"Аз искам да играя нечовешки роли!" - изложба, посветена на 85-годишнината от рождението на Григор Вачков

Снимка: Facebook страница на събитието
Днес от 17.00 часа в Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов" ще бъде представена изложбата "Аз искам да играя нечовешки роли!", посветена на творчеството и 85-годишнината от рождението на актьора Григор Вачков. Изложбата е част от Софийски театрален салон, Награди ИКАР 2017 и от Календара на културните събития на Столична Община за 2017 г.

Преди година останах удивен, че имаше студенти в НАТФИЗ, които не знаеха кои са Антон Горчев и Катя Паскалева. Не са виновни децата, а ние, че ние като общество не сме им напомнили кои са тези големи творци. Това заяви в предаването "Хоризонт до обед" председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Цялото интервю с Христо Мутафчиев чуйте от звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мая Праматарова за 30-ото издание на Международния московски панаир на книгата

Мая Праматарова дълги години живее и работи в Ню Йорк, била е и драматург в Народния театър "Иван Вазов", а сега работи в Българския културен център в Москва, който има сериозен принос за участието на българската литература на ежегодния Панаир на книгата в Москва. Българското участие на панаира е под наслов: "За буквите"/"О писменах" и е подкрепено и..

обновено на 19.09.17 в 16:23

На 20 септември започва вторият "Ole фестивал"

Днес от 18.30 часа в Институт "Сервантес" в София е прожекцията на документалния филм "Солени мечти“, който разказва четири човешки истории за мечти, въпреки огромните трудности. Прожекцията е част от кино поредицата "Съвременно испанско кино“. От 20 септември Институт "Сервантес" започва един голям фестивал, посветен не само на киното, но и на..

публикувано на 19.09.17 в 14:36

В Пловдив откриват изложба на детски рисунки на български деца, живеещи в Испания

В Пловдив се открива изложба на 300 детски рисунки на български деца, които живеят в Испания. Изложбата е под наслов "Заедно можем всичко": В интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Мими Линева , която е детска учителка и организатор на събитието: Изложбата, която предстои да бъде открита на 22 септември, носи името..

публикувано на 18.09.17 в 19:24

Художникът Владо Руменов представя своята книга "Защо Тибет"

Художникът Владо Руменов е авторът на книгата "Защо Тибет". В интервю за предаването "12+3" той разказа за пътуванията си в Тибет: Тази книга е писана преди 15 години. През 50-те години Китай превзема Тибет и го лишава от независимост. Аз попаднах на няколко пъти в тази част на света. Бях изключително впечатлен от това, което установих като..

публикувано на 18.09.17 в 16:06

Кинотека – първият полски филмов фестивал в България

Полският институт в София организира първо издание на полски филмов фестивал в България, наречен „Кинотека“ В предаването „Хоризонт до обед“ директорът на Института Ярослав Годун разказа, че фестивалът включва 14 филма, които досега не са показвани на българска публика. Ще бъдат показани филми на изтъкнатия полски режисьор Анджей Вайда...

публикувано на 18.09.17 в 13:22