Българи създадоха международна платформа за творчески проекти


Николай Михайлов и Деян Янков представиха в студиото на предаването "Хоризонт за вас" онлайн платформата, създадена от тях, която позволява бързо да се събере екип за конкретен творчески проект.

Двамата са представили продукта и на филмовия фестивал "Берлинале".

Михайлов и Янков обясниха, че тя позволява търсене на работа със заявени три умения в три области. Проектът предлага услуги на български и английски, както и на трети език по избор на потребителя.

В момента проектът е в предварителния етап, но е разработена и цялостната версия. На 10 март ще бъде пусната за свободна употреба, обясниха създателите на платформата.

Целта ни е да работим в световен мащаб. Възможностите на съвременните технологии трябва да се използват от изкуството, смятат Н.Михайлов и Деян Янков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два месеца опера под звездите в "Сцена на вековете"

Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“, който по традиция се провежда на крепостта „Царевец“ във Велико Търново, тази година ще продължи два месеца. На сцената ще бъдат представени 11 спектакъла. От 8 юли до 8 септември на откритата оперна сцена на Царевец ще гостуват трупите на оперните театри във Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе и Бургас. За..

публикувано на 18.02.17 в 12:34

Гергана Плетньова: Имах късмет с хора, които повярваха в мен

Не е трудно, но трябва много труд и много желание, за да си пробиеш път и да останеш в тази професия. Трябва и късмет, за да тръгнеш. Важни са и хората, които виждат нещо в теб и го подкрепят. Нашата професия е такава, че трябва да те забележат , каза в студиото на "Хоризонт за вас" актрисата Гергана Плетньова . Според нея са я забелязали заради..

публикувано на 17.02.17 в 16:24
Добромир Банев

Добромир Банев: Премиерата на "Аз съм в другото такси" беше направо фантастична

Премиерата на "Аз съм в другото такси“ беше направо фантастична, не само заради обстановката, самото място, а основно заради хората, които присъстваха. Толкова положителна енергия и обич, събрани на едно място, отдавна не бях виждал. Това сподели в интервю за предаването "Хоризонт до обед" поетът Добромир Банев : Емоцията в "Аз съм в другото..

публикувано на 16.02.17 в 14:42
Васил Левски

Премиера на "Последната изповед на Апостола“ в Родопския драматичен театър

Във втора зала на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов“ в Смолян тази вечер пред средношколци ще бъде премиерата на "Последната изповед на Апостола“ по едноименната повест на Светозар Казанджиев . Театралната адаптация и режисура е на актрисата Емилия Ованесян . Участват Мариян Горцев и Румен Бечев . Родопският драматичен театър прави свой..

публикувано на 16.02.17 в 11:49

Премиера на "Лили и вълшебното бисерче" в Националната опера

На 25 февруари в Националната опера е премиерата на спектакъла "Лили и вълшебното бисерче" по приказката на Валери Петров "Пук”. В интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" Любомир Денев , автор на спектакъла и диригент, разказа: Миналата година с режисьора Анри Кулев направихме анимационен пълнометражен филм за приказката..

публикувано на 15.02.17 в 18:52