Българи създадоха международна платформа за творчески проекти


Николай Михайлов и Деян Янков представиха в студиото на предаването "Хоризонт за вас" онлайн платформата, създадена от тях, която позволява бързо да се събере екип за конкретен творчески проект.

Двамата са представили продукта и на филмовия фестивал "Берлинале".

Михайлов и Янков обясниха, че тя позволява търсене на работа със заявени три умения в три области. Проектът предлага услуги на български и английски, както и на трети език по избор на потребителя.

В момента проектът е в предварителния етап, но е разработена и цялостната версия. На 10 март ще бъде пусната за свободна употреба, обясниха създателите на платформата.

Целта ни е да работим в световен мащаб. Възможностите на съвременните технологии трябва да се използват от изкуството, смятат Н.Михайлов и Деян Янков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Археолози откриха на Перперикон средновековния "Град на мъртвите"

Археолози откриха на Перперикон средновековния "Град на мъртвите".  До момента в него са намерени над 80 гроба, но очакванията са техният брой да надхвърли 100. Некрополът се намира в южното подградие на Перперикон. Гробовете са от 12-14 век и са много добре оформени, съобщи ръководителят на разкопките професор Николай Овчаров . През 10-14 век..

публикувано на 28.07.17 в 16:46
Камен Калев

Камен Калев: Нелепо е да се дават толкова много пари за толкова малко филми

Филмът „Western” на Валеска Гризебах, копродукция с България и заснет изцяло на територията на страната ни, е сред трите ленти-финалисти за Наградата LUX 2017. Сред десетте филма в официалната селекция бяха още „Слава” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и още една копродукция с участието на България - „Белгийският крал” на Петер Бросенс и Джесика..

публикувано на 28.07.17 в 11:25
На 25 юни 2010-а година бе открит реставрираният Археологически комплекс

Ще стане ли Източната могила - Караново жертва на институционални войни

Преди близо месец група български археолози, архитекти, художници и журналисти започнаха инициатива за спасяването на уникалния археологически обект "Източна могила Караново" на територията на община Нова Загора. Той е заплашен от разрушаване и разграбване заради липсващ акт за собственост и прехвърляне на отговорност между институциите, а..

публикувано на 28.07.17 в 10:45

Национален студентски конкурс за проучване на дейността и творчеството на Петър Увалиев

Софийският университет и Фондация „Увалиеви“ обявиха поредния годишен национален студентски конкурс за проучване на дейността и творчеството на Петър Увалиев – емигрантът космополит, родолюбец, ваятел на думи, дипломат, незабравим глас на радиоефира, филмов продуцент и…. футболен фен. Културологът от СУ доц. Огнян Ковачев представи..

публикувано на 27.07.17 в 15:25
Сградата на Изпитателния институт към Агрономическия факултет, по-късно - Софийския районен съд и прокуратура

В. Макаринов: Архитектурата е ценна само в автентичния си вид, близо до оригиналния проект на архитектите

Ценители и професионалисти ще се включат тази вечер в свободна дискусия на тема "Домовете на модерността - български архитектурен модернизъм" , която ще се проведе в Съюза на архитектите в София. Васил Макаринов от общността „Български архитектурен модернизъм“, който коментира темата в аванс в ефира на „Хоризонт“, каза, че очаква на..

публикувано на 27.07.17 в 12:00