се грижим за хора.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп

Тръмп разкритикува в масовите протести срещу него след официалното му стъпване в длъжност

Новоизбраният президент на Съединените щати Доналд Тръмп разкритикува в профила си в Туитър масовите протести срещу него след официалното му стъпване в длъжност.  Гледах протестите вчера, но останах с впечатлението, че изборите бяха съвсем скоро. Защо тези хора не гласуваха? , написа Тръмп.  Знаменитостите само влошават нещата , посочи той по..

публикувано на 22.01.17 в 17:43

Интензивно-кардиологичният сектор на областната болница във Велико Тръново е изцяло ремонтиран

Интензивно-кардиологичният сектор на областната болница във Велико Тръново е изцяло ремонтиран и обновен.  Инвестицията от 300 хиляди лева е целева субсидия от здравното министерство. Кардиологията във Велико Търново не беше ремонтирана от 30 години, коментира началникът на отделението д-р Хараламби Бенов .  Отделението целогодишно е натоварено..

публикувано на 22.01.17 в 17:09

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре, съобщи за "Хоризонт" Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.  Все още българските превозначи не са получили обезщетения за миналогодишното затваряне на границите и са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките фермери променят мнението си, допълни..

публикувано на 22.01.17 в 17:03

Над 32 вида водолюбиви птици обитават Плевенския регион

Над 32 вида водолюбиви птици обитават Плевенския регион, сочи поредното зимно преброяване на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Данните от наблюдението по поречията на реките Искър, Вит, Осъм и Дунав са част от оценката за състоянието на дивите птици в Европа. Наблюдавани са екземпляри от различни видове водолюбиви птици - зеленоглава..

публикувано на 22.01.17 в 16:24

След Благоевград, и в Кюстендил свършиха дървата за огрев

След Благоевград, и в Кюстендил свършиха дървата за огрев. Складовете на търговците на дървесина са празни, а нови доставки не могат да бъдат направени, поради липсата на достъп до горските масиви. От началото на тежката зима дърва от пунктовете в Кюстендил се караха за съседните Дупница, Благоевград, Перник, както и в столицата, след като..

публикувано на 22.01.17 в 16:19