МВнР: 25-годишна е българка, загинала в Източните Хималаи

ЕПА/БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) потвърди информацията, че 25-годишна българка е загинала в събота в Източните Хималаи.

Жената е била част от международна туристическа група, която е била застигната от снежна буря при прохода Села, недалеч от Тауанг в индийския щат Аруначал Прадеш. Според информация на спасителните екипи българката е загинала при падане в пропаст.
От външното ни министерство отказват да уточнят името на загиналата.

print Отпечатай
Свързани новини
Хималаи, загинала българка

Българка загина в Хималаите

Българка загина, а 127 туристи, сред които петима чужденци, бяха спасени от индийската армия, след като се оказаха блокирани в силна снежна буря в прохода Села в Източните Хималаи. Инцидентът станал недалеч от Тауанг в щата Аруначал Прадеш.   Българката..

публикувано на 19.03.17 в 20:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Британските следователи спират обмена на информация със САЩ за атентата в Манчестър

Британската полиция е спряла да споделя информация със САЩ, свързана с бомбения атентат в Манчестър, заради изтичане на данни в американските медии. Британските разследващи са били разгневени, след като снимки на разрушенията след нападението на поп..

обновено на 25.05.17 в 15:08

Шефът на Онкологията в София е обвинен в безстопанственост

Звеното „Антикорупция” повдигна обвинения в безстопанственост на шефа на столичната Онкология д-р Валентин Ангелов . Според прокуратурата на лечебното заведение са нанесени щети за близо 2 милиона лева. Говорителят на главния прокурор Румяна..

обновено на 25.05.17 в 15:07

Тежко пострадала жена, след срутване на тераса на жилище в София

Тераса на жилище се e срутила на столичния булевард "Сливница".  При инцидента има тежко пострадала жена.  Инцидентът е станал минути след 10 часа.  Жената е паднала от тераса на третия етаж на къща, която се намира на столичния булевард "Сливница", номер..

обновено на 25.05.17 в 14:54
Ехографски скрининг на щитовидна жлеза

Световен ден за борба със заболяванията на щитовидната жлеза

Днес е Световният ден за борба с болестите на щитовидната жлеза. Според световните данни от заболявания на щитовидната жлеза в света са засегнати над 1,5 милиарда души, сред които над 1 милион българи. Според специалистите изявени форми на..

обновено на 25.05.17 в 14:42
3D визуализация на

Студио за компютърни игри разработва проект за триизмерна визуализация на крепостта "Царевец”

Седем българи се заеха да отговорят на въпросите как е изглеждал Царевец в различните сезони по време на Второто българско царство, как е звучал камбанният звън в края на литургията, как са живели болярите. Студио за компютърни игри във Велико..

публикувано на 25.05.17 в 14:04