Представяме австрийския диджей Inner Tongue


Австрийският диджей Inner Tongue беше сред  първите 28 имена потвърдени за участие във фестивала „Евросоник- Нордеслаг“, което се състоя през януари в холандския град Грьонинген. Събитието представя най- изявените нови европейски изпълнители и се подкрепя активно от 27 радиостанции на Европейския съюз за радио и телевизия, което автоматично превръща фестивала „Евросоник- Нордеслаг“ в едно от най- големите радио събития в Европа. Истинското име на австрийския музикант е Wolfgang Hollauf, специално за предаването "Евробокс" виенчанинът разказа как се ражда псевдонимът му, за периода на депресия, от който излиза правейки музика.  Inner Tongue имаше много голям успех в клуб „Vera“ в Грьонинген, това е едно от централните места в града, където изявата с петчленния му бенд бе на 12-ти януари. Името на австрийския музикант е сред водещите музиканти на страната, той създава електронна музика, която носи усещане за спокойствие, на моменти чертае хипнотичен звуков пейзаж. Сингълът, който насочи вниманието на организаторите на фестивала в Грьонинген към Inner Tongue се нарича “Fallen Empire“. Ето и интервюто, което Inner Tongue даде за предаването "Евробокс".

Здравейте, аз съм Инър Тънг от Виена, говоря с вас по време на фестивала „Евросоник“. Името ми хрумна, защото използвам друг език, и ми хареса играта на думи в съчетанието Инър тонг- вътрешен език. Историята преди да започна да се изявявам като Инър тънг е следната. Загубих си гласа и не можех да пея около половин година, не можех и да говоря два месеца. В този период, започнах да пиша песни, учил съм музика преди това, песните, които написах, не бяха публикувани, защото не можех да ги изпея. Затова започнах да създавам песни без вокал. След като се възстанових и гласът ми се върна и вече можех да пея, опитах в студиото какво ще се получи, резултатът беше фантастичен и аз бях много щастлив. Това беше началото, когато се превърнах в Инър тънг.

Как създавате музиката си и песните си, сам ли работите или с групата си?

Обикновено пиша песните си вкъщи, пиша текста отделно, имам книга с текстове на песни. Мелодията идва в моменти, когато съм щастлив и комбинирам двата компонента, това е процес, който се мени периодично, работя вкъщи, след което заедно с бенда отиваме в студиото и пренаписваме нещата, правим студийни демо записи и отделно правим лайв изпълнения, това е процесът на създаването на моята музика.

Как се чувствате тук в Грьонинген и на фестивала „Евросоник“, вие бяхте един от първите музиканти, които получиха потвърждение за участие в изданието през 2017-та година.

Градът е много красив, има много хора по улиците, което ми харесва, хора, които карат велосипеди, както е навсякъде в Холандия, за първи път съм в този град и на този фестивал. Много е хубаво до обикалям наоколо, има толкова много изпълнители, при това много добри и сега отивам да видя изпълненията и на други участници.

И поздрава на австрийския музикант Инър Тънг към българските слушатели.

Здравейте България, аз съм Инър Тънг, много съм щастлив, че ме слушате!


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Първо студио на БНР Очи в очи застават Матиа Дзапа, Иво Кова и Теодосий Спасов

Chambar Jazz duo днес ще   изнесе концерт в Първо студио на БНР, но два дни преди това музикантите - Матиа Дзапа и Ивайло Ковачев гостуват в  „Сценична треска“ и свирят на живо своята музика, която е съчетание между класика и джаз и излиза извън границите на различните стилове. Ние въвеждаме джаза в класическата музика – уточнява Иво Кова...

публикувано на 17.10.17 в 21:27

100 години Оперета

По традиция на Деня на музиката 1-ви октомври Националният музикален театър „Стефан Македонски“ открива новия си сезон с галаконцерт. Тази година празникът е грандиозен, защото дава началото на 100-ия юбилеен сезон от началото на професионалния оперетен театър в България! За режисьор на галаконцерта беше поканен дългогодишният директор на..

обновено на 16.10.17 в 18:08

Шарл Азнавур ще изнесе концерт на 30 ноември в София

93-годишният Шарл Азнавур ще изнесе голям концерт в София като част от световното му турне, преминаващо през Сидни (Hordem Pavilion), Париж (Accor Hotels Arena), Виена (Stadthalle) и Лондон (Royal Albert Hall). Живата легенда на френския шансон, въпреки преклонната си възраст, е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко..

публикувано на 16.10.17 в 17:17

Филмовият композитор Бруно Куле гост в кино- литературния фестивал "Синелибри"

На 11 октомври в зала 1 на НДК се състоя официалното откриване на третото издание на фестивала за киноадаптации по литературни бестселъри- "Синелибри". Фестивалът   продължава до 22-ри октомври. Като гост и член на международното жури пристигна  световноизвестният френски филмов композитор Бруно Куле. Той е един от най-продуктивните и..

публикувано на 16.10.17 в 16:54

Ескалатор 16- 23 октомври 2017

публикувано на 16.10.17 в 14:39