Българи създадоха международна платформа за творчески проекти


Николай Михайлов и Деян Янков представиха в студиото на предаването "Хоризонт за вас" онлайн платформата, създадена от тях, която позволява бързо да се събере екип за конкретен творчески проект.

Двамата са представили продукта и на филмовия фестивал "Берлинале".

Михайлов и Янков обясниха, че тя позволява търсене на работа със заявени три умения в три области. Проектът предлага услуги на български и английски, както и на трети език по избор на потребителя.

В момента проектът е в предварителния етап, но е разработена и цялостната версия. На 10 март ще бъде пусната за свободна употреба, обясниха създателите на платформата.

Целта ни е да работим в световен мащаб. Възможностите на съвременните технологии трябва да се използват от изкуството, смятат Н.Михайлов и Деян Янков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Премиера на книгата "Виж какво" на Мая Кисьова

В деня на театъра (на 27 март) в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“ в клуб "Писмена“ ще бъде премиерата на романа "Виж какво" на Мая Кисьова . В интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" авторката на книгата разказа: Романът е наистина един творчески взрив за мен, който се случи преди две години и беше..

публикувано на 23.03.17 в 19:34
Иво Сиромахов

Иво Сиромахов с нова книга, озаглавена "Българско радио"

Новата книга на сценариста Иво Сиромахов е със заглавие "Българско радио". Книгата вече е на пазара. В интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Сиромахов разказа: Това е един сатиричен роман, който всъщност изследва взаимоотношенията между медиите и властта, както и байганьовщината, която е превзела тези две сфери,..

публикувано на 23.03.17 в 16:54

Премиера на филма "Дъга - разкази в картинки"

Днес във Варна и на 28 март в София от 20 часа в Дома на киното ще бъде премиерата на филма "Дъга - разкази в картинки". В интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Мария Николова , която е режисьор на филма, разказа: "Дъга“ е списание за комикси, което излизаше в България между 1979 и 1992 година. Това беше едно много..

публикувано на 23.03.17 в 16:33

Мирослава Кацарова представя "The new standards" в София на 29 март

Музиката не е самотно занимание. До мен винаги са хора, които, за добро или за зло, са ми повярвали и вървят с мен по пътя. Някои от тях – вече повече от 18 години. Това каза за предаването „Хоризонт до обед“ певицата Мирослава Кацарова. Новата програма, която тя и колегите ѝ ще представят, се казва "The new standards", а името е..

публикувано на 23.03.17 в 13:41

Наградените разкази в конкурса "Агоп Мелконян" са събрани в книга

На пазара излезе "Машина за истории" - антология от наградени фантастични разкази в конкурса "Агоп Мелконян", събрани в годините 2012 - 2016. Редакторът Петър Тушков сподели, че антологията е издадена по случай петата годишнина на конкурса и е побрала всички наградени в него 28 разказа. Не е забравен и патронът Агоп Мелконян -..

публикувано на 23.03.17 в 11:47