БНБ: Спад на преките инвестиции в България

БГНЕС

По предварителни данни на БНБ, преките инвестиции в страната за януари – февруари 2017 година са с близо 60 милиона евро по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Все пак през февруари спрямо януари тази година, преките инвестиции са се увеличили.

Износът на стоки за февруари 2017-а се повишава с 23 на сто в сравнение с 2016-а. Нараства и вносът за същия период, съобщават от БНБ.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Делчев

Андрей Делчев: Манипулиращият софтуер е във ведомствените бензиностанции

Твърденията на Борисов за манипулиращ софтуер се отнасят за ведомствените бензиностанции, за които ние тръбим от години. Когато най-накрая държавата намери капацитет и се обърна и към тях, и започна да ги проверява, видя това, което ние твърдим, че се случва – че или въобще нямат фискални апарати и нямат връзка с НАП, или ги манипулират...

публикувано на 27.06.17 в 14:39

"Гугъл" ще обжалва глобата от 2.4 млрд евро, наложена от ЕК

 "Гугъл" не е съгласен с решението на Европейската комисия да наложи глоба от 2.4 милиарда евро на компютърната компания и ще го обжалва. С цялото ни уважение, не сме съгласни със заключенията на комисията , съобщи вицепрезидентът на компанията Кент Уокър , цитиран от Ройтерс.    По-рано еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер обяви..

публикувано на 27.06.17 в 13:50

Икономистът Георги Ангелов: По-строг лимит на плащанията в брой ще ограничи сивата и черната икономика

Премахването на разплащанията в брой звучи радикално, но още по-радикално звучи около 80-90% от парите в обръщение са в най-едрите банкноти, с които никой не отива да пазарува в магазина – 500 евро, 1000 франка. Най-големите банкноти са най-масови, защото се използват за избягване на данъци, за сивата икономика, за черната икономика, за..

публикувано на 26.06.17 в 17:51

Софтуерът на бензиностанциите за връзка с НАП масово се манипулира

Софтуерът на бензиностанциите за връзка с приходната агенция масово се манипулира, показват проверки на данъчните, ГДБОП и ДАНС.  Това съобщи премиерът Бойко Борисов в коментар на допълнителното отпускане на безлимитно гориво за полицейските служители: И всъщност към данъчните отиват цифри, които изобщо нямат общо с продадените количества. От..

публикувано на 26.06.17 в 17:10

НАП отново ще организира лотария с касови бележки

Националната агенция за приходите ще организира втора лотария с касови бележки от есента, съобщи за "Хоризонт" говорителят на ведомството Росен Бъчваров . Голямата награда ще бъде 50 000 лева. Първата лотария с касови бележки беше изключително успешна в две направления, категоричен е Росен Бъчваров:  Успяхме да информираме..

публикувано на 26.06.17 в 15:52