КТ "Подкрепа" настоява за нов механизъм, по който да се определя минималната работна заплата

Президентът на КТ "Подкрепа“ Димитър Манолов и представители на Изпълнителния съвет на синдикалната организация
БГНЕС
Конфедерацията на труда "Подкрепа“ настоява за нов механизъм, по който да се определя минималната работна заплата. Темата е една от основните на конфедеративния съвет на синдиката, който се провежда във Велико Търново.

Навсякъде по света, където има механизъм за определяне на минималното възнаграждение, той е разположен между прага на бедност и средната работна заплата, посочи президентът на КТ "Подкрепа“ Димитър Манолов:

Това, което сега правим, е да определим къде да бъде този коридор - за сега като че ли долната граница е прагът на бедност, увеличен с 30 %. Спорим къде да бъде горната граница.   

Конфедерацията е критично настроена към Всеобхватното икономическо търговско споразумение между Канада и Европейския съюз - СЕТА:

Ние поискахме Българският икономически и социален съвет да изработи становище по СЕТА. Да не се отнасяме папагалски към темата - едните да викат "осанна", а другите да викат "разпни го".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Екоорганизации настояват за нова програма за отопление на домакинствата, които получават енергийни помощи

Две екоорганизации отново настояха да бъде приета програмата, която предложиха още преди два месеца. Техният проект е свързан със схема за подмяна на системата за отопление в домакинствата, които получават енергийни помощи. Еколозите предлагат да се използват европейски средства за безвъзмездно подпомагане на тези семейства, за да сменят..

публикувано на 28.03.17 в 11:51

"Теско" плати огромна сума, за да избегне съдебно преследване

Най-голямата британска верига супермаркети "Теско" плати огромна сума, за да избегне съдебно преследване. Тя умишлено е преувеличила данните за финансовото си състояние през 2014-а година.  Печалбата за същата година е била завишена в счетоводните документи. След сключено споразумение със Службата за борба с тежките измами срещу компанията няма да..

публикувано на 28.03.17 в 11:07

Доларът достигна четиримесечно дъно

Доларът достигна четиримесечно дъно спрямо кошница от валути в понеделник,  след като инвеститорите са разколебани относно перспективите за САЩ да увеличи фискалните разходи на фона на провала  на президента Доналд Тръмп да прокара законопроект за здравната реформа. Индексът на долара спрямо останалите шест основни валути се понижи по време на..

публикувано на 28.03.17 в 08:18

Сериозен ръст на ранни записвания на руски туристи за почивка в България

Руският туристически пазар отчита сериозен ръст на ранните записвания за почивка в България.  Увеличението спрямо същия период на миналата година е от 10 до 20 на сто, а периодът на резервациите достига чак до септември.   Данните са на Руската асоциация на туроператорите, които цитира агенция Интерфакс.

публикувано на 28.03.17 в 08:13

Бизнесът очаква от новото правителство стъпки към еврозоната и ключови реформи

Ускоряване на влизането на България в еврозоната и провеждането на ключови реформи - това са очакванията на бизнеса от новия кабинет. Работодателите припомниха, че заради предсрочните избори държавата ни е изгубила месеци, в които можеше да подобри законодателната рамка и бизнес средата.  Съдебната реформа и намаляването на административната тежест са..

публикувано на 27.03.17 в 20:05