Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре

Снимка: БГНЕС

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни утре, съобщи за "Хоризонт" Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи. 
Все още българските превозначи не са получили обезщетения за миналогодишното затваряне на границите и са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките фермери променят мнението си, допълни Арабаджиев

Ако все пак се стигне до блокада, ние ясно заявихме нашите намерения единствено с недопускане на гръцка земеделска продукция и риба на територията на България - било като внос, било като транзит.

Йордан Арабаджиев съобщи още, че българските превозвачи са сезирали гръцката прокуратура за ежегодните блокади на границата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Диана Ковачева

Омбудсманът възрази срещу намерението на МОН за такса за второ явяване на матурите

Омбудсманът Диана Ковачева възрази остро срещу намерението на Министерството на образованието и науката да въведе такса за повторно явяване на матура за повишаване на оценката.  Идеята е залегнала в наредбата за оценяване на резултатите от обучението на учениците, качена за обществено обсъждане.  За повишаване на оценката от матурата ще се плаща..

публикувано на 29.03.24 в 16:34
Герхард Шрьодер

Шрьодер смята, че приятелството му с Путин може да помогне за прекратяване на войната

В едно от редките си интервюта бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер защити приятелството си с президента на Русия Владимир Путин и поиска преговори за прекратяване на войната в Украйна.  Пред германската агенция DPА той заяви, че Германия и Франция трябва да подновят опитите да се намери примирие между Русия и Украйна.  Герхард Шрьодер все още..

публикувано на 29.03.24 в 16:33

Възобновяват строителните работи по АМ "Хемус"

С началото на строителния сезон се възобновяват активните строителни работи в участъка от Боаза до пътния възел "Дерманци" на магистрала "Хемус". За продължаване изграждането на аутобана са осигурени над 233,6 млн. лв. от републиканския бюджет. За участъци 1, 2 и 3 са подписани тристранни споразумения между Агенция "Пътна инфраструктура",..

публикувано на 29.03.24 в 16:27

Весела Бабинова: Мечтая си за роли, които казват нещо и са по-трудни

"Мечтая си за роли, които казват нещо, по-трудни, не е задължително да са драматични . И в двете поприща – кино и театър, имам работа, колегите като че ли по-скоро ме оценяват. Доволна съм. Радвам се на възможността да правя това, което обичам" , призна актрисата Весела Бабинова в интервю пред БНР.  Преди дни тя спечели статуетката..

публикувано на 29.03.24 в 16:24

Трудова злополука в сладкарски цех в Симитли отне човешки живот

Мъж е загинал при трудова злополука в сладкарски цех в Симитли. Инцидентът е станал около обяд.  По първоначална информация той е бил затиснат от електрическа количка, тип "Стакер", която е била натоварена с материали.  Мъжът, който е представител на фирмата - доставчик, се е опитал да предотврати падането на количката с товара, но не е успял и..

публикувано на 29.03.24 в 16:24
Емануил Манолов

Община Павликени получава 2,2 млн. лева за инфраструктурни ремонти

Община Павликени получава два милиона и двеста хиляди лева за ремонти на транспортна и спортна инфраструктура. Финансирането е през Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Чрез Инвестиционната програма за общински проекти от националния бюджет с малко над 1,1 млн. лeва в Павликени ще бъде изцяло ремонтирана улица..

публикувано на 29.03.24 в 16:11

Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни

Посланикът на САЩ в България Кенет Мертен изрази разочарование от неуспеха на преговорите по сформирането на правителство и подчерта ненамесата на Съединените щати в тези вътрешни разговори: "Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни. Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички..

публикувано на 29.03.24 в 16:04