Българи създадоха международна платформа за творчески проекти


Николай Михайлов и Деян Янков представиха в студиото на предаването "Хоризонт за вас" онлайн платформата, създадена от тях, която позволява бързо да се събере екип за конкретен творчески проект.

Двамата са представили продукта и на филмовия фестивал "Берлинале".

Михайлов и Янков обясниха, че тя позволява търсене на работа със заявени три умения в три области. Проектът предлага услуги на български и английски, както и на трети език по избор на потребителя.

В момента проектът е в предварителния етап, но е разработена и цялостната версия. На 10 март ще бъде пусната за свободна употреба, обясниха създателите на платформата.

Целта ни е да работим в световен мащаб. Възможностите на съвременните технологии трябва да се използват от изкуството, смятат Н.Михайлов и Деян Янков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ик-Джунг Канг

Корейският художник Ик-Джунг Канг ще рисува заедно с деца в София

За втори път у нас пристигна корейският художник Ик-Джунг Канг , едно от величията на световната арт сцена, известен с мащабните си, но и много човечни проекти, които свързват хората чрез техните спомени и мечти. Днес той ще рисува заедно с деца в Столичната библиотека, а утре ще открие изложба в Националната художествена галерия, на която ще..

публикувано на 24.04.17 в 11:37

От 16.00 часа пред паметника на Радой Ралин в София всеки може да чете стихове на поета

95-ата годишнина от рождението на поета и сатирик Радой Ралин ще бъде отбелязана с четене на негови стихове от 16.00 часа пред бившето кино "Изток" в София, където е паметникът на Ралин. В четенето може да се включи всеки желаещ. Синът на Ралин Кин Стоянов каза в предаването "Неделя 150": Каним хората, които толкова често цитират Радой Ралин в..

публикувано на 23.04.17 в 16:29

Библиотеката в Габрово подари книга на верните си читатели по случай Международния ден на четенето

По случай днешния Международен ден на четенето библиотеката в Габрово подари книга на всеки от верните си читатели. 155 различни книжни заглавия подари на читателите си габровската библиотека, основана преди 155 години. Дългогодишен читател съм на библиотеката и се радвам искрено на този подарък. Чета редовно, даже в момента чета три..

публикувано на 23.04.17 в 14:51
Дружество Традиция

Регионалният клуб "Традиция" от с. Баня взе наградата за краеведска дейност "Любородие"

По повод годишнината от Априлското въстание община Панагюрище връчи за седми пореден път общинската награда за краеведска дейност "Любородие". Тазгодишният носител е регионален клуб "Традиция" от село Баня - инициатор и организатор на възстановката "Заклятието на Оборищенци", в която ежегодно участват 130 представители на клуб "Традиция" от..

публикувано на 21.04.17 в 17:52

Деца представят в Добрич кукления спектакъл "Да живеят приказките"

Кукленият театър в град Добрич представя премиерата на „Да живеят приказките“ с участието на детската школа за куклено актьорство в града. Началото на постановката е от 19 часа. От 5 години с школата се занимава Румен Куртев - възпитаник на НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за куклен, който работи от 18 години като актьор в..

публикувано на 21.04.17 в 17:41