Директорът на ФБР потвърди, че се разследва руска намеса в избирането на Тръмп за президент

| обновено на 20.03.17 в 21:22
Снимка: БГНЕС

Директорът на ФБР Джеймс Коми потвърди за първи път, че се разследва намеса на руското правителство в последните президентски избори в САЩ, както и съвместни действия между Доналд Тръмп и Москва. Коми каза това при изслушването му в Комисията по разузнаване към Конгреса.

Демократът Адам Шиф заяви по време на изслушването, че все още не е установено дали американци са участвали в руската хакерска кампания преди президентските избори на 8 ноември миналата година. Ако подобно нещо се установи, това ще е не само сериозно престъпление, но и шокиращо предателство към демокрацията ни, подчерта Шиф. 

Нито ФБР, нито министерството на правосъдието на Съединените щати имат каквито и да било доказателства в подкрепа на твърдението на президента Тръмп, че по нареждане на предшественика му Барак Обама миналата година е бил подслушван предизборният му щаб, каза още Коми. Директорът на Агенцията за национална сигурност Майкъл Роджърс заяви, че няма и доказателства британското разузнаване да е участвало в подслушване на Тръмп.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пламен Узунов: Няма нужда от допълнителни мерки за охрана на границата с Турция

Няма нужда от допълнителни мерки за охрана на пропускателните пунктове по границата с Турция, заради очаквана ескалация около деня на парламентарните избори, обяви служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов . Засега мерките, които сме предприели, са напълно достатъчни да обезпечат един добър обществен ред на българо-турската граница. Да не..

публикувано на 22.03.17 в 20:03
Великобритания

Гарантирането на социалните права на установилите се във Великобритания граждани на ЕС ще е приоритет на Съюза

Гарантирането на социалните права на установилите се във Великобритания граждани на Европейския съюз и на британците, живеещи в останалите 27 еврочленки - това ще е абсолютен приоритет на Европейския съюз още от началото на преговорите за Брекзит, заяви главният европейски преговарящ Мишел Барние и допълни, че става въпрос за общо 4 и половина милиона..

публикувано на 22.03.17 в 18:31
Рекс Тилърсън

Рекс Тилърсън: Унищожаването на "Ислямска държава" е цел номер едно на САЩ в Близкия изток

Унищожаването, а не само отслабването на "Ислямска държава", е цел номер едно на Съединените щати в Близкия изток. Това заяви държавният секретар Рекс Тилърсън на конференция във Вашингтон на външните министри на 69 държави от коалицията срещу ислямските терористи. Когато има много приоритети, няма приоритет , обясни Тилърсън позицията..

публикувано на 22.03.17 в 18:10

Германия спира военни доставки за Турция

Германия значително е намалила своите военни доставки за Турция. От началото на миналата година са спрени общо 11 сделки, съобщи днес германската преса. Става дума за огнестрелни оръжия и муниции. Промяната в политиката на Федералната република, която е петият по големина износител на оръжия в света, се дължи на новия курс на президента Ердоган..

публикувано на 22.03.17 в 17:48
Франк-Валтер Щайнмайер

Щайнмайер с предупреждение към Ердоган в първата си реч като президент

Днес в Берлин клетва като федерален президент положи Франк-Валтер Щайнмайер . В своята първа програмна реч бившият външен министър в нетипичен остър тон обвини турския президент Реджеп Тайип Ердоган , че с действията си руши двустранните отношения. Гледаме с притеснение към Турция, защото има опасност всичко, което сме съградили с..

публикувано на 22.03.17 в 17:44